افزایش ۲ درصدی نرخ بیکاری در استان/ مهمترین مشکل ضعف فرهنگ مهارت‌آموزی در جامعه است

خبرگزاری شبستان: دومین جلسه کارگروه اشتغال استان خراسان جنوبی بعد از مدتی وقفه در حالی برگزار شد که مدیران مهمترین مشکل در حوزه اشتغال استان را ضعف فرهنگ مهارت‌آموزی در جامعه دانستند و متاسفانه ضرروت این امر در خانواده‌ها تبیین نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد سنجری امروز (9 مهر) در دومین جلسه کارگروه اشتغال خراسان جنوبی، اظهار کرد: اعتبارات مشاغل خانگی در سال جاری بر اساس توان تسهیلات بانک‌های عامل مبلغ 64 میلیارد ریال ابلاغ شده است.

 

وی افزود: تسهیلات مشاغل خانگی بر اساس درصد بیکاری شهرستان‌ها  توزیع می‌شود.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی از افزایش 2 درصدی نرخ بیکاری استان خبر داد و گفت: بر اساس آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران که مربوط به بهار امسال است نرخ بیکاری خراسان جنوبی ۹.۱ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز ۳۵.۸ درصد اعلام شده است.

 

سنجری تصریح کرد: در مدت یاد شده نرخ بیکاری کشور  ۱۰.۸ و نرخ مشارکت اقتصادی آن نیز  ۳۸ درصد اعلام شده است.

 

وی با اشاره به وجود 12 مرکز کاریابی در استان، بیان کرد: در شش ماهه امسال 3 هزار و 833 نفر جوینده‌کار به این مراکز مراجعه کرده اند که 76 درصد آقا و 24 درصد خانم بوده‌اند.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه 37 درصد افراد متقاضی کار در استان فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، ادامه داد: همچنین 89 درصد آنها جوانان ۱۵ تا ۳۴ سال را تشکیل می دهند.

 

سنجری با تاکید بر اینکه ۶۳ درصد افراد جویای کار در خراسان جنوبی فاقد مهارت هستند، گفت: در شش ماهه نخست امسال 5 هزار و 595 فرصت شغلی به کاریابی های استان پیشنهاد شده که از این تعداد تنها یک هزار و 224 نفر به کار گمارده شده‌اندکه 59 درصد آنان مرد بوده است.

 

وی تصریح کرد: دولت زیرساخت‌ها و امکانات آموزشی بسیاری را آماده کرده است و علی رغم اطلا‌ع‌رسانی‌های صورت گرفته متایفانه تمایلی برای فراگیری مهارت وجود ندارد.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید خانواده‌ها ضرورت مهارت‌آموزی را برای اشتغال احساس کنند، گفت: باید هر ایرانی در کنار هر رشته‌ای که ادامه تحصیل می‌دهد یک مهارت را یاد داشته باشد اما متاسفانه این نگاه در خانواده‌ها تبیین نشده است.

 

سنجری یادآور شد: بر اساس سند توسعه اشتغال باید سالانه 10 هزار فرصت شغلی ایجاد شود تا در پایان برنامه پنجم توسعه نرخ بیکاری در خراسان جنوبی به 7 درصد برسد.

 

وی به گزارش اشتغال ثبت شده در سامانه رصد اشاره کرد و افزود: در شش ماهه امسال 4 هزار و 350  فرصت اشتغال توسط دستگاه‌های اجرایی استان ثبت شده که 50 درصد آن در حوزه اشتغال بنیاد مسکن بوده است.

 

حسین خوشایند، مدیرکل فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه هم اکنون ۱۲۵ کارگاه مجهز در مراکز فنی و حرفه‌ای استان وجود دارد که قابلیت آموزش ۳۸۰ عنوان رشته در طول سال را دارند، اظهار کرد: موضوع اشتغال فرابخشی است و باید همه دستگاه‌های اجرایی در این زمینه کمک کنند.

 

وی با اشاره به اینکه در سطح دانشگاه‌ها 13 درصد دوره های مهارت‌آموزی وجود دارد، افزود: متاسفانه به دلیل این ضعف فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت هستند.

 

مدیرکل فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی تاکید کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل ضعف فرهنگ مهارت‌آموزی در جامعه است بنابر این همه مسئول هستند در جهت ترویج این فرهنگ تلاش کنند.

 

علی ناصری، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیر در این جلسه از فرمانداری‌ها درخواست کرد تا کمیته‌های اشتغال شهرستان‌ها را به طور مرتب تشکیل دهند و با پیگیری مصوبات آن را به نتایج مثبتی برسانند.

 

وی با بیان اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی در استان فعال می‌شود، گفت: در این ستاد پیگیری خواهد شد تا دستگاه های اجرایی با همکاری بانک‌ها برای حل مشکلات واحدهای که دچار مشکل شده‌اند نسخه خاصی پیچیده و چاره اندیشی کنند.

 

 

کد خبر 490380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha