به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سردار محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج مستضعفین در نشست تخصصی بررسی محصولات و ظرفیت موجود در خرما با حضور صنایع وابسته ضمن تسلیت شهادت حجاج در حادثه منا گفت: مشکلی که ما داریم این است که وقتی مصیبتی رخ می دهد به عامل آن اعلام انزجار می کنیم مثلا به آل سعود آدمکش اعلام انزجار می کنیم، عامل اصلی این مصیبت کسی است که آل سعود را بر سر کار گذاشته است و آن آمریکاست. آل سعود هم که برود یک آل دیگر و شاهزاده سعودی دیگر که در آمریکا و انگلیس با اعلام نارضایتی بسر می برد سر کار می آید.
وی با اشاره به سیاست های اقتصاد مقاومتی و فرمول واقعی این نوع اقتصاد گفت: وقتی فرمول اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد تمام نخبگان دنیا آن را پسندیدند و تحسین کردند ما که صاحب آن هستیم بیشتر از همه باید اهمیت دهیم و از این نظریه استفاده کنیم. در حال حاضر بخش اعظم سیاست های ما در اقتصاد برخلاف اقتصاد مقاومتی است، جوهر اقتصاد مقاومتی شناخت ظرفیت ها و استفاده حداکثری و بهره برداری از آن است تا وابسته به دیگران نباشیم.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 100 هزار تن تولید خرما در کشور داریم، افزود: برابر این آمار جهاد کشاورزی قریب 200 هزار تن از این رقم را ضایعات اعلام می کند که در راه رسیدن به بازار و یافتن مشتری از دست می رود. در حال حاضر این صنعت با 30 درصد ظرفیت خود کار می کند و تولید ما از متوسط جهانی در هکتار برداشتش کمتر است.
سردار نقدی افزود: اگر هیچ باغی اضافه نکنیم و بهبود شرایط تولید را داشته باشیم از لحاظ ارتقای محصول می توانیم از 4 تن و 600 کیلوگرم برداشت در هکتار در کشور به 6 تن و 800 کیلوگرم استاندارد جهانی دست یابیم.
وی گفت: ما می توانیم بدون هیچ آب و زمین و نیروی انسانی 30 درصد افزایش تولید داشته باشیم. مقایسه کار نمونه خرماکار مطلوب کار سختی نیست.
وی با اشاره به ضعف بسته بندی و بازاریابی اظهار کرد: برطرف کردن مشکل بسته بندی و بازاریابی با حداکثر قیمت می تواند مشوق تولیدکنندگان باشد.
وی ادامه داد: باید میان خرماکاران و صنعتگران در این رشته یک ستاد ملی تشکیل دهیم و خرماکاران حرفشان را به صنعتگران بزنند و صنعتگران زبان خرماکاران باشند و مشکلات آنها را پیگیری کنند. این ستاد می تواند فیمابین جهاد کشاورزی، خرماکاران و بخش صنعت تشکیل شود. مشکل خرماکاران را به این جلسه و همایش ختم نکنید کسانی که صاحب کار هستند خود وارد میدان شوند و تلاش برای جا انداختن صنعت خرما بکنند.
وی با اشاره به اهمیت خرما در امر صادرات اظهار کرد: این محصول بالقوه مصرف کننده های زیادی را در هند، عراق و کشورهای عربی دارد و به صورت بالفعل نیز در روسیه و آسیای میانه و کشورهای سردسیر می تواند به عنوان یک اعضای انرژی زای خوب برایشان مهم باشد. فعالیت بنیاد تعاون در این عرصه و به روز کردن اطلاعات برای عرضه به بازارهای جهانی می تواند مشکلات بسیاری را از سر راه این صنعت بردارد.
سردار نقدی ادامه داد: باید بتوانیم بازارهای صادراتی را فتح کنیم و رسانه ها در این زمینه می توانند با روشنگری و اعلام ظرفیت های موجود در کشور به اهداف اقتصادی، صنعتی رهنمون باشند.
وی گفت: ایجاد نمایشگاه های تخصصی خرما از دیگر راه های توسعه و فروش این صنعت است. برگزاری این نمایشگاه در چین، اروپا و هند می تواند مشتریان بسیاری را ضمن هدف گذاری برای صادرات جذب کند.
وی گفت: مصرف ما در داخل بسیار پایین است و باید جایگزین واردات کنیم، هنر آن است که واردات می کنیم از طرفی باید چیزی خارج کنیم و لازمه این امر ابتکار است.
وی با اشاره به انواع محصولات خرما افزود: مزه های طعم دهنده در نان و شیرینی، افزودنی ها و بسیاری از نگهدارنده ها را می توان در صنعت بستنی به جای کرم و شکلات و کاکائو از خرما گرفت.
سردار نقدی اظهار کرد: از دهها کیلومتر آن طرف تر قهوه و کاکائو برای مزه دار کردن بستنی و شیرینی وارد کشور می شود در حالی که سرمایه بزرگی چون خرما در دست تولیدکننده می ماند و سرمایه ها به سمت بازارهای خارجی روانه می شود و به کشاورزی بازنمی گردد، باید مصرف محصول را یاد بگیریم و حتما از آن استفاده کنیم. اتحادیه شیرینی پزان و مصرف کننده عمده خرما را پای کار بیاوریم و به او نشان دهیم که می توان به جای کرم و شکلات از خرما استفاده کرد.
سردار نقدی ادامه داد: اگر تمام شرکت های هواپیمایی به جای شکلاتی که از آمریکای لاتین وارد می شود از خرما در پذیرایی خود استفاده کنند آیا کسی اعتراض می کند؟ در این صورت 100 تن خرما مصرف می شود.
وی با اشاره به نوشیدنی هایی که از افزودنی های غیرمجاز در آن استفاده می شود مانند نوشابه گفت: وزارت بهداشت وارد کار شود و خطر دیابت در کشور را هشدار دهد. می توان این محصول غیر ضروری را وارد نکرد و هیچ اتفاقی هم نمی افتد، گران شدن آن هم به نفع و ضرر کسی نیست اما می توان به جای آن از شیرینی بدون زیان خرما در تولید نوشیدنی های مقوی استفاده کرد.
وی در مورد رمز موفقیت بازار چین اظهار کرد: اشتباه ما در تولید این است که ابتدا برای تولید می رویم و یک سوله بزرگ را در نظر می گیریم و بزرگی این مکان هزینه برق، آب، حسابدار، نگهبانی و سایر ملزومات را بر ما تحمیل می کند اما در چین از یک کارگاه صنعتی کوچک و شاید خانگی هزاران محصول تولید می شود که سودو
آوری زیادی داشته و حتی در صورت فروش نرفتن کالا نیز زیان چندانی را وارد نمی کند زیرا در ابتدای امر از وسعت کوچک آغاز کردند تا در صورت زیان ورشکست نشوند.
وی با بیان اینکه بنده برای بار اول برخی محصولات خرما را در این نمایشگاه دیدم، گفت: این نمایشگاه می تواند با برگزاری نمایشگاه های کوچک و محلی در استان های گوناگون محصولات مختلف خرما را به مردم معرفی کنند و از این طریق بسیاری از محصولاتی را که تا به امروز مردم از آن خبر نداشتند و از خرما به دست می آید در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.
وی با اشاره به ابتکار در تولید گفت: تولیدکنندگان ما نیز در تولید و ایجاد مزه های گوناگون ابتکار به خرج دهند و ترکیبات جدیدی را تولید کنند.چرا فقط خارجی ها مزه جدید تولید می کنند ما نیز می توانیم مثلا ترکیب ماست و خرما می تواند ذائقه مشتری را برانگیزد، امیدواریم بتوانیم مشکلاتی را که در صنعت خرما سایه افکنده است و موجب زیان های زیادی به این صنعت می شود از بین ببریم.
نظر شما