اجازه ندهیم سیاست زدگی و مشکلات اجتماعی مانع حضور در مسجد شود

خبرگزاری شبستان: رییس حوزه علمیه «مهدوی» با بیان اینکه باید با رسیدگی به مشکلات مردم در مساجد، سبب جذب بیشتر آنان به مسجد شویم گفت: نباید سیاست زدگی و مشکلات اجتماعی مانع حضور مردم در مسجد شوند.

حجت الاسلام «مهدی منتظری»، امام جماعت مسجد «مهدوی» با اشاره به تاریخ ساخت این مسجد قدیمی به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مسجد مهدوی در سال 1342 در بحبوحه اتفاقات و جریانات سیاسی که در آن روزگار در سطح جامعه جاری بود، تاسیس شد.

 

وی ادامه داد: ماجرا از این قرار بود که یک قطعه زمین از سوی حجت الاسلام «دفتری» وقف شد و بعدها امام جماعت وقت آن زمان یعنی آیت الله شاهرودی با یاری مومنان و اهل مسجد توانستند عملیات ساخت آن را به پایان برسانند. مسجد مهدوی تا سال ها فعالیت خود را ادامه می داد تا اینکه بنای مسجد چندین بار قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بازسازی شد و عملیات نوسازی بخش هایی از آن صورت گرفت.

 

حجت الاسلام منتظری در ادامه به فعالیت های خود به عنوان امام جماعت مسجدی مهدوی اشاره کرد و گفت: من از سال 1382 وارد این مسجد شدم و همواره تلاش ام بر این بود تا بتوانم فعالیت های متعدد دینی را استمرار بخشم چنانکه از همان دوران طلبگی همواره یکی از دغدغه هایم مسئله مسجد بود به طوری که از بدو ورودم به حوزه علمیه افتخار پیدا کردم لباس روحانیت را بپوشم و همواره علاقه مند بودم که بخشی از فعالیت های من به مسجد اختصاص داشته باشد.

 

امام جماعت مسجد «مهدوی» با اشاره به ویژکی های مسجد طراز اسلامی گفت: معتقدم مسجدی طراز اسلامی است که حداقل در محدوده جغرافیایی و محله ای که در آن بنا شده است محوریت داشته باشد، این جایگاه در صورتی محقق می شود که صرفا فعالیت ها و برنامه های مسجد به اقامه نماز جماعت صرف محدود نشود. البته که رکن اصلی مسجد اقامه نماز است اما باید فعالیت های دیگر نیز در مسجد سامان یابد و رسیدگی به مشکلات مردم در جهت هدایت جامعه به عنوان یکی از اصلی ترین فعالیت های مسجد باشد. اگر مسجدی بتواند دارای این محوریت باشد به نظرم نقش خود را در مسجد طراز اسلامی ایفا کرده است.

 

 حجت الاسلام منتظری تصریح کرد: در کلام امام راحل و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) همواره تاکید بر مسجد بوده است، اساسا این انقلاب از مسجد آغاز شد و در طول دوران جنگ تحمیلی نیز حمایت از جبهه های جنگ و اعزام نیرو به جبهه از مسجد صورت می گرفت، با این وجود باید مساجد از بسیاری از جهات احیا شوند تا دوباره شاهد از سرگیری فعالیت های گسترده مسجدی باشیم.

 

وی با اشاره به نقش مهم امام جماعت در روند فعالیت های یک مسجد و محوریت آن در سطح محله گفت: اگر امام جماعت حضور دائمی در مسجد داشته باشد و تا زمانی که توان و انرژی دارد تلاش کند تا مسجد را به مرحله محوریت محله برساند در این صورت بسیاری از مردم به ویژه جوانان به مسجد جذب می شوند، امام جماعت باید تلاش  کند تا بسیاری از مشکلات محله خود را حل کند و برای هدایت جوانان قدم بردارد.

 

رییس حوزه علمیه «مهدوی»، نبود بودجه کافی برای مساجد را به عنوان مشکل اصلی در فعالیت های مسجدی دانست و افزود: تقریبا در تمامی جلساتی که با ائمه جماعات برگزار می شود و تبادل نظر صورت می پذیرد سخن از مشکلات اقتصادی است، چه در ساخت و ساز مسجد و چه در تامین منابع، واقعیت آن است که مساجد با مشکلات متعدد مالی دست و پنجه نرم می کنند.

 

وی ادامه داد: اما از سوی دیگر باید ذهنیت مردم را نسبت به مسجد بازسازی کنیم یعنی مردم فقط به اقامه نماز اکتفا نکرده و در فعالیت های مسجد حضور یابند، باید مراقبت کنیم که سیاست  زدگی و مشکلات اجتماعی که ممکن است هرکسی از امام جماعت  تا سایر اقشار با آن درگیر باشند باعث نشود که مردم در مسجد حضور نیابند.

 

 گفتنی است مسجد مهدوی در میدان رازی، خیابان هلال احمر، نبش خیابان فاتح چهر، واقع شده است.

 

 

کد خبر 489925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha