راه های ازدواج پایدار و دوری از منفورترین حلال خدا

خبرگزاری شبستان:در شش ماهه اول سال جاری ۳۴۹ هزار و ۱۱۴ واقعه ازدواج ثبت شده است و در مقابل ۷۹ هزار و ۸۰۶ واقعه طلاق روی داده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، در شش ماهه اول سال جاری 349 هزار و 114 واقعه ازدواج ثبت شده است. به این معنا که هر شبانه روز حدود 80 واقعه به ثبت رسیده است و میانگین سن مردان برای ازدواج 28 سال و زنان 23.5 سال است.همچنین در این مدت 79 هزار و 806 واقعه طلاق روی داده است که هر شبانه روز436 مورد و هر ساعت 18 واقعه طلاق به ثبت رسیده است.

 

14 درصد از طلاق‌ها در سال اول و 48 درصد از طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی مشترک رخ می‌دهد و به طور متوسط از هر 4.4 ازدواج یک مورد به طلاق می‌انجامد. به طور متوسط افراد طلاق گرفته 8.1 سال باهم زندگی مشترک داشته‌اند و کل طلاق‌ها 8.7 درصد افزایش داشته است. میانگین سن طلاق مردان 35 سال و زنان 30 سال بوده است.

 

آمار طلاق در کشور نگران کننده است در حالی که امام صادق (ع) فرموده اند "هیچ چیز حلالی مانند طلاق مبغوض و منفور پیشگاه الهی نیست".

 

 

در این ارتباط شبستان  با جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی به گفتگو پرداخته است  وبرخی از دلایل طلاق و پایدار ماندن ازدواج ها را در زیر می خوانید:

 

جای خالی قناعت در زندگی زوج های جوان

 

طاهره امینی، پژوهشگر و کارشناس علوم اجتماعی در گفتگوی با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به شاخصه های ازدواج آسان، گفت: برخی مشکلات پیش روی زوج های جوان ناشی از سطح بالای توقعاتشان است و برخی عوامل محیطی و تحولات پرشتاب نیز به آن دامن می زند.

 

امینی با تاکید بر اهمیت الگوپذیری نسل جوان از روش زندگی امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) ، تصریح کرد: جوانان می توانند با شناخت، انتخاب درست، آگاهی، دور اندیشی و اندکی قناعت به سوی ازدواج آسان گام بردارند و این سنت قدسی را براساس آموزه های دینی به جای آورند.

 

وی با اشاره به راهکارهای تسهیل در ازدواج جوانان، گفت: عوامل متعددی در تحکیم و تداوم زندگی زوجین موثر است که راهکارهای اقتصادی یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین شاخص ها است.

 

این پژوهشگر با بیان اینکه زندگی مدرن و آپارتمان نشینی امکان زندگی زوج های جوان در کنار والدین را غیرممکن ساخته است، تاکید کرد: این درحالی است که در گذشته زوج های جوان در سایه زندگی با والدین می توانستند علاوه بر استفاده از تجربیات ایشان، بسیاری از هزینه های زندگی شان کاهش می یافت و فرصتی برای پس انداز و صرفه جویی های موثر اقتصادی برای زوج های جوان فراهم می شد.

امینی با اشاره به نقش خانواده ها در انجام ازدواج آسان و پایدار، تاکید کرد: خانواده ها باید ساده زیستی و قناعت را از کودکی به فرزندانشان بیاموزند تا در بزرگسالی و مواجهه با زندگی بتوانند با پیروی از این الگو زندگی موفقی داشته باشند.

 

بازگشت دینی ازدواج راهی برای گریز از آسیب ها

 

علی کریمی مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری  شبستان، درباره ازدواج پایدار بیان کرد: خانواده ها در گذشته نقش پررنگی در ازدواج  داشتند به طوریکه گاهی زوجین همدیگر را ندیده اند اما سر سفره عقد به خاطر شناخت خانواده ها می نشستند.

 

وی با بیان اینکه امروزه خانواده ها نقش کمرنگی در ازدواج دارند افزود: جوانان امروز با معیار هایی که مورد نظر خودشان است همسر انتخاب  می کنند و در مرحله آخر خانواده ها را در جریان می گذارند. ازدواج به مشورت، تجربه اندوزی از خانواده در کنار عقل و احساس نیاز دارد.

حجت الاسلام کریمی با بیان اینکه ازدواج بدون شناخت نباید باشد گفت: جوانان نباید بدون شناخت کافی و انگیزه های نادرست تن به ازدواج دهند و برای یک ازدواج درست باید به همه جوانب توجه شود. خانواده،  پسند دختر و پسر،  توقعات مالی داشتن مهارت و مدیریت زندگی از عوامل مهم ازدواج است که هر یک می تواند ازدواج را بر هم زند.

وی تاکید کرد: مشکلات اقتصادی  ازدواج ها را به چالش کشانده است اما خداوند متعال به بنده اش قول داده است اگر شرایط مالی برای ازدواج نداشته باشید تامین کند و اگر ما در جامعه به روش دینی بازنگردیم و با توجه به توقعات تصمیم گیری کنیم با مشکلات و آسیب های ازدواج روبرو می شویم.

 

یک مشاور خانواده ادامه داد: اگر کسانی که اهل ایمان هستند و معتقدند خدا قول داده است تا به بنده اش روزی دهد بنابراین با توکل بر خدا برای ازدواج پیشقدم شوند و اگر کسی دارای ایمان ضعیف است ما راهکار پس انداز و برنامه ریزی را برایش ارایه می دهیم چرا که در غیراینصورت دچار گناه می شوند.

وی تاکید کرد: اگر اعتقادات افراد کم است و به وعده خداوند برای روزی رساندن معتقد نیستند یک برنامه ریزی برای پس انداز کنند و در دوران عقد با حمایت خانواده امکانات مالی برای ازدواج را تامین نمایند چراکه ازدواج موجب ایجاد هدف در زندگی می شود.

 

شاخص های ازدواج جوانان نقص های اساسی دارد

 

جعفر بای، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان رباره مهمترین دلایل بی ثباتی خانواده ها بیان کرد: تغییر شاخص ها و معیارهای انتخاب همسر بر اساس نظام ارزشی نسل جدید دستخوش تغییرات شگرفی شده است.

 

وی افزود: معیار انتخاب با شاخص های جوان امروزی نقص هایی اساسی دارد و آنان به مادیات تا مسایل اخلاقی و معنوی بیشتر بها می دهند.

 

بای ادامه داد: جوانان امروز به زیبایی ظاهری، موقعیت اجتماعی بیشتر از هنر و توانمندی و ظرفیت، اندیشه و افکار، باورهای اعتقادی و مذهبی بها می دهند.

 

این جامعه شناس تاکید کرد: جوانان امروزه تحت تاثیر هجوم فرهنگی جنگ امروز، شاخص های کوتاه مدت و گذرا را مدنظر می گیرند. قطعا بر اساس این شاخص ها زندگی ناپایدار شکل خواهد گرفت و قوام و دوامی نخواهد داشت.

 

وی بیان کرد: جوان امروزی علاقه مند است تجربه اندوزی کند تا تجربه بیاموزد و میل استفاده از تجارب دیگران را ندارد. در نتیجه والدین در انتخاب همسر به حاشیه رانده می شوند و این بزرگترین اشکال است که متاسفانه در فرآیند انتخاب نهاد خانواده دستخوش مشکل جدی شده است.

 

وی با بیان اینکه انتخاب همسر امروزه به یک نهاد غیرمسئول همسرگزینی سپرده شده است، تصریح کرد: این کار از عهده مراکز برنمی آید و نمی تواند انتخاب شایسته و مطلوب انجام دهد و هیچگاه دلسوزتر از پدر و مادر به فرزندان نداریم.

 

وی با بیان اینکه حاکمیت فرزندسالاری نیز بنیان خانواده را دچار مشکل کرده است، خاطرنشان کرد: خانواده ها محبت های افراطی به فرزندانشان می کنند و آستانه تحمل آنان در مقابل سختی ها بسیار پایین می آید.

 

این جامعه شناس تصریح کرد: جوانان به دلیل محبت های افراطی در طول زندگی تمرین زندگی نمی کنند و در خانه هیچگاه مجالی برای تمرین سختی و دشواری پیدا نمی کنند.

 

وی تاکید کرد: مهارت های حل مسئله را یاد نگرفته اند و مدیریت بحران را نمی دانند و لذا وقتی وارد عرصه زندگی می شوند و با مشکلی روبرو می شوند نمی توانند آن را حل کنند و راه حل را طلاق می دانند.

 دلایل افزایش طلاق

امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس با اشاره به مهمترین عوامل طلاق به خبرنگار شبستان می گوید: سرمنشأ بسیاری از طلاق ها را می توان عامل اقتصادی نام برد.

وی افزود: یکی دیگر از عوامل طلاق دوساختی شدن جامعه است یعنی توافق فکری، ذهنی و رفتاری میان پسران و دختران وجود ندارد.: مردان در جامعه ما از ارزش و فرهنگ گذشته تبعیت می کنند به طوری که زن باید از مرد اطاعت کند، استقلال برای زن معنا ندارد و در واقع زن تنها مسئول کارهای داخل خانه است.

 

این استاد دانشاگاه ادامه داد: اما زنان و دختران جامعه ما از این طرز فکر فاصله گرفته اند و معتقدند میان زن و مرد تفاوتی وجود ندارد و حقوق برابری برای خود و همسرشان قایل هستند.

 

قرایی مقدم بیان کرد: این طرز فکر جامعه را به سمت دوساختی شدن سوق می دهد یعنی یک طرف اعتقاد به ساخت کهن و ارزش ها و هنجارهای قدیم دارد و دیگری اعتقاد به حقوق برابری و قدرت برابر در جامعه دارد.

 

وی عدم تناسب سنی، فرهنگی و نداشتن شغل و مسکن را از عوامل دیگر طلاق برشمرد و گفت: در بیشتر ازدواج هایی که دختران از پسرها بزرگ تر هستند احتمال طلاق زیاد است به طور میانگین طلاق ها در سن 18 تا 25 سالگی و 35 تا 40 سالگی رخ می دهد.

 

این جامعه شناس افزود: در سنین 18 تا 25 سالگی به دلیل عوامل سنی، شغلی، مشکلات فرهنگی و اجتماعی فرد درخواست طلاق می دهد اما در سنین بالاتر به دلیل تنوع طلبی مرد، تفریحات بیرون از خانه بدون خانواده است.

 

وی ازدواج های بدون شناخت را یکی دیگر از عوامل طلاق دانست و اظهار کرد: ازدواج هایی که از طریق میهمانی ها، مراکز عمومی صورت می گیرد بدون شناخت است. همچنین ازدواج هایی بدون مطالعه از طریق اینترنتی و چت روم ها صورت می گیرد افزایش طلاق آنان نیز بالا است.

 

قرایی مقدم تاکید کرد: باید افراد مدت زمان دوران نامزدی را بیشتر کنند تا هر چقدر این دوران افزایش یابد ازدواج ها موفق تر نیز خواهد بود.

 

وی اعتیاد، دخالت والدین و بیماری های جسمی را از عوامل دیگر طلاق برشمرد و گفت: اعتیاد خانمانسوز است و موجب می شود میان افراد جدایی افتد. همچنین دخالت های اطرافیان نیز اگر زیاد باشد و افراد ترس پذیر از دیگران باشند موجب می شود زندگی آنان از هم بپاشد.

 

 

کد خبر 489867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha