مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور با اشاره به اهتمام ستاد عالی کانون های مساجد کشور به کتابخانه های روستایی به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: چند سالی است که ستاد عالی کانون های مساجد کشور، موضوع توجه به روستاها را در اولویت کاری خود قرار داده است و علاوه بر دیگر فعالیت ها که تلاش می شود در روستاها محقق و اجرا شود، اهتمام به کتابخانه های روستایی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از روستاها از اماکن خاص فرهنگی برخوردار نیستند و محور فعالیت های فرهنگی روستاها، مسجد است، افزود: با توجه به اینکه بسیاری از روستاها فاقد کتابخانه هستند بنابراین کتابخانه های مساجد، می توانند خدمات کتابخانه ای به علاقه مندان کتاب و کتابخوانی ارایه دهند. زیرا مساجد روستایی علاوه بر اینکه مرکزی برای عبادت و فعالیت های دینی به شمار می آید، پایگاهی برای فعالیت های فرهنگی و موضوع کتابخانه ها نیز محسوب می شوند که در حال حاضر، شاهد فعالیت های خوبی در کتابخانه های روستایی مساجد هستیم.
وی گفت: روستاها نیز همچون شهرها نیازمند و شایسته دریافت محصولات فرهنگی و اطلاعاتی از طریق نهادهای اطلاعرسانی هستند و کتابخانههای روستایی به عنوان نهادی آموزشی، فرهنگی و اجتماعی نقش بارزی در بهبود شرایط زندگی روستاییان ایفا میکنند بنابراین برای ارتقای فرهنگ در روستاها باید به کتابخانه های روستا توجه و اهتمام ویژه ای داشته باشیم.
طاهریان افزود: فرهنگ، دانش واطلاعات باید عادلانه در کشور توزیع شود و امروز کتابخانه های مساجد در دورترین و کوچک ترین روستاهای کشور نیز نفوذ یافته است و برای مردم روستاها هم کتابخانه در نظر گرفته شده است به گونه ای که بخش قابل توجه ای از کتابخانه های مساجد در روستاها قرار دارند که این نشان دهنده این است که ستاد عالی کانون های مساجد کشور به دنبال این است که عدالت فرهنگی در کشور عادلانه توزیع شود.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور خاطر نشان کرد: بر اساس آمار سال گذشته از مجموع روستاهایی که در «جشنواره دوستدار» کتاب شرکت کرده بودند، 10 روستا که در امر کتاب و کتابخوانی اهتمام داشتند، مورد تقدیر قرار گرفتند که 8 روستا از روستاهایی بودند که دارای کتابخانه مسجد بودند و عملا فعالیت های، کتابخانه مساجد آن روستاها از تنوع و جذابیت خاصی برخوردار و توانسته بودند در سطح ملی بدرخشند و مورد تقدیر قرار گیرند، این نشان دهنده این موضوع است که مساجد از ظرفیت بسیار بالایی برای ارایه خدمات فرهنگی و کتابخوانی برخوردارند.
وی با اشاره به ظرفیت های قابل توجه در روستاها برای برگزاری برنامه ها و جشنواره های کشوری خاطر نشان کرد: در روستاها علاوه بر فعالیت کتابخانه ای، فعالیت های مختلفی دیگری نیز صورت می گیرد که می توان به میزبانی یکی از روستاها برای برگزاری جشنواره سرود روستایی اشاره کرد که کلیه فعالیت های اجرایی و تدارکات برگزاری آن توسط یک روستا انجام شد. علاوه بر این برگزاری مسابقات قرآن ویژه مساجد روستایی توسط یکی از روستاها در سال آتی، هم نشان از ظرفیت بالای روستاها در ارایه خدمات فرهنگی با محوریت مسجد و جوانان مسجد و اهتمام ستاد عالی کانون های مساجد کشور به روستاها و فعالیت های فرهنگی دارد.
طاهریان ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود از مجموع 6116 کتابخانه مسجد بالغ بر 2181 کتابخانه روستایی مخرن دار ثبت شده است و در بحث کتابخانه های باز از مجموع 5932 کتابخانه باز 2936 به عنوان کتابخانه روستایی ثبت شده است که در مجموع بیش 5 هزار کتابخانه باز و مخزن دار در روستاها فعالیت می کنند و بر اساس آمارهای موجود می توان ادعا کرد که بالغ 5 میلیون کتاب در این کتابخانه ها موجود است و حدود 230 هزار نفر عضو کتابخانه های مساجد هستند.
وی به اقدامات و برنامه های ستاد عالی کانون های مساجد در روستاها اشاره کرد و گفت: ارسال تجهیزات کتابخانه ای به کتابخانه های روستایی و شهری، تجهیز کتابخانه های مساجد به نرم افزار «مهر مسجد» و نیز ایجاد شبکه کتابخانه های موفق و روستایی فرصتی است که فعالان روستایی در کنار یکدیگر با هم تعامل داشته و از تجربیات هم استفاده کنند.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور تصریح کرد: علاوه بر اینها در تلاش هستیم به منظور آشنا کردن مدیران کانون های روستایی با کتابخانه های موفق روستایی، تور گردشگری ویژه بازدید از کتابخانه های موفق روستایی را راه اندازی کنیم تا آنها از نزدیک از اقدامات روستاهایی که در امر کتاب و کتابخوانی فعالیت دارند، بهره مند شوند و تجربیات آنها به سایر بخش ها منتقل شود.
نظر شما