ریحان سروش مقدم، مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: سازمان میراث فرهنگی در تلاش برای ثبت جهانی مجموعه بافت تاریخی همدان شامل بازار، محلات و هگمتانه می باشد.
وی افزود: شهر همدان دارای 52 محله بوده است و از زمانی که ماشین به شهر ورود پیدا کرد بخشی از این محلات از بین رفتند و اکنون دارای یازده محله شامل: کبابیان، گلپا، حاجی، چمن چوپان، امامزاده یحیی(ع) ، کولانج، سرپل پهلوانان، بن بازار و قاش تراش ها است.
وی تصریح کرد: زمانی که یک آثار برای ثبت جهانی در لیست گذاشته می شود باید دارای ویژگی های منحصر به فرد داشته باشد و به همین دلیل هیچ گاه نباید میدان نقش جهان اصفهان را با میدان امام خمینی(ره) قابل قیاس بدانیم چرا که میدان امام خمینی(ره) همدان بافت تاریخی ندارد و معاصر می باشد.
سروش مقدم خاطرنشان کرد: همدان دارای مجموعه 44 هکتاری بافت تاریخی می باشد که در دل خود 26 مسجد، 9 امامزاده و سقاخانه، 10 حمام، 20 خانه تارخی ، 7 مدرسه، 10 باغ و عمارت، 7 آرامگاه و مقبره، 5 میدان، 11 مرکز و محله و 5 کلیسا و کنیسه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اظهارداشت: بافت تاریخی بازار همدان مربوط به دوران صفویه می باشد که 28 سرا و کاروانسرا، 5 تیمچه و 27 راسته بازار را در خود جای داده است.
وی گفت: بازار همدان به عنوان قوی ترین بازار موجود کشور می باشد چرا که با انسجام کالبدی، حیات اقتصادی را حفظ کرده است و قابلیت ثبت جهانی را دارد.
نظر شما