برگزاری کارگاه تخصصی هشتمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا در همدان

خبرگزاری شبستان:دبیر بین المللی هشتمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا در همدان گفت: همدان از تاریخ و تمدن و فرهنگ غنی در طول تاریخ برخوردار بوده و باید بیشتر از گذشته اطلاعات در مورد این شهر کسب گردد .

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان،  کارگاه تخصصی هشتمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا 28 شهریور الی 8 مهرماه در دانشگاه بوعلی سینا همدان و کنفرانس بین المللی این اجلاس 10 الی 11 مهرماه در تهران دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می گردد.

 

از مهمترین محورهای این اجلاس می توان تجارب جهانی در باب توسعه و حفاظت در بافت های تاریخی، حفاظت مرمت و احیا بناها و بافت های تاریخی، حفاظت از طریق ابزارهای سیاسی و قانونی، مشارکت جویی مردمی به منظور حفاظت، آشنایی با عوامل هماهنگ کننده معماری با بافت شهری زمینه آن، پدیده مهاجرت و حفاظت از شهرهای تاریخی، زیرساختهای شهرهای ایران، نقش مشارکت نهادها و سازمان های کشور در مقوله حفاظت، اقتصاد معیشت و بافت های تاریخی، هویت در شهرهای جدید، توانمندسازی و ایمن سازی اجتماعی شهرهای تاریخی ایران ، توسعه و حفاظت در بافت های تاریخی و آشنایی با روش های نوسازی بناها در بافت های غیر تاریخی شهرها و سکونتگاه های غیر رسمی می توان اشاره نمود.

 

پرفسور ریچی میاکه، رئیس موسسه معماری ژاپن و دبیر بین المللی هشتمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا امروز ( 5 مهر) در جمع خبرنگاران گفت: به مباحث برنامه ریزی شهری بسیار علاقه مند هستم و با مشارکت کشورهای روسیه و چین این همایش اولین بار در سال 2003 برگزار گردید.

 

وی افزود: نحوه کشورداری و کشورها در شرق آسیا با اروپا بسیار متفاوت است و بعد از فروپاشی شوروی به خاطر اینکه این موضوع برای ما خیلی اهمیت داشت با شرکای خود تصمیم گرفتیم این همایش ها را برای تبادل اطلاعات انجام دهیم.

 

رئیس موسسه معماری ژاپن با بیان اینکه در سال های اولیه تمرکز بیشتر ما در قسمتهای شرق آسیا و شهری در کشور چین بوده است، اظهار داشت: در قسمتهای شرق آسیا متاسفانه به خاطر انفجار مدرنیته بافت های تاریخی کاملا به فراموشی سپرده شده اند.

 

میاکه تصریح کرد: به خاطر ارتباطاتی که بین فرآیندهای ما وجود دارد سعی کردیم در زمینه های اجتماعی، قانونگذاری و سیاست گذاری اقداماتی با یکدیگر داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه بحث تحصیلات در این زمینه بسیار مهم است زیرا که بیشتر بحث های ما در زمینه تخصصی معماری است خاطر نشان کرد: ما از حمایت های سازمان های جهانی و بین المللی مانند یونسکو برخودار هستیم.

 

دبیر بین المللی هشتمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا گفت: ما این همکاری و مشارکت را گسترش داده ایم و در سال 2010 در استانبول ترکیه یک همایش بین المللی برگزار کردیم .این موضوع از آن لحاظ اهمیت دارد که شهر استانبول یکی از ابرشهرهای ترکیه و جهان می باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: مشکلاتی که ما در استانبول با آن روبرو بودیم رشد فزاینده بخش های شهری و حفظ بافت تاریخی بود که این دو کاملا در تضادند.

 

میاکه با بیان اینکه وضع موجود جهان خصوصا بخش شرق آسیا با دو مورد افزایش جمعیت در برخی شهرها و کاهش جمعیت در برخی از شهرهای حاشیه ای مواجه است ابراز داشت: بنابراین ما با مسئله کاملا نوینی در مسئله رشد و توسعه شهری نسبت به نیم قرن گذشته روبرو هستیم.

 

وی افزود: از سال گذشته طبق رایزنی که با ایران و شهر همدان داشتیم و با توجه به اهمیتی که از طرف مسئولان شهر همدان در رابطه با کاهش و افزایش جمعیت در شهرها احساس می شد این فرصت ایجاد شد.

 

رئیس موسسه معماری ژاپن با بیان اینکه روابط بین ایران و ژاپن در سطح خوبی قرار دارد اظهار داشت: همدان از تاریخ و تمدن و فرهنگ غنی در طول تاریخ برخوردار بوده و باید بیشتر از گذشته اطلاعات در مورد این شهر کسب گردد و این مسئله هم در سطح ملی و هم در سطح جهانی باید دنبال شود.

 

وی افزود: این اجلاس که برای دانشجویان تحصیلات  تکمیلی به خصوص دانشجویان دکتری برگزار می گردد و دو روز دیگر قرار است محققان جمع شوند و نتایج خود را به اشتراک بگذارند.

 

دبیر بین المللی هشتمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا اظهار داشت: مردم ژاپن برای مذهب احترام زیادی قائل اند، و معماری اسلامی ومذهبی  برای آنان از اهمیت زیادی دارد.

 

 

کد خبر 489254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha