به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، دوره آموزشی و توجیهی مدیران کانون های جدید التاسیس مساجد شهرستان هاي محمودآباد و نور با حضور کارشناسان آموزش و پژوهش و فرهنگي و هنري ومعاون ستاد هماهنگي و نظارت بر كانون هاي مساجد مازندران برگزار شد.
حجت الاسلام اسماعيل كعبه اي، معاون ستاد هماهنگي و نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران ضمن گراميداشت ايام ذي الحجه و ابراز همدردي با خانواده هاي جانباختگان حادثه منا، به رتبه بندي كانون هاي فرهنگي و هنري در سطح مساجد روستايي و شهري اين استان اشاره كرد و درخصوص نحوه ارائه اطلاعات تكميلي جهت انجام مراحل سطح بندي كانون ها مطالبي را بيان نمود.
وي با اشاره به تعداد266مسجد شهرستان نور و اينكه اين شهرستان 18كانون فرهنگي و هنري، 9كتابخانه عمومي و 3كتابخانه باز دارد، گفت: همچنين 24طرح تلاوت نور در مساجد اين شهرستان فعال و تفسير قرآن در 11مسجد نور بيان مي شود.
حجت الاسلام كعبه اي درخصوص شهرستان محمودآباد هم گفت: 30كانون فرهنگي و هنري در اين شهرستان فعال هستند.
وي همچنين نقطه نظراتي پيرامون بحث خريد مشاركتي، نحوه گرفتن فاكتور خريد، افتتاح حساب كانون هاي فرهنگي هنري، چگونگي برداشت از حساب، داشتن دفتر سال مالي، چگونگي استفاده از امكانات و تجهيزات و زدن برچسب اموال كانون برروي اموال خريداري شده و اهدايي نيز بيان داشت.
حجت الاسلام كعبه اي با بيان اينكه احياي امر به معروف و نهي از منكر يك وظيفه همگاني است، گفت: پياده سازي اين فريضه الهي با بيان نكات مثبت آن براي مردم محقق مي شود.
حجت الاسلام رجب نعمتي قراء، كارشناس فرهنگي و هنري ستاد هماهنگي و نظارت بر كانون هاي مساجد مازندران در اين نشست آموزشي با توجه به برگزاري سوگواره صادق آل محمد(صلي الله عليه وآله وسلم) به ميزباني كانون هاي مساجد اين استان در سال جاري، از كانون ها خواستار شركت حداكثري در اين سوگواره شد.
وي با اشاره به سايت جوانان مساجد كشور و اينكه آئين نامه جشنواره هاي مرتبط با فعالين مسجدي در اين پايگاه مجازي جانمايي مي شود، گفت: شركت در جشنواره قرآني مدهامتان مورد توجه بيش از پيش فعالين كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد اين استان باشد.
حجت الاسلام نعمتي قراء با اشاره به اهميت فعاليت هاي كتابخانه اي در مساجد روستايي و شهري، اظهار داشت: كانون هاي روستايي با اختصاص 70مترمربع فضا و كانون شهري با 100متر مربع فضاي كتابخانه اي مي توانند تاسيس كتابخانه در مسجد محل خويش را داشته باشند.
عليرضا مومني، كارشناس آموزش و پژوهش ستاد هماهنگي و نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران در اين دوره آموزشي،با توجه به رويكرد فرهنگي و مقابله با تهاجم فرهنگي دشمنان اسلام و قرآن، خواستار توجه بيش از پيش مسجدي ها به مسائل فرهنگي شد.
وي با بيان اينكه مسجدي كه عطر و بوي انتظار و ولايت پذيري و بصيرت نداشته باشد همانند مسجد ضرار است، گفت: مديران كانون ها بايستي با آشنايي شرايط بحراني منطقه، بصورت جهادي در عرصه فرهنگ حضور يابند.
مومني با اشاره به اهميت احياي كاركردهاي مساجد، تصريح كرد: احياي كاركردهاي مساجد يعني حضور جوانان و نوجوانان و حداقل 60درصد مردم محله و منطقه در برنامه هاي مسجد.
وي اظهار داشت: ايجاد گفتمان انقلاب اسلامي و احياي دو فريضه مهم امربه معروف و نهي از منكر در مساجد يكي از گام هاي موثر است كه مي بايست كانون ها و مديران مسئول اين كانون ها بدان توجه نمايند.
مومني با تاكيد اينكه نگاه سطحي و حاشيه اي مديران كانون ها بايد تغيير نمايد، آشنايي مديران كانون هاي مساجد با اهداف مسجد طراز اسلامي دستور كار برگزاري دوره هاي آموزشي و توجيهي مديران كانون ها است.
وي بر ضرورت آشنايي مديران كانون ها با دفتر قرآن و عترت و دفتر آموزش و پژوهش تاكيد كرد و گفت:كاركردهاي قرآني و تجميع فعاليت هاي قرآي در مساجد تحت عنوان خانه نور صورت گيرد.
مومني همچنين خواستار برنامه ريزي در جهت توسعه كمي و كيفي طرح تلاوت نور با استفاده از تجربيات اساتيد قرآني و همچنين ايجاد زمينه و بستر مناسب جهت كشف استعدادهاي جوانان و نوجوانان در مساجد شد.
وي اظهار داشت: توجه به توسعه فرهنگ مفاهيم و تفسير قرآن و حاكم شدن اين فضا بر خانواده مي تواند ما را به اهداف والاي اسلام نزديك نمايد.
نظر شما