به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در آیین تجلیل از مولفان پایه پنجم و نهم متوسطه ضمن تسلیت به بازماندگان شهدای حادثه منا گفت: تالیف کتاب تاثیرات خوبی در شکل گیری ذهنی، روانی، بینش و رفتاری دانش آموزان دارد.
وی با اشاره به سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش افزود: متناسب سازی حج و محتوای کتب درسی با ساعات و روزهای آموزشی با توجه به توانمندی و ویژگی دانش آموزان ضروری است.
فانی تصریح کرد: هنوز در دیدارهایی که با فرهنگیان داریم گلایه از حجم زیاد کتاب که با ساعات آموزشی نمی خواند و از توان دانش آموزان فراتر است که یادگیری را نیز پایین می آورد، وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: دانش آموزان در برخی از کتاب های درسی کلا مشکل دارند برای مثال کتاب فیزیک سال سوم متوسطه که در امتحانات نهایی همیشه با مشکل روبرو بوده است.
وی تاکید کرد: این راهکار سند تحول بیش از پیش باید مورد عنایت قرار گیرد و حجم کتاب، توان یادگیری و ساعات کلاسی یک معادله چند پارامتری است که باید حل شود.
فانی با اشاره به الگوی برنامه درسی گفت: اگر یک ماتریس پنج سطری و 4 ستونی را در نظر بگیریم که 5 سطر تعقل، اخلاق، علم، عمل و ایمان باشد و 4 ستون این ماتریس ارتباط دانش آموزان با خود، خدا، خالق و خلقت است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در سازمان پژوهش به استثنای این الگوی برنامه درسی باید برنامه عملیاتی و ارزیابی از تولیدات کتاب های درسی داشته باشیم و هر کتابی که تولید می شود از این منظر مورد بررسی قرار گیرد که در این مورد دچار خلا هستیم.
وی یادآور شد: نقش معلمان در تالیف و اعتباربخشی کتاب ها باید پررنگ تر شود تا ضمانت کار افزایش یابد. کتاب هایی که برای اعتبارسنجی به استان ها ارسال می شود در اختیار جمع محدود قرار می گیرد و معلوم نیست آنها بتوانند از تمام معلمان یا حداقل معلمانی که حرفی برای گفتن دارند، نمایندگی کنند.
نظر شما