به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی بهداروند، رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطرهنگاری طلاب امروز (5 مهر) در نشست رسانه ای نخستین جشنواره خاطره نگاری اشراق که در سالن جلسات دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، عنوان کرد: پیشینه اولین جشنواره خاطره نگاری اشراق و ایجاد یک کمیته به این برمی گردد که پیشینه نهاد حوزه علمیه سرشار از تجارب و دستاورد است.
رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطرهنگاری طلاب بیان داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله) مطالبات زیادی از حوزه علمیه داشتند که یکی از آنها سبک زندگی بود و حوزه علمیه بهترنی مکان است که میتواند مطالبه رهبر را پاسخ دهد.
حجت الاسلام و المسلمین بهداروند با بیان این که سبک زندگی دو پایه الگو و همچنین متن و محتوا دارد، گفت: ما باید تجارب و درسها را از سینه فقها و نخبگان و مبلغان بگیریم و به سینه کتاب بیاوریم تا نسلهای بعد از آن استفاده کنند.
وی یادآور شد: روز نوشت و نوشتن خاطرات در گذشته وجود داشت، ولی بعدها این سنت کمرنگ و برچیده شد؛ اما امروز اگر بخواهیم فرهنگ دینداری، مبارزه، دفاع، مقاوت و ایثار را در جامعه رواج دهیم، بهترین قالب و کانال آن تاریخنگاری و خاطره نگاری است.
رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطرهنگاری طلاب اظهار داشت: نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق ویژه طلاب و خانواده روحانیون با همت و مسئولیت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین بهداروند عنوان کرد: تاریخ شفاهی مسبوق به سابقه نبوده است، اما امروز این ایده به منصه ظهور گذاشته شده است و در این جشنواره، کمیته ای تشکیل شد تا برنامه ریزی جامعی صورت بگیرد.
وی با بیان این که خروجی جشنواره خاطره نگاری اشراق، در قالب کتاب و فیلم خواهد بود، اظهار داشت: هدف از برگزاری این جشنواره شناسایی، معرفی و تشکیل گروه خاطرهنویسان در عرصه تاریخ شفاهی است.
رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطرهنگاری طلاب با بیان این که کمیته داوران به زودی مشخص میشوند، تصریح کرد: در برگزاری اولین جشنواره خاطره نگاری اشراق، دیدار با علما و شخصیتهای فرهنگی از جمله آیت الله حائری شیرازی صورت گرفت تا از رهنمونهای آنها استفاده شود.
حجت الاسلام و المسلمین بهداروند تأکید کرد: یکی از مهم ترین ویژگیهای اولین جشنواره خاطره نگاری اشراق، سبقه بین المللی بودن آن است، به طوری که به وجهه ملی بسنده نکردیم تا از تجارب مبلغان بین المللی نیز استفاده میشود و بر این اساس با جامعه الزهراء، حوزههای علمیه و جامعه المصطفی رایزنیهایی صورت گرفته است.
وی در پایان گفت: خاطره نگاری تبلیغی یک وظیفه حوزوی است که بر تک تک روحانیون و مبلغان نهاده شده است که امید است شاهد آثار مبارکی در عرصه اشراق باشیم.
نظر شما