شاخص باسوادی در صومعه‌سرا ۹۵.۰۴درصد است

خبرگزاری شبستان:رئیس نهضت سوادآموزی صومعه‌سرا با بیان اینکه این شهرستان رتبه سوم بی‌سوادی در استان را دارا است، گفت: نرخ باسوادی گروه سنی ۱۰-۴۹ سال در شهرستان ۹۵.۰۴درصد است.

علی‌بهرامی‌راد، رئیس نهضت سوادآموی صومعه‌سرا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا با اشاره به وضعیت بی‌سوادی و باسوادی این شهرستان طبق آمار سرشماری سال90، اظهار کرد: صومعه‌سرا یکی از پنج شهرستان دارای درصد بی‌سوادی بالا در گروه سنی 10-49سال است.

 

وی با بیان اینکه این شهرستان رتبه سوم بی‌سوادی در استان را داراست، افزود: تعداد بی‌سوادان گروه سنی مذکور حدودا دو هزار 937 نفر است که نرخ باسوادی این گروه سنی در شهرستان 95.04درصد است.

 

رئیس نهضت سوادآموزی صومعه‌سرا با بیان اینکه نهضت تنها نهادی است که تقاضا نداشته و فقط عرضه دارد، گفت: باید با همکاری همه جانبه دستگاه‌های اجرایی با توجه به فرمان حضرت امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری تقاضا برای سوادآموزی ایجاد شود.

 

بهرامی راد با بیان اینکه بدون کمک دستگاه‌های اجرایی، نهضت نمی‌تواند معضل بی‌سوادی را در شهرستان کاهش دهد، تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات اساسی سوادآموزی عدم شناسایی بی‌سوادان و نداشتن آمار اسمی آنها است که انتطار می‌رود دهیاران و شوراهای اسلامی به کمک مدیران مدارس مشخصات بی‌سوادان روستاهای خود را به نهضت سوادآموزی ارسال کنند تا نهضت بتواند با برنامه‌ریزی نسبت به آموزش افراد بی‌سواد اقدام کند.

 

وی با اشاره به اجرای سه طرح وزارتی در سال 1394 خاطرنشان کرد: شیوه‌نامه انسداد بی‌سوادی با هدف پوشش صددرصدی کودکان 6-10 سال و جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان، طرح با سواد کردن اولیای بی‌سواد دانش‌آموزان، آموزش کودکان 10-20 سال، در قالب شناسایی گروه کودکان و نوجوانان جویای کار و بی‌سرپرست و بدسرپست و معلول جسمی برای کاهش بی‌سوادی در شهرستان صومعه‌سرا است.

 

رئیس نهضت سوادآموزی صومعه‌سرا اظهار کرد: آموزش به افراد بی‌سواد حدود چهار  ماه طول می‌کشد که به صورت کلاسی توسط معلمان و واگذاری به بخش غیر دولتی به صورت فردی انجام می‌گیرد.

 

بهرامی راد افزود: سرانه واگذاری در دوره سوادآموزی به هر نفر 6میلیون و 400هزار ریال است که پس از احراز شرایط قبولی در دوره به طرف قرار داد و آموزش دهندگان قابل پرداخت است.

 

وی گفت: به استناد مصوبه هیئت وزیران، سوادآموزانی که از ابتدای سال جاری به عنوان سوادآموز در دوره سوادآموزی ثبت نام کرده و موفق به اخذ گواهینامه شوند معادل 20 درصد سرانه هزینه تمام شده به عنوان تشویق به صورت متمرکز و مستقیم به آنان پرداخت می‌شود.

 

رئیس نهضت سوادآموزی صومعه‌سرا با بیان اینکه آموزش خودآموز نوع دیگر آموزش است، تصریح کرد: خودآموز روشی است که افراد بی‌سواد به کمک یکی از اعضای باسواد خانواده و یا نزدیکان خودش سواد می‌آموزد و در آزمون پایان دوره شرکت می‌کند که در صورت قبولی سرانه 6میلیون و 400هزار ریال به فرد بی سواد پرداخت می‌شود.

 

بهرامی راد خاطرنشان کرد: دوره سوادآموزی 400ساعت شامل 2 جلد کتاب قسمت اول و دوم با مواد درسی فارسی، ریاضی، قرآن و فرهنگ اسلامی است.

 

وی اظهار کرد: از صاحبان دستگاه‌ها و نهادهایی که به طریقی به بی‌سوادان 10-49سال خدمات ارائه می‌دهند تقاضا می‌شود مشخصات افراد بی‌سواد را به آموزش و پرورش معرفی کنند تا زمینه آموزش آنها توسط این نهاد فراهم شود.

 

کد خبر 488907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha