چامسکی: آمریکا بدترین سابقه را برای دخالت در تصمیمات سازمان ملل از طریق حق وتو دارد

خبرگزاری شبستان:نظریه پرداز و منتقد سیاست های دولت های مختلف در آمریکا در گفتگو با راشاتودی با اشاره به اینکه آمریکا قهرمان وتو در سازمان ملل در چند دهه گذشته بوده است،گفت:به طور کلی سازمان ملل نباید وابسته به قدرت های بزرگ باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از راشاتودی،روز 23 سپتامبر،«سامانتا پاور»، نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد که حق وتوی روسیه در شورای امنیت سازمان ملل،مشروعیت این نهاد را به خطر انداخته است.

نوام چامسکی،نویسنده،نظریه پرداز و منتقد سیاست های دولت های مختلف در آمریکا در گفتگو با راشاتودی در واکنش به اظهارات «پاور» با اشاره به اینکه آمریکا قهرمان وتو در سازمان ملل در چند دهه گذشته بوده است،گفت:به طور کلی من معتقدم که سازمان ملل نباید وابسته به نیازها و درخواست های ویژه قدرت های بزرگ باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر نهادی به نام سازمان ملل وجود نداشت جهان چگونه بود،گفت: قطعا وضعیت جهان بدتر از این بود .اما مسئله ما اینجاست که سازمان ملل یک بازیگر مستقل در امور جهانی نیست و تنها وقتی می تواند اقدامی انجام دهد که قدرت های بزرگ به آن اجازه بدهند و این نشان می دهد که سازمان ملل به شدت محدود شده است.

در ادامه این گفتگو،راشا تودی این سوال را مطرح کرد که شورای امنیت تنها وسیله برای حل اختلافات بین المللی است.نظر شما در مورد تغییر قوانین بازی در این نهاد مانند محروم کردن روسیه از حق وتوی خود چیست؟ و نوام چامسکی در پاسخ به این پرسش گفت:چرا روسیه؟ از دهه 1960 تا کنون که سازمان ملل تبدیل به نهادی شده که نمایندگی افکار عمومی جهان را بیش از پیش بر عهده دارد،آمریکا در وتوی قطعنامه های شورای امنیت در همه مسائل پیشقدم بوده است و بعد از آن انگلیس و روسیه قرار دارند.بنابراین می توان گفت که آمریکا بیش از سایر کشورها سازمان ملل را در اختیار منافع خود قرار داده است.

این نظریه پرداز آمریکایی در پاسخ به این پرسش که آیا زمان آن نرسیده تا ارزیابی های کاملی در مورد چگونگی عملکرد سازمان ملل انجام شود،گفت:اگر چه عملکرد سازمان ملل نسبت به اوایل شکل گیری آن بهتر شده است اما به طور کلی این نهاد باید بتواند مستقل تر از قدرت های جهانی عمل کند؛البته این راه سختی است که باید پیموده شود.

چامسکی گفت:اگر چه بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم،آمریکا در موقعیت سلطه بر سازمان ملل بود و موفق شدت برای چند سال به طور کامل این نهاد را به خدمت خواسته های خود در بیاورد اما وقتی جهان شروع به تغییر کرد سازمان ملل هم تغییر خود را آغاز کرد؛ با این وجود هنوز سازمان ملل باید تلاش بیشتری برای مستقل شدن از قدرت های جهانی به ویژه آمریکا که قهرمان وتو در سال های گذشته بوده،انجام دهد.

کد خبر 488898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha