به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «ورلد بولتن»، توراخان،یکی از زنان مسلمان اویغور در این باه گفت:نام دختر من مسلمه است و با این قانون جدید پلیس چین از من می خواهد تا این نام را تغییر دهم.
وی در این باره گفت:پلیس به خانه ما آمد و هشدار داد که باید نام دخترم را در اسرع وقت تغییر دهم.
پلیس به این زن اویغور گفته بود که این تصمیم از سوی مقامات ارشد گرفته شده و پرسیدن سوالات احمقانه در مورد چرایی و چگونگی آن ممنوع است.
عکسی از اعلام رسمی ممنوعیت 15 اسم مردانه و 7 اسم زنانه اسلامی در وب سایت رسمی دولت چین به چاپ رسیده است.
معاون رییس اتحادیه اویغورها واقع در واشنگتن ممنوعیت اسامی اسلامی را یک تصمیم احمقانه توصیف کرد که نقض کننده حقوق بشر است.
در بیانیه این اتحادیه آمده است :این نمونه دیگری از سیاست های افراط گرایانه مقامات چینی علیه مسلمانان اویغور است.
مسلمانان ترک تبار «اویغور» ساکن در ایالت «سین کیانگ» چین با جمعیتی بالغ بر 8 میلیون نفر، در اثر سیاست های ضد اسلامی حکومت مرکزی چین زندگی سختی را می گذرانند.
سین کیانگ از سالها پیش و در پی تصرف ترکستان شرقی به نقشه چین اضافه شد و در دهه های اخیر با سیاست های دولت مرکزی همواره مردم بومی آن زیر فشارهای گوناگون بوده و از کمترین امکانات موجود در بخش های دیگر چین محروم هستند.
در سالهای اخیر مقامات چینی برای شکستن فضای انحصاری زندگی مسلمانان اویغور در این منطقه قوم بزرگ چینی «هان» که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می دهد را وارد این منطقه کرده اند.
حدود سه سال پیش درگیری شدیدی میان گروه «هان» و مسلمانان اویغور به وجود امد که طی آن تعداد زیادی از اویغورها جان خود را از دست دادند.
در جریان اعتراضات اقلیت مسلمان در سال 2009 و برخورد شدید نیروهای پلیس چین 184 نفر کشته شدند که این اقدام بیرحمانه مورد انتقاد و نکوهش کشورهای مختلف جهان قرا گرفت.
گروه های راست گرا معتقدند مقامات دولتی چین به بهانه ی مبارزه با تروریسم به سرکوب مذهبی مسلمانان اویغور می پردازد.
نظر شما