به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، در این کتاب درباره ی اصول صحیح غذا خوردن و آنچه که برای سلامت ماندن از طریق رژیم غذایی صحیح باید بدانیم عنوان می شود و راهنمایی بسیار مفید برای حفظ سلامتی از این طریق ارائه می دهد. در این کتاب همچنین به چگونگي و نحوه استفاده از مواد غذايي در برطرف كردن كج خلقي ها و تندي ها و ... نيز اشاره شده است .
برخی از موضوعاتی که در این کتاب به ان ها پرداخته شده عبارت اند از :
«اشتباهات غذایی ما»، «زیاد خوردن ترشی و سرکه»، «کم خوردن لبنیات»، «دور ریختن آب سبزیجات»، «پرخوری و کم خوری»، «غذاشناسی برای همه»، «پیازهای کوچک»،« تغذیه سلامت بخش»، «میوه ها و سبزی های معجزه دار»، «نقش مادر» و ....»
در قسمتی از این کتاب می خوانیم :
«روز به روزکه علم غذاشناسی پیشرفت می کند صحیح بودن اصول غذایی ایرانیان قدیم و اجداد ما ثابت می شود. در حال حاضر طرز تغذیه ما ایرانیان از کشورهای اروپایی بهتر است وپیشرفت های علمی این امر را بیشتر ثابت می کند. چنان چه ما ایرانیان از خارجی ها کمتر گوشت می خوریم ، خوردن صدف ها و خرچنگ ها و حلزون های دریایی بین ما معمول نیست . خوردن سبزی و پیاز خام انطور که نزد ما معمول است هنوز در اروپا معمول نشده است و فقط ان ها با غذا یک سالاد می خورند که خوشبختانه اکنون در کشور ما هم معمول شده است. این روش غذایی را ما از اجدادمان به ارث برده ایم.... »
در قسمتی دیگر از این کتاب می خوانیم:
«اخیرا در اروپا به توصیه ی غذاشناسان مردم به جای دسر کمی پنیر می خورند واین کاری است که از قدیم در ایران معمول بوده است. و خوردن لقمه ی نان و پنیر بعد از غذا هنوز دیده می شود. یکی دیگر از محاسن غذاخوری ما ایرانیان ترشی زدن به غذا یا میوه های ترش بودف معمولا به خورش های خودآلو الوچه و لیمو عمانی و سماق ، انار و... می زنیم که متاسفانه اکنون روز به روز کمتر شده و جای خود را به سرکه و جوهر لیمو و گرد لیموهای مصنوعی داده است.»
دکتر غیاثالدین جزایری» تحصیلات آکادمیک خود را در رشته «داروسازی» در فرانسه به پایان رسانده و در تهران داروخانه داشت، وی گفته بود در فرانسه با نشریات و کتابهای ویژه ارزش غذایی میوهها و سبزیها آشنا شده و از آنجا که خود اعتقاد داشت هر امری که در تئوری میآید باید تجربه شود، آن غذاها را تجربه کرده و وقتی به ایران آمد از طریق چاپ مقالاتی در مطبوعات و سپس چاپ کتاب در اختیار عامه قرار میداده است.او پیشبینی کرده بود که با صنعتی شدن و ماشینی شدن زندگی مردم شهرنشین توجه به غذاهای گیاهی روز به روز بیشتر میشود و صنایغ غذایی در ردیف مهمترین و پررونقترین صنایع کشور ما قرار میگیرد. وی در سال 64 بر اثر سکته و در سن 82 سالگی از دنیا رفت.
گفتنی است کتاب حاضر در قطع جیبی و با قیمت 7500 تومان در انتشارات امیرکبیر تجدید چاپ شده است.
نظر شما