«تکه های سنگین سُرب» چمران را به زیبایی تصویر کرده است

خبرگزاری شبستان: علی جنتی: بسیاری از روحیاتی که من در شهید چمران بیاد دارم در این نمایش دیدم که به خوبی تصویر شده بود. اگر چه بنای این نمایش پرداخت به بخش عرفانی شخصیت چمران نبوده اما قسمت های خیلی زیبایی از این حالات عارفانه در این نمایش دیده می شد.

به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از تماشای نمایش «تکه های سنگین سرب» درباره آشنایی خود با شهید مصطفی چمران گفت: پیش از انقلاب اسلامی و  زمانی که لبنان بودم با ایشان آشنا شدم و بعد در خوزستان همراه شان بودم و کماکان دوست و رفیق و آشنا بودیم.

 

عشق چمران به بچه های صور

وزیر ارشاد که تحت تاثیر نمایش قرار گرفته بود، تاکید کرد: بسیاری از روحیاتی که من در شهید چمران بیاد دارم در این نمایش دیدم که به خوبی تصویر شده بود. اگر چه بنای این نمایش پرداخت به بخش عرفانی شخصیت چمران نبوده اما، قسمت های خیلی زیبایی از این حالات عارفانه در این نمایش دیده می شد.

 

وی افزود: شهید چمران قبل از اینکه وارد جنگ های لبنان بشود، معمولا در درگیرهایی که در لبنان رخ داد تقریبا از حدود سال 54 حضور داشت. ایشان 9 سال در لبنان بود و در طی این مدت وقت خود را صرف محرومین کرده بود. اساساً این حرکت حمایتی از محرومین که توسط امام موسی صدر راه افتاده بود برای نجات بخصوص بچه های شیعه ای بود که هیچ پناهی نداشتند و هنرستان حرفه ای راه انداختند در صور و بچه ها آنجا مشغول شدند و شهید چمران به آنها خیلی عشق می ورزید و بخشی از آن در این نمایش هم دیده شد.

 

نهالی که امام موسی صدر و چمران کاشتند حالا درختی تناور است

دکتر جنتی با بیان اینکه خوشحالیم که هنوز آثار خدمت شهید چمران باقی ست، گفت: فروردین گذشته که به صور [لبنان] رفته بودم از نزدیک این هنرستان را دیدم که همچنان ادامه دارد و در کنار آن یک هنرستان بزرگ دخترانه هم برای بچه های جنوب لبنان ساخته شده است. که عموماً نیاز به کار و اشتغال داشتند. آنجا می آمدند و مهارت های مختلفی را می آموختند و مشغول کار می شدند و ما امروز نتایج آن نهالی را که امام موسی صدر و مرحوم چمران حدود چهل سال قبل کاشتند را می بینیم که به صورت درخت تناوری درآمده.

 

معنویت بی سابقه در جبهه های جنگ

جنتی درباره وظایف هنرمندان در حوزه تئاتر و سینمای دفاع مقدس هم تصریح کرد: امیدواریم که هنرمندان ما چه در تئاتر و چه در سینما بتوانند حماسه ی هشت سال دفاع مقدس را بتوانند برای نسل تازه ای که آن روزها را ندیده به تصویر بکشند و معرفی کنند. اگرچه توصیف حالاتی که در آن زمان رزمندگان ما داشتند کار بسیار سختی است که بشود آن روحیه را منتقل کرد اما در حد توان هنرمندان ما این کار عملی است و ما بایستی این حماسه ای را که برای همه ما درس آموز است و معنویتی که ما در جبهه ها مان داشتیم که هیچ جای دنیا سابقه ندارد که در جنگی از دوران معاصر چنین معنویتی میان رزمنده های یک کشور وجود داشته باشد و وظیفه ماست که اثرات این ها را به نسل جدید معرفی کنیم.

 

علی جنتی در پایان تاکید کرد: باید کمک کنیم تا از طریق فیلم ها و تئاترهایی که اکران می شوند و یا روی صحنه می روند بتوانیم در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت کمک کنیم.

 
کد خبر 488640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha