به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری اعلام برنامه های دهه امامت و ولایت امروز اول مهرماه 94 با حضور حسین ظریفمنش مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر در محل این بنیاد برگزار شد.
ظریفمنش با تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و نام امام و شهدا گفت: شعار مشترک بنیاد بینالمللی غدیر و هفته دفاع مقدس "دفاع مقدس نماد عینی تحقق دفاع از ولایت است"، می باشد.
وی در ادامه به بیان عناوین دهه امامت و ولایت پرداخت: روز اول ولایت و معرفت و محبت روز دوم ایثار و شهادت، روز سوم عدالت و مهدویت روز چهارم دفاع همه جانبه، امنیت پایدار، روز پنجم وحدت اسلامی و اقتدار، روز ششم بیداری اسلامی و استکبارستیزی، روز هفتم مقاومت و عزت اسلامی، روز هشتم بصیرت و دشمن شناسی، روز نهم دین و سیاست و روز دهم امامت و ولایت. انتخاب هر یک از این عناوین متکی به آیات و روایات و مستند به پیام غدیر است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر ادامه داد: این بنیاد متولی برنامه ریزیها و سیاستگذاری های مرتبط با فعالیت های غدیر است و انجام برنامه ها توسط مردم، گروهها و تشکل های مردم نهاد انجام می شوند؛ برای مثال هیئات مذهبی، دانشگاه ها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین و سازمان تبلیغات اسلامی در انجام این برنامه ها نقش دارد.
وی با بیان اینکه 250 امام جمعه به عنوان مسئول بنیاد غدیر در شهرهای مختلف انتخاب شده اند، گفت: وزارتخانه های امور خارجه، علوم، تحقیقات و فناوری، ارتباطات و فناوری اطلاعات و فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین شهرداری تهران همکاری گسترده ای در اجرای برنامه های مختلف دارند.
ظریفمنش در ادامه با اشاره به برنامهریزی های صورت گرفته برای اجرای همایش ها و جشنواره های مختلف در دهه امامت و ولایت و مرتبط با بحث غدیر ادامه داد: چهارمین جشنواره تقدیر از آثار برتر دانشجویی با همکاری وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی در این دهه برگزار می شود که در آن پایان نامه ها، مقالات و نشریات دانشجویی مورد ارزیابی و تجلیل قرار می گیرند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره ملی شعر غدیر با عنوان "دوباره غدیر" که با استقبال شاعران متعهد نیز برگزار می شود، گفت: در روز برگزاری جشنواره شعر از سه کتاب شعر رونمایی می شود.
وی برگزاری نخستین جشنواره وبلاگنویسی با عنوان "غدیر تجلی امامت و ولایت" را از دیگر برنامه های دهه امامت و ولایت خواند و افزود: سومین همایش امام علی پژوهان با مشارکت اندیشمندان و محققان داخلی و خارجی در پژوهشگاه علوم انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود.
ظریفمنش ادامه داد: در دهه امامت و ولایت از سه اثر پژوهشی ارزشمند رونمایی می شود که یکی از آنها با نام "بررسی اسناد نهجالبلاغه" اثری ماندگار و حاصل کار تحقیقاتی محققان دانشگاه امام صادق (ع) است.
وی گفت: 2 کتاب به نام های "امیرالمومنین (ع) در بیانات مقام معظم رهبری" و "مرحله اول پروژه دیوان شعر امیرالمومنین" نیز در دهه امامت و ولایت رونمایی می شود.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر پردهبرداری از پرده آستان حبیب بن مظاهر در البرز و حضرت عباس در بوشهر را از دیگر برنامه های مرتبط با غدیر بیان کرد و ادامه داد: این پردهبرداری ها با همکاری ستاد عتبات عالیات صورت می گیرد.
ظریفمنش ادامه داد: طبق ابلاغیه سازمان بسیج مستضعفین محور اصلی بحث های علمی 300 هزار حلقه صالحین در دهه امامت و ولایت، امامشناسی و غدیرشناسی است.
وی با اشاره به برنامه های بنیاد بین المللی غدیر در زمینه اطعام گفت: سه برنامه در این زمینه طراحی شده است که عبارتند از اطعام مردم در 23-22 استان، ترغیب مردم به اطعام ولو به یک نفر، اطعام افراد تحت تکلف کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی.
وی قرائت زیارت جامعه کبیره در روز میلاد امام هادی (ع) و بزرگداشت علامه امینی در گیلان را از دیگر برنامه های دهه امامت و ولایت بیان کرد و ادامه داد: بازدید از سادات جانباز و ایثارگر در طول این دهه صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل بنیاد غدیر با اشاره به برگزاری دهها همایش پیرامون غدیر در سراسر کشور گفت: چهارمین همایش علمی غدیرپژوهی نیز در استان کرمانشاه برگزار می شود.
ظریفمنش با اشاره به کتابت خطبه غدیر توسط خوشنویسان برجسته در زنجان افزود: اجرای هنرمندانه واقعه غدیر توسط سازمان بسیج مانند سال گذشته صورت می گیرد.
وی خطبهخوانی غدیر در هیئات مذهبی و حسینیه های استان تهران و برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع ولایت و امامت در استان مرکزی را از دیگر برنامه های بنیاد بین المللی غدیر دانست و افزود: هزاران نشست علمی و کارگاههای غدیرشناسی در همه استان های کشور در دهه امامت و ولایت برگزار می شود که یکی از آنها برگزاری 400 جلسه غدیرشناسی در 20 شهرستان استان فارس است.
ظریفمنش ادامه داد: برگزاری یادواره شهدای سادات در یزد، جشن های بزرگ در هزار مسجد و 1200 بوستان استان تهران و 110 مدرسه دخترانه و 110 مدرسه پسرانه استان تهران را از جمله برنامه های دهه امامت و ولایت بیان کرد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر با اشاره به سرکشی فرماندهان نظامی از 4 هزار خانواده شهدا و جانبازان در این ایام گفت: با تشکیل کمیته ورزشی (پهلوانی و باستانی) جام های ولایت و غدیر در این زمینه برگزار می شود.
ظریفمنش در بخش پایانی این نشست خبری به تشریح برنامه های بنیاد بینالمللی غدیر در خارج از کشور پرداخت و افزود: با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت جشن هایی در دهه غدیر در 54 کشور برگزار می شود.
وی با اشاره به برگزاری سومین کنفرانس بینالمللی غدیر با همکاری مرکز امام علی (ع) و مجمع جهانی اهل بیت (ع) در کیزن گرشن آلمان ادامه داد: سمینار غدیر در کشورهایی مانند تایلند، هند و سری لانکا برگزار می شود.
ظریفمنش در پایان گفت: پیام مرحوم آیت الله ابوالقاسم خزعلی، رییس بنیاد بینالمللی غدیر به تمام برنامه های غدیر در خارج از کشور ارسال می شود.
نظر شما