اولین جشنواره فیلم نوجوان میزبان آهنگساز فیلم محمد(ص)

خبرگزاری شبستان: جزییات برگزاری اولین جشنواره فیلم نوجوان در همدان با حضور علیرضا شجاع نوری دبیر جشنواره، محمدابراهیم الهی تبار، معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار همدان و رئیس ستاد جشنواره در همدان و جلیل اکبری صحت تشریح شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، دومین نشست خبری بیست و نهمین جشنواره فیلم‌های نوجوانان پیش از ظهر امروز، سه‌شنبه 31 شهریور ماه، با حضور علیرضا شجاع نوری دبیر جشنواره، محمدابراهیم الهی تبار، معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار همدان و رئیس ستاد جشنواره نوجوان همدان و جلیل اکبری صحت مدیر ارتباطات و اطلاع‌رسانی جشنواره، در بنیاد سینمایی فارابی برگزار و جزییات برگزاری این جشنواره در استان همدان تشریح شد.

 این نشست با سخنان کوتاه جلیل اکبری صحت آغاز شد. وی ضمن یادآوری زحمات افرادی که در زمان جنگ چراغ سینما را روشن نگه داشتند هفته دفاع مقدس گرامی داشت.

 

همدان را به قطب فعالیت‌های فرهنگی و هنری کودک و نوجوان کشور، تبدیل می‌کنیم

پس از آن محمدابراهیم الهی تبار، معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار و رئیس ستاد جشنواره نوجوان همدان، نیز با تبریک فرارسیدن هفته دفاع مقدس و گرامیداشت شهدای جنگ تحمیلی، بدر مورد ویژگی‌های تاریخی و انقلابی این استان به اختصار گفت:‌ همدان با تاریخ سه هزار ساله و اولین شهر در کره زمین به عنوان مهد تاریخ و تمدن شناخته شده است و 1800 اثر تاریخی را در دل این استان می‌توانیم بیابیم. از سویی دیگر این استان در طول دوران دفاع مقدس بیش از 30 هزار نفر را به مناطق جنگی اعزام کرد و 8 هزار شهید 17 هزار جانباز و هزار آزاده را تقدیم انقلاب و نظام کرده‌ایم که  از این بین 134 شهید نوجوان هستند.  در طول دوران جنگ 800 بار آسمان همدان مورد تجاوز قرار گرفت که 130 بار آنها موفق به بمباران شدند که طی آن 800 نفر شهید شدند که از این میان 326 نفر خانم و 200 کودک و 16 هزار واحد مسکونی از بین رفت و تخریب شد. در همین اثنا استان همدان میزبان 30 هزار جنگ‌زده بود و به همین دلیل همدان که به دارالمومنین معروف بود، مقام معظم رهبری در سفر به این استان، همدان را دارالمجاهدین نامیدند.

وی در ادامه  با ابراز خوشحالی از میزبانی جشنواره فیلم نوجوان،  از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و شورای راهبردی سینمای کودک و نوجوان، که با تدبیر و درایت، مطالبه مردم استان همدان را برای برگزاری جشنواره در این استان، پاسخ مثبت دادند، تشکر کرد.

رئیس ستاد جشنواره نوجوان همدان افزود:  ما بر اساس سیاستگذاری که در حوزه فرهنگ و هنر استان داریم، می‌خواهیم همدان را به قطب فعالیت‌های فرهنگی و هنری کودک و نوجوان کشور، تبدیل کنیم. برهمین اساس برگزاری تئاتر کودک و نوجوان، نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان،جشنواره سراسری هنرهای تجسمی آیات کودک و نوجوان و کنگره شعر کودک و نوجوان، از جمله برنامه‌هایی است که در همین زمینه، در این استان برگزار خواهد شد.

معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار همدان، در پایان اظهار کرد: «امیدواریم با این برنامه‌ها، بتوانیم در راستای هدفی که داریم، شور و نشاط را در جوانان، نوجوانان و کودکان رشد داده و امید را در دل آنها جاری کنیم.»

 

همدان استعداد برپایی دبیرخانه دائمی المپیاد فیلمسازی را دارد

پس از آن علیرضا شجاع‌نوری دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم نوجوانان ایران نیز با یادآوری اینکه نخستین نشست خبری جشنواره همزمان با گرامیداشت شهدای غواص بود و این بار نیز گرامیداشت شهدای دفاع مقدس را داریم، سخنان خود را آغاز کرد و گفت:  لازم می‌دانم باز هم یادی کنیم از این عزیزان که امنیت و آرامش امروزمان را مدیون شجاعت آنها هستیم.

شجاع نوری با تاکید بر اینکه شور و اشتیاق نوجوانان همدان انرژی‌مان چند برابر کرد گفت: امیدوارم در سال های آینده با توجه به ظرفیت گردشگری در استان همدان ظرفیت های دیگر نیز فراهم شود تا جشنواره ها به نحو احسن در این استان برگزار شود.همان طور که مطلع هستید امسال در کنار جشنواره المپیاد فیلمسازی نوجوانان را برای اولین بار برگزار کردیم و می‌توانیم بگوییم همدان این استعداد را دارد که دبیرخانه دائمی المپیاد در آنجا باشد.

وی افزود: من به شخصه به این المپیاد دل بسته ام و فکر می کنم که برگزاری آن یک حرکت سازنده است. استان همدان نیز این استعداد را دارد که بتواند به عنوان دبیرخانه اصلی این جشنواره و این المپیاد به فعالیت خود ادامه دهد و استانداری هم قول داده است که چراغ المپیاد فیلمسازی را روشن نگه دارد.

 

دوازده فیلم در بخش مسابقه ملی حضور دارند

دبیر بیست و نهمین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان بیان کرد: در ابتدا نیز گفته بودیم که اگر فیلم نداشته باشیم جشنواره را برگزار نمی‌کنیم، تا پایان هم بر این عزم خود باقی ماندیم ولی خوشبختانه فیلم‌های نوجوان بسیار قابل اعتنایی در میان آثار ارائه شده به دبیرخانه جشنواره وجود داشت که باعث دلگرمی بسیار بود و ما را به موجب این تصمیمی که شورای راهبردی گرفته بود، خرسندتر و دلگرم‌تر کرد.

وی در پایان در مورد تعداد آثار جشنواره توضیح داد: آمار و ارقام مربوط به آثار رسیده و راه یافته به جشنواره و همچنین برنامه جشنواره روی سایت جشنواره به آدرس www.icff.ir قرار دارد.

بخش بعدی مراسم رونمایی از سه پوستر اصلی، بخش بین‌الملل و المپیاد فیلمسازی نوجوانان بود. پوستر اصلی توسط امیرشهاب رضویان که طراحی آن را نیز بر عهده داشت رونمایی شد، پوستر بخش بین‌الملل که توسط آیدین قشلاقی طراحی شده بود، را الهی‌تبار و پوستر المپیاد فیلمسازی نوجوانان را که مهدی پاکدل طراحی کرده بود علیرضا شجاع نوری رونمایی کرد.

 

فیلم‌های این جشنواره به افراد ۱۲ تا ۱۹ ساله تعلق دارد

در بخش انتهایی این نشست خبری، الهی‌تبار و شجاع‌نوری پاسخگوی سوالات خبرنگاران حاضر در جلسه بودند.

در این میان شجاع نوری در پاسخ به خبرنگار شبستان مبنی بر شاخص‌های اختصاص یک فیلم به گروه نوجوانان و بازه زمانی تعیین شده برای تولید آثار این جشنواره گفت:‌ ما به صورت خیلی مشخص ویژگی خاصی برای فیلم‌های جشنواره نوجوان تعیین نکردیم ولی به همه اعلام کردیم که به دنبال فیلمی هستیم که یا مخاطب نوجوان شامل افراد بین ۱۲ تا ۱۹ ساله را مد نظر داشته باشد و یا با مخاطب بزرگسال اما در مورد مسائل نوجوانان در آن مقطع سنی ذکر شده تولید شده باشند که برای همه هم درخواست ما قابل درک بود و استقبال خوبی هم از آن شد.

وی افزود: بازه زمانی مد نظرمان هم دو سال گذشته بود و کلیه آثار تولید شده در این بازه زمانی می توانستند در این جشنواره شرکت کنند.

دبیر جشنواره فیلم کودک تصریح کرد:‌ این تفکیک انجام شده برای همه خشایند بوده از ما که برگزار کننده بودیم تا مخاطب و بویژه تولید کنندگان که تکلیشان روشن شده و رقبای خود را بهتر می شناسند.

شجاع نوری در پاسخ به سوال دیگر شبستان مبنی بر امکان نمایش آثار منتخب از تلویزیون و یا اکران آنها در سایر شهرها گفت:‌شورای فیلم کودک و نوجوان به دنبال رفع نقیصه امکان اکران فیلم های این گروه است و به زودی گروه کودک و نوجوان به طور جدی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

وی ضمن تاکید بر اینکه نتیجه تفکیک انجام گرفته امیدوار کننده بوده گفت: نه تنها تمامی فیلمهای منتخب حاضر در این جشنواره قابلیت حضور و اکران در این گروه را دارند بلکه بعضی از آنها حتی قابلیت اکران در گروه های سینمایی را هم دارند.

دبیر جشنواره فیلم نوجوان اظهار داشت:‌ اولویت اصلی ما جذابت آثار برای نوجوانان بوده و بر آن تاکید بسیار داریم و به زودی شما هم با آثار خوب حاضر در این جشنواره را خواهید دید.

علیرضا شجاع نوری با توجه به اکران فیلم سینمایی محمد رسول‌الله (ص) در همدان و همزمانی آن با جشنواره فیلم نوجوان در این استان که نیاز به سینما دارد، گفت: اکران این فیلم تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت ما در همدان سینمای فلسطین را نیز که به تازگی بازسازی آن به اتمام رسیده است افتتاح خواهیم کرد و همچنین تصمیم گرفتند که یک نمایش برای این فیلم در جشنواره بگذاریم.

وی در ادامه گفت: بنا داریم از دو نفر از عوامل این فیلم سینمایی دعوت کنیم تا در جشنواره حضور پیدا کنند و با نوجوانان به بحث و تبادل‌نظر بپردازند. آی‌آر رحمان آهنگساز فیلم و تدوین‌گر فیلم قرار است که در این جشنواره حضور پیدا کند.

در بخشی از این پرسش و پاسخ ها جلیل اکبری صحت در مورد همکاری داوطلبانه جوانان و نوجوانان همدانی در امر میزبانی و راهنمای میهمانان سخن گفت. وی ضمن اعلام اینکه خبرنگاران یاز استان همدان هم در نشست امروز حضور یافته اند، تشریح کرد:‌به محض ورود به محل برگزاری با قریب به هشتاد نوجوان و جوان علاقمند با لباس متحد شکل روبرو خواهید شد که پیشواز مهمانان خواهند آمد. از جمله ویژگی این افراد که داوطلبانه با این جشنواره همکاری دارند تسلط ایشان به سه زبان فارسی، انگلیسی و یک زبان دیگر است که می تواند به عنوان مترجه همراه با خبرنگاران و مهمانان خارجی در ایجاد ارتباط بهتر کمک کنند.

وی افزود:‌در برگزاری این جشنواره هنرمندان همدانی ساکن تهران و یا همدان کمک شایانی کرده اند و حتی مستند این جشنواره توسط هنرمندان همدانی ساخته خواهد شد.

اکبری صحت ابراز امیدواری کرد که این دوستی شکل گرفته عمیق و دائمی شود.

براساس این گزارش، در ادامه نشست محمدابراهیم الهی‌تبار «معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار همدان» که در جشنواره نوجوان همدان دبیر اجرایی نیز است، گفت:از زمان توافق با وزارت ارشاد و استانداری همه دستگاه‌ها و بخش‌های استان همدان مشغول به فعالیت شدند که در این راستا 6 کمیته مختلف پشتیبانی، تشریفات، حراست برای پذیرایی از میهمانان و مخاطبان جشنواره تدارک دیده‌ایم و مسائل اقامتی خبرنگاران و هنرمندان در استان همدان پیش‌بینی شده است. 5 سالن را در سطح همدان برای نمایش آماده کرده‌ایم، 8 سالن نیز در سطح شهرستان‌ها قرار است به نمایش فیلم‌ها بپردازد و اکران فیلم‌ها در مجموع در 9 شهرستان انجام می‌شود. برای تمام بخش‌ها برنامه‌ریزی داریم همچنین برای اقامت اصحاب رسانه و میهمانان و حضور پیشکسوتان در عرصه سینما مخصوصاً در مناطق مختلف استان برنامه‌ریزی دقیقی صورت گرفته است. پیش‌بینی کرده‌ایم در حدود 3هزار نفر برای افتتاحیه جشنواره در همدان حاضر شوند این در شرایطی است که اختتامیه را دوستان ما در فارابی برگزار خواهند کرد.

وی در ادامه افزود: ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره در استان همدان مورد تأیید رئیس سازمان سینمایی بوده است و او با صراحت اعلام کردند که این اتفاق خواهد افتاد. ما برای تمام جشنواره‌هایمان من‌جمله جشنواره نوجوان ردیف بودجه مشخصی داریم فکر می‌کنم دکتر جنتی با مصاحبه‌ای که داشتند تعیین تکلیف‌های لازم را کردند و صلاح دیدند که استان همدان همچون گذشته به خوبی میزبانی این جشنواره را به عهده خواهد گرفت.

الهی‌تبار تصریح کرد: با برنامه‌ریزی انجام شده افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی نوجوانان ایران با حضور 3 هزار نفر برگزار خواهد شد و به دلیل تقارن این جشنواره با ایام هفته دفاع مقدس، برنامه‌ای را برای شهدای نوجوان استان داریم که به صورت ویژه برگزار خواهیم کرد. مراسم اختتامیه هم توسط بنیاد فارابی برگزار می شود.

در ادامه این مراسم علیرضا شجاع نوری گفت: نوجوانان به دلیل حساسیتی که دارند باید مورد توجه ویژه‌ای قرار بگیرند امیدوارم که آثار با سرفصلی که مربوط به نوجوانان است ساخته شود. با توجه به اینکه جشنواره قرار است هر دو سال یکبار در همدان برگزار شود بهتر است که در سالی که جشنواره برگزار نمی‌شود برای آن ردیف بودجه در نظر گرفته شود و به زیرساخت‌ها بپردازند. از آنجایی که بخش نوجوانان و بسیاری از بخش‌های کودک و نوجوان سایر جشنواره همدان برگزار می‌شود می‌توان گفت که همدان همواره مهد نوجوانان است.

علی‌ شجاع‌نوری در ادامه این جشنواره گفت: در جشنواره نوجوان همدان شاهد میهمانان خارجی هستیم که برای نوجوانان جذابیت دارد. به همین منظور برای اینکه نوجوانان با صاحبان ‌آثار جلسات پرسش و پاسخی داشته باشند نیم ساعت بعد از نمایش فیلم به اندازه بضاعت موجود این جلسات برگزار خواهد شد. همچنین جلسات تخصصی نیز وجود دارد که حضور نوجوانان در آن لزومی ندارد چرا که صرفاً به آسیب‌شناسی نوجوان می‌پردازد که دست‌اندرکاران در آن حضور داشتند. در سالن قدس نیز نمایش فیلم محمد رسول‌الله (ص) را خواهیم داشت.

علیرضا شجاع‌نوری در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در مورد شایعات رایج در مورد برگزاری جشنواره به صورت ترکیب کودک و نوجوان در اردیبهشت ماه و در شهر اصفهان گفت: اوایل از استان اصفهان اشتیاقی دیده نشد، همزمان پس از صرف‌نظر از اینکه جشنواره در اصفهان برگزار شود و زمانی که برای برگزاری در جای دیگر بررسی‌ها پیش می‌رفت اصفهان مجددا ابراز تمایل کرد؛ اما کاش این تمایل را اصفهان زودتر نشان می‌داد.

وی ادامه داد: در مورد برگزاری جشنواره کودک در اردیبهشت ماه باید بگویم از نظر من بهتر است جشنواره کودک همچون گذشته همزمان با روز جهانی کودک برگزار شود.

دبیر جشنواره نوجوانان همچنین در مورد تلفیق مجدد دو جشنواره کودک و نوجوان گفت: آقای جنتی و آقای ایوبی قطعا نظراتی دارند، اما همواره به نظر کارشناسان احترام گذاشته و از آنها حمایت می‌کنند. از آنجا که این تفکیک بر اساس نظر کارشناسان شورای راهبردی جشنواره بوده، به همین دلیل فکر می‌کنم آنها نیز این تصمیم را مورد توجه و حمایت قرار می‌دهند.

کد خبر 488204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha