خبرگزاری شبستان- گرگان: در میان هیاهوی زندگی شهری، آدم ها خیلی راحت از کنار هم عبور می کنند. هیچ کسی نگاهت نمی کند، گویا وجودت برای کسی مهم نیست. آنقدر در سروصدای خواستن های بیشتر، پول بیشتر، خانه بزرگتر، ماشین بهتر و ... گرفتار شده ایم که صدای فقر را نمی شنویم. نمی بینیم برخی ها حتی از سر ناچاری بر روی سلامتی شان هم معامله می کنند. کافیست یک ساعت در شهر قدم بزنی تا در خیابان های مختلف بر روی تیرهای برق، بر روی دیوارهای خانه ها و ادارات و ... آگهی فروش کلیه را ببینی. دلت به درد می آید وقتی زیر آگهی فروش کلیه و در کنار شماره تماس، چشمت به جمله ای می افتد؛ 17 ساله گروه خونی B+ . تصرش خیلی سخت است، چه شده که بعضی از مردم این شهر در این سن و سال، این چنین تصمیم می گیرند. مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی استان هم تأکید می کند: مهم ترین دلیل فروش کلیه، مسائل و مکشلات اقتصادی است.
راست می گوید هستند افرادی که به دلیل پرداخت مهریه و یا حتی دیه هم اقدام به فروش کلیه می کنند. عده ای حتی توان تأمین هزینه های زندگیشان را ندارند و مجبورند از طریق فروش اعضای بدن خود، نام بر سر سفره هایشان ببرند. طی سال های اخیر آنقدر این موارد در جامعه زیاد شده که حتی خبر های منتشرشده نشان می دهد عده ای حتی حاضرند چشم هایشان را هم بفروشند و تا آخر عمر در تاریکی زندگی کنند.
گذر همه به میدان وحدت یا همان میدان شهرداری افتاده کافیست درنگ کوتاهی در مقابل یک کتابفروشی که البته به دلیل چاپ و نصب آگهی های نیازمندی ها معروف شده، داشته باشید در میان انبوه آگهی های بازاریابی و خرید ملک و ...، چند آگهی که با فونت درشت تر نوشته شده اند، بیشتر توجه ات را جلب می کند، " کلیه فروشی گروه خونی ... شماره تماس..." .
شماره یکی از این آگهی ها را برمی دارم، همانی که سنش 17 سال است، هرچه تماس می گیرم بی نتیجه است، مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد... .
شماره دیگری را در تلفن همراهم وارد می کنم، برای تماس گرفتن یا نگرفتن مرددم، نفس عمیق می کشم کلید تماس را فشار می دهم.. بعد از سه چهار بوق، مردی پاسخ می دهد. خودم را خریدار کلیه معرفی می کنم، از او می پرسم چند سال دارد می گوید 29 سال، می گویم چند می فروشی. می گوید هرچه بالاتر بهتر. می گویم 10 میلیون. می گوید خانم خیلی کم است، می گویم پیشنهاد شما چند است می گوید حداقل 17-18 میلیون. دلم را به دریا می زنم و دلیل اصلی زنگ زدنم را می پرسم، چرا می خواهی کلیه ات را بفروشی؟ پاسخ می دهد مگر فرقی هم دارد. بقیه برای چه این کار را می کنند. گرفتارم، شغل درست و حسابی ندارم مجبورم خرج و مخارج زندگی را بدهم. خانم اگه مشتری نیستی مزاحم نشو و بدون خداحافظی تماس را قطع می کند.
چند صد متر آن طرف تر، انجمن بیماران کلیوی استان است. هماهنگی لازم برای دیدار با مدیرعاملش انجام می شود.
قیمت کلیه به 14 میلیون تومان افزایش یافته است
حسین بزی با بیان اینکه تعداد پیوند کلیه بیماران استان نسبت به سال قبل کاهش یافته است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: سال قبل در این زمان قریب به 30 پیوند کلیه انجام شده بود در حالیکه امسال این تعداد به 14 نفر کاهش پیدا کرده است. از این تعداد 10 نفر از بیماران کلیه خریداری کردند و 4 نفر نیز از بیماران مرگ مغزی کلیه دریافت کرده اند.
وی دلیل کاهش تعداد پیوندها را افزایش قیمت کلیه اعلام می کند و دامه می دهد: خرید و فروش کلیه به بازار آزاد رسیده بود و هر قیمتی که دلال ها تعیین می کردند، بیماران هم از روی اجبار خریداری می کردند اما انجمن بیماری های کلیوی کشور تصمیم گرفت که اقدام به افزایش قیمت خرید کلیه نماید.
مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی استان خاطرنشان می کند: قیمت کلیه نسبت به سال قبل تقریبا دو برابر شده است. سال قبل قیمت هر کلیه 8 میلیون تومان بود اما امسال این مبلغ به 14 میلیون تمان افزایش پیدا کرده است و با احتساب یک میلیون تومانی که دولت پرداخت می کند و هزینه های دیگر عمل پیوند، بیمار مجبور است 20 تا 25 میلیون تومان هزینه کند در حالیکه سل گذشته می توانست با 15 میلیون تومان هم پیوند کلیه انجام دهد.
وی تصریح می کند: با اینکه قیمت کلیه 15 میلیون تعیین شده، دولت تنها یک میلیون تومان آن را پرداخت می کند در حالیکه این مبلغ سال هاست که تغییری نکرده و افزایشی نداشته است. در این اوضاع و احوال اقتصادی حتی بانک ها هم همکاری نمی کنند تا بیماران برای تأمین بخشی از هزینه ها، وام بگیرند.
بزی به بخش دیگری از این ماجرا اشاره می کند، اهدا کنندگان یا بهتر است بگوییم فروشندگان کلیه.
وی به آگهی هایی که بر روی در و دیوارهای شهر نصب شده اشاره می کند ومی گوید: این آگهی ها در گوشه و کنار شهر دیده می شود. به طور قطع کسانی که برای فروش یا اهدای کلیه خود اقدام می کنند به دلیل مشکلات و فقر اقتصادی است. اما همه کسانی که آگهی چاپ می کنند باید در نهایت به انجمن بیماران کلیوی مراجعه کنند و پرونده تشکیل دهند. جالب است که فردی 17 ساله اقدام به چاپ آگهی و متقاضی اهدا است در حالیکه براساس قانون نه تنها هیچ بیمارستانی این عمل را انجام نمی دهد بلکه سن پایین تر از شرایط تعیین شده، از سوی انجمن تأیید نخواهد شد.
میانگین سن اهدا کنندگان 25 تا 30 سال است
مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی استان بیان می کند: شرایط سنی برای اهدا کنندگان مرد 22 تا 38 سال و خانم ها 22 تا 35 سال بوده و میانگین سنی بیشترین اهدا کنندگان نیز بین 35 تا 30 سال است. حتی متقاضی اهداء کلیه 21 ساله هم داریم که به زور می خواهد در انجمن پرونده تشکیل دهد تا سنش به 22 سال برسد.
به گفته وی در حال حاضر برای تقریباً تمامی گروه های خونی، تعدادی افراد برای اهدا در لیست قرار دارند و پرونده تشکیل داده اند، این اصلاً به هیچ وجه خوب نیست و نشان می دهد فقر اقتصادی در جامعه بیشتر شده است.
نظر شما