«مضحکه شبیه قتل» مسئله امروز جامعه را مطرح می کند

خبرگزاری شبستان: ترجیح می‏ دهم در کارهایی حضور یابم که اجتماعی باشد، یکی از دلایل تمایلم به همکاری با «حسین کیانی»، به خصوص در نمایش «مضحکه شبیه قتل» نگاه اجتماعی این کارگردان به مسائل روز جامعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی نمایش «مضحکه شبیه قتل»، دهقان‏نسب که بیشتر در حوزه تصویر فعالیت دارد، درباره حضور کمتر خود در عرصه تئاتر گفت: متاسفانه تئاتر هیچ درآمدی ندارد. اگر یک بازیگر در طول سال در سه چهار نمایش ایفای نقش کند و تمام وقتش را در صحنه تئاتربگذارد و بخواهد با درآمد ناچیز آن زندگی کند، آن هم با وضعیت اقتصادی موجود، من حیرت می‏کنم! اینها باعث می‏شود صحنه تئاتر را با تمام علاقه‏ای که به آن داری، ترک کنی و بروی به سمت و سوی تلویزیون و سینما.

 

بازیگر نمایش «مضحکه شبیه قتل» درباره روند به اجرا رسیدن این نمایش گفت:  گروه نمایش ابتدا در حال تمرین نمایش «مرگ در حمام بنفش» برای اجرا بود که با اجرای آن موافقت نشد، بنابراین کارگردان تصمیم گرفت یکی از نمایشنامه‏ های خود را که پیش از این اجرا شده بود، دوباره روی صحنه ببرد.

 

او با بیان اینکه اجرای این نمایش حداقل به یکی، دو ماه تمرین نیاز داشت، افزود: برای  اجرای این کار طبیعتا زمان محدودی داشتیم که این مسأله استرس کار را بالا می‏برد. تسلط پیدا کردن به نقش و دیالوگ‏ها زمانبر است که متاسفانه زمان کافی در اختیار نداشتیم. بازیگر نقش «هر کی باش خان» در نمایش «مضحکه شبیه قتل» افزود: این نمایش از متنی قوی برخوردار است. شخصیت «هر کی باش خان» در این نمایش برای بازیگر جای کار دارد. با زمان محدودی که در اختیار داشتیم، شاید آنطور که می‏خواستم، نتوانستم روی این نقش تمرین کنم.

 

دهقان‏نسب در ادامه با بیان اینکه برای تماشاگر احترام بسیاری قائل است، گفت: تماشاگر برای دیدن یک نمایش وقت می‏گذارد و دلم می‏خواهد کاری را که می‏بیند، به نحو احسن انجام شده باشد. امیدوارم بعد از چند اجرا، بتوانم نقش را آنطور که دلخواه خودم و کارگردان است و آنطور که  شایسته کار است، اجرا کنم.

 

او در ادامه افزود: از آن دسته بازیگرانی هستم که دوست دارم نقش، دیالوگ‏ها و روابط آدم‏ها را ذره ذره مزه کنم؛ مثل غذایی که لحظه به لحظه چشیده می‏شود تا به کیفیت عالی و مورد نظر برسد. در اجرای یک نقش  ترجیح می‏دهم به تدریج شخصیت، ارتباط با آدم‏ها و دیالوگ‏ها در ذهنم نقش ببندد، رسوب کند و متعلق به من شود تا حس و فضای مورد نظر به وجود بیاید.

 

این بازیگر باسابقه حوزه تصویر و نمایش درباره ضرورت اجرای نمایش‏های اجتماعی گفت: به عنوان بازیگر بیشتر حضور در کارهایی را ترجیح می‏دهم که عنوان اجتماعی داشته باشد، چه در سینما چه تلویزیون و چه تئاتر.

 

او همچنین درباره دلیل حضورش در یک نمایش اجتماعی افزود: یکی از دلایل تمایلم به همکاری با حسین کیانی، به خصوص در این نمایش، نگاه اجتماعی این کارگردان به مسائل روز جامعه است و این برای من خیلی مطلوب است.

 

دهقان‏نسب در توصیف وضعیت کنونی تئاتر و شرایط هنرمندان این عرصه، گفت: متاسفانه به تئاتر و هنرمندان این حوزه توجهی نمی‏شود. سی و چند سال از انقلاب می‏گذرد ولی مسئولان هنوز تکلیفشان با مقوله تئاتر در این مملکت روشن نیست. او با بیان اینکه هنوز در رابطه با هنر و فرهنگمان بلاتکلیف هستیم، افزود: اینکه چه درست است، چه غلط است و چه باید کار کرد و چه نباید کار کرد، هنوز برای ما مسأله است. گاه با حساسیت‏هایی در حوزه فرهنگ و هنر مواجه می‏شویم که گویی در هیچ زمینه‏ای هیچ مشکلی نداریم، جز فرهنگ و هنر.

 

دهقان نسب با اشاره به اینکه  فیلم ها و نمایش‏هایی بوده که پس از چند سال توقیف، اکران و اجرا شده‏اند و آب هم از آب تکان نخورده است، ادامه داد: گاه ترس‏ها و ملاحظه‏کاری‏هایی باعث می‏شود نمایشی توقیف شود، فیلمی اکران نشود، کنسرتی در دقیقه نود اجرا نشود که با اجرایشان هیچ اتفاقی هم نمی‏افتد.

 

او در پایان با تاکید بر اهمیت قضاوت مردم در حوزه فرهنگ و هنر خطاب به سیاستگذاران و مسئولان این عرصه  گفت: اگر به مردم اعتماد دارید، بگذارید آنان در مورد فرهنگ و هنر این مملکت قضاوت کنند.

 

نمایش «مضحکه شبیه قتل» تا 21 مهرماه، ساعت 19:30، در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه خواهد بود. نخستین اجرای نمایش «مضحکه شبیه قتل»، سال 81 در جشنواره فجر و دومین اجرای بسیار موفق آن شهریورماه و مهرماه سال 82 در سالن سایه تئاتر شهر بوده است.

 

در این نمایش کاراکتری مجبور می شود خواست های متضاد دو بیوه ناصرالدین شاه را که یکی برگزاری مراسم سوگ یا شبیه خوانی برای شاه و دیگری برگزاری مضحکه ای برای او است، با برپا کردن مجلسی به نام مضحکه ای شبیه قتل ناصرالدین شاه، عملی کند.

 

عوامل نمایش «مضحکه شبیه قتل» عبارتند از: نویسنده و کارگردان: حسین کیانی، بازیگران به ترتیب ورود به صحنه: شهرام حقیقت دوست، نگار عابدی، حبیب دهقان نسب، علیرضا آرا، الهام پاوه نژاد، مسعود میرطاهری، رویا میرعلمی و ویدا جوان، طراح صحنه و نور: فریبرز قربان زاده، طراح لباس: پریندخت عابدین نژاد، طراح گریم: ماریا حاجیها، آهنگساز: حیدر ساجدی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: محمد گودرزیانی، دستیار دوم کارگردان و منشی صحنه: سروناز نانکلی، دستیار ویژه کارگردان: کارن کیانی، عکاس و تصویربردار: موسی هاشم زاده، طراح پوستر و بروشور: محمدصادق زرجویان، مدیر روابط عمومی: معصومه کیانی، مدیر صحنه: حمیدرضا صفوی برنا.

کد خبر 487894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha