شهدا حاجیان حقیقی اند/  عید قربان عید بندگی

خبرگزاری شبستان: قربانی کردن در عید قربان تنها به ذبح یک حیوان نیست بلکه باید نفس را در راه خدا ذبح کرد. در دوران دفاع مقدس، آن زمان که نیاز به جان نثاری بود، عده ای خود را فدا کردند و در راه خدا از جان خود گذشتند و حاجیان حقیقی شدند.

آیت الله روح الله قرهی، مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان درباره اینکه چه ارتباطی است میان عید قربان به عنوان عید بندگی و گذشتن از خود و آنچه ما در دفاع مقدس شاهد آن بودیم، اظهار کرد: اعمال عبادی ما تبعا همه دارای یک حکمت و معرفتی است که برخی از این حکمت ها و معرفت ها معلوم و مشهود است و بخشی در عالم راز باقی می ماند و در برخی مقاطع زمانی مکشوف می شود.

 

وی ادامه داد: بر همین اساس در دوران دفاع مقدس و زمانی که جنگ شد، عده ای حضور خود را در جبهه های حق علیه باطل با قربانی کردن جان و دور ماندن از هوی و هوس و نفس اماره به نمایش گذاشتند.

 

این استاد اخلاق توضیح داد: اما عده ای گمان می کنند در عید قربان تنها باید گوسفند ذبح کنند در حالی که حضرت ابراهیم (ع) به طور جدی قصد داشت فرزند خود را در راه خدا قربانی کند و حضرت اسماعیل (ع) نیز امر خدا را بر گردن نهاده بود اما هیچ یک خبر نداشتند که قرار است یک قربانی از سوی خدا فرستاده شود.

 

آیت الله قرهی تاکید کرد: لذا قربانی کردن در عید قربان تنها به ذبح یک حیوان نیست بلکه باید نفس را در راه خدا ذبح کرد و امتثال امر او را داشت. در دوران دفاع مقدس آن زمان که نیاز به جان نثاری بود، عده ای خود را فدا کردند و در راه خدا از جان خود گذشتند و حاجیان حقیقی شدند.

 

وی تصریح کرد: اما عده ای حتی از تصور قربانی شدن و خنجر می ترسند و در همان دوران ترک دیار کردند تا مبادا آسیبی به آنها برسد و لذا نماندند تا از خاک و وطن و نظام و انقلاب دفاع کنند این در حالی است که روایات ما تاکید می کنند «حب الوطن من الایمان؛ دوست داشتن وطن از ایمان است.»

 

مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) همچنین در پاسخ به این سوال که چگونه انسان می تواند به چنین مقامی دست یابد که از جان خود بگذرد، به شبستان گفت: دست یافتن به چنین مقامی دو بال را می طلبد؛ نخست ادب و دیگری اطاعت. آنها که در دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهه ها علیه دشمن جنگیدند و از جان و مال خود گذشتند، مودب به آداب الهی بودند و متخلّق به حقیقت اخلاق الهی.

 

 

وی در ادامه ابراز کرد: این رزمندگان در مقابل بیانات علمای ربانی و دین مطیع بودند و به این ترتیب با به جای آوردن اعمال نیک و دستورات الهی، بنده ای واقعی می شدند. آنها در مقام اطاعت بالاترین مقام ها را داشته و مطیع محض امام زمان بودند. اطاعت آنها توام با معرفت بود چرا که به مقام معرفت رسیده و لذا اطاعت محض از امام عصر خویش و نایب او می کردند.

 

آیت الله قرهی در پایان خاطرنشان کرد: امروز هم جوانانی هستند که حاضر به قربانی کردن جان خود در راه دین و گذشتن از نفس و قربانی کردن آن هستند و خطاب به رهبر خود می گویند: از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن. این افراد ادعایی ندارند و در هر لحظه حاضر به فدا کردن جان خود هستند اما عده ای نیز تنها داعیه داری بیش نبوده و سر بزنگاه جان خود را برداشته و ترک خاک وطن کرده و ای بسا گاه وطن فروشی نیز می کنند چه رسد بخواهند از دین دفاع کنند.

 

 

کد خبر 487824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha