حمید عمرانی رکاوندی، معاون میراثی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان اظهار کرد: حدود یکصد و 50 خانه تاریخی در گرگان و حدود یکصد خانه تاریخی در دیگر شهرهای استان هم اکنون نیازمند اعتبارات برای انجام مطالعات و مرمت و اجرا هستند.
وی با بیان اینکه برخی از این خانه های تاریخی در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده اند، افزود: هم اکنون مرمت و احیای مشارکتی 25 خانه تاریخی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور پیشنهاد شده که هنوز به تصویب نرسیده است.
عمرانی با یادآوری اینکه در سال 90، 5 خانه تاریخی و در سال گذشته 8 خانه تاریخی در گلستان مرمت شده است، تصریح کرد: از 250 خانه تاریخی استان که نیازمند مرمت است یکصد و 50 خانه از بناهای شاخص ثبت شده هستند که یا خود آنها و یا کل بافت آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند.
به گفته وی، خانه کبیر، خراسانی، رضاقلی نژاد، اسدی پور، شایگان و شفیعی ها در بافت تاریخی گرگان و سفیدنژاد، خوزینی و روشنی در گمیشان و علاء الدین در زیارت از مهم ترین بناهای پیشنهادی برای مرمت اضطراری هستند.
معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان خاطر نشان کرد: مرمت و احیاء هر یک از خانه های تاریخی گلستان حدود یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تامین این اعتبار نه تنها از اداره سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر نمیاید بلکه در توان هیچ دستگاه اداری و اجرایی دیگری هم نیست.
عمرانی متذکر شد: احیاء، مرمت و همچنین حفاظت از بناهای تاریخی و میراث گذشتگان جز با مشارکت و همراهی مردم میسر نیست.
نظر شما