انجمن هاي ميراث فرهنگي در استان سمنان احيا شدند

خبرگزاری شبستان: با حضور دبير انجمن هاي ميراث فرهنگي كشور و پس از تقديم احكام صادره به استاندار، فرمانداران و مسئولان دستگاههاي اجرايي ذيربط، انجمن‌هاي ميراث فرهنگي در استان سمنان احيا شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط ‌عمومي اداره کل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگری استان سمنان، دبير انجمن‌هاي ميراث فرهنگي كشور در كارگروه گردشگري استان سمنان، هدف از احياي انجمن‌ها را حفظ هويت فرهنگي و تاريخي كشور و جايگزين كردن صنعت گردشگري به جاي درآمدهاي نفتي عنوان كرد.

 

رحمت الله رئوف با اشاره به اينكه تا كنون يك ميليون اثر تاريخي در كشور شناسايي شده است، گفت: سازمان ميراث فرهنگي به تنهايي قادر به حفظ و حراست از اين آثار نيست.

 

وي احياي انجمن‌هاي ميراث فرهنگي را يكي از راه‌هاي موثر براي حفاظت بيشتر از آثار تاريخي عنوان كرد و افزود: در استانها، استاندار، فرماندار و دهيار مسئول تشكيل انجمن‌هاي ميراث فرهنگي در سطوح مختلف استاني تا روستايي هستند.

 

رئوف تاكيد كرد: وظيفه انجمن‌ها حمايت از ميراث فرهنگي و تشكيل اجتماعات مردمي حافظ ميراث است.

 

وي خواستار تلاش مسئولان دستگاه‌هاي اجرايي عضو انجمن‌هاي ميراث فرهنگي براي تبيين نقش ميراث فرهنگي به مردم شد.

 

استاندار سمنان نيز ضمن اعلام حمايت از راه اندازي اين انجمن ها، گفت: بهره گيري از موثرين كشور در زمينه حفظ ميراث فرهنگي، از اهداف تشكيل اين انجمن‌هاست.

 

محمد وكيلي با بيان اينكه يكي از محورهاي توسعه استان سمنان، گردشگري است، حفظ و نگهداري و معرفي آثار تاريخي را در رشد گردشگري موثر دانست.

 

مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان نيز با اشاره به وجود يك هزار و 480 اثر تاريخي ثبت و شناسايي شده در استان سمنان، گفت: حفظ و نگهداري اين آثار نيازمند مشاركت دستگاههاي اجرايي است.

 

حسين خواجه‌بيدختي افزود: انجمن‌هاي ميراث فرهنگي يكي از موثرترين راهكارهاي سازمان براي حفظ و نگهداري محوطه ها و بناهاي تاريخي است.

 

مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان گفت: تا كمتر از يك ماه آينده دو بناي تاريخي استان سمنان به سرمايه گذار بخش خصوصي واگذار مي‌شود.

 

وی  اظهار داشت: بر اين اساس، تا مدت اعلام شده خانه تاريخي تدين در سمنان و كاروانسراي مياندشت در ميامي به سرمايه گذاران بخش خصوصي به طور قطعي واگذار مي شوند.

 

وي با بيان اينكه 23 بناي تاريخي در استان سمنان در فهرست واگذاري به بخش خصوصي قرار دارد، گفت: مالكيت 13 بنا از اين تعداد با دولت است.

 

بيدختي از واگذاري خانه طاهري سمنان در آينده نزديك خبر داد و افزود: كاروانسراي دهنمك نيز در شرف عقد قرار داد قرار دارد.

 

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان گفت: كاروانسراي ايوانكي و خانه رجبي سمنان نيز متقاضي دارند و به زودي نتايج انتخاب سرمايه گذار مشخص مي‌شود.

 

خانه تدین از خانه‌های با ارزش قاجار است که به صورت دو بخشی بیرونی و اندرونی شامل قسمت‌های تابستانی و زمستانی و تعدادی اتاق کوچک و بزرگ است و بادگیری بلند زینت بخش این بنای تاریخی است.

 

مجموعه كاروانسراي مياندشت شامل سه کاروانسرا است که یکی از آنها مربوط به دوره صفوی و دو کارونسرای دیگر مربوط به دوره قاجار است.

 

کاروانسرای میاندشت با داشتن سه باب انبار، مامن مناسبی براي کاروانیان و مسافران بوده است.

 

 هر سه کاروانسرا از ویژگی‌های برجسته معماری دوره خود برخوردار هستند. چاپارخانه و تلگراف خانه از جمله بناهای تاریخی این مجموعه است.

 

 

کد خبر 487432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha