کاندیداهای مجلس تا 9 تیر مهلت استعفا دارند

مدیر کل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری خراسان جنوبی گفت: کاندیداهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی مهلت دارند تا پایان روز نهم تیر سال جاری استعفای رسمی خود را تحویل دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، غلامرضا طاهری مدیر کل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران و رسانه‌های گروهی، اطلاع رسانی در خصوص مسائل مربوط به انتخابات را به صورت فصلی و در پنج مرحله دانست و اظهار داشت: مرحله اول شامل مسائل مربوط به استعفا و مدارک تحصیلی متقاضیان است.

 

وی اظهار داشت: برای حفظ حقوق مدنی و اجتماعی مردم و کاندیداها ما در مراحل مختلف انتخابات مجلس شورای اسلامی اطلاع‌رسانی دقیقی را انجام می‌دهیم، و این در حالیست که مطبوعات و رسانه ها در این رابطه نقشی بی بدیل ایفا می کنند و از جایگاه خاصی برخوردار هستند.

 

طاهری ادامه داد: البته پیش از این نیز در دو اطلاعیه شماره 1 و 2 موضوع استعفای کاندیداها اطلاع رسانی لازم صورت گرفته بود چرا که اعلام برنامه انتخابات باید هفت ماه قبل از ثبت‌نام توسط وزارت کشور انجام شود.

 

مدیر کل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری گفت: موضوع استعفای کاندیداهای مجلس که از سوم خرداد آغاز شده بود از طریق جراید و صدا و سیما منتشر و از طریق بخشداری ها و فرمانداری شهرستان ها در استان پخش شده است.

 

طاهری با بیان اینکه ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی از چهارم دی سال جاری آغاز می‌شود، اظهار داشت: ثبت‌نام تا 9 دی ادامه دارد و مرحله بعدی شامل فرآیند بررسی صلاحیت‌هاست که از چهار دی تا سوم اسفند به طول می‌انجامد و سوم اسفند تاریخ آغاز تبلیغات کاندیداهاست.

 

وی گفت: داوطلبان نمایندگی مجلس که مشمول ماده 29 قانون انتخابات می‌شوند باید 6 ماه قبل از ثبت‌نام انتخابات استعفا دهند و نباید از تاریخ مذکور هیچ مسئولیتی در سمت خود داشته باشند همچنین باید استعفای فرد توسط مقامات رسمی تا تاریخ مورد نظر مورد پذیرش قرار گیرد.

 

طاهری اظهار داشت: مشمولان ماده 29 قانون انتخابات به سه دسته تقسیم می‌شوند که در بند الف این قانون کسانی را که مسئولیت کشوری دارند شامل می‌شوند که استعفای این افراد باید 6ماه قبل از آغاز ثبت‌نام یعنی تا پایان روز نهم تیرمورد پذیرش قرار گیرد و این تاریخ قابل تمدید نیست.

 

وی افزود: همچنین مقامات هم‌طراز بند الف ماده 29 قانون انتخابات نیز در صورت داوطلب بودن برای نمایندگی مجلس باید استعفا دهند.

 

طاهری به ماده 64 قانون استخدام کشوری در زمینه استعفای متقاضیان اشاره کرد و افزود: تحقق استعفا زمانی است که وزارتخانه ذیربط با حکم رسمی با استعفا موافقت کند، این در حالیست که اگر دستگاه مربوطه با استعفای متقاضی موافقت نکند فرد می تواند بر اساس ماده 60 قانون استخدامی کشوری به دیوان عدالت اداری شکایت کند.

 

مدیر کل دفتر سیاسی و انتخابات خراسان جنوبی به بند ب این ماده اشاره کرد و اذعان داشت: این بند شامل کسانی می‌شود که مسئولیت‌های استانی دارند که این افراد نیز باید تا تاریخ مورد نظر پذیرش استعفای خود را بگیرند.

 

طاهری ادامه داد: مشمولان بند ج قانون انتخابات که شامل کسانی است که مسئولیت انتخاباتی دارند یا می خواهند داشته باشند نیز نمی‌توانند ثبت‌نام کنند، این در حالیست که مشمولین ماده 30 قانون انتخابات که شامل کسانی است که دارای شرایط خاص مثل وابستگی به رژیم سابق یا مجرمان علیه نظام جمهوری اسلامی هستند اصلا نمی‌توانند ثبت‌نام کنند.

 

وی بیان کرد: البته کسانی که حالت اشتغال دارند مانند جانبازان نیروهای انتظامی، نظامی و اطلاعاتی که به واسطه جانبازی به حالت اشتغال درآمده‌اند نیازی به استعفا ندارند.

 

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مدیر کل دفتر سیاسی و انتخابات خراسان جنوبی به مدرک تحصیلی کاندیداها اشاره کرد و گفت: طبق اصلاحیه مجلس کاندیداها باید مدرک فوق لیسانس یا معادل آن را داشته باشند.

 

طاهری ادامه داد: البته ایثارگران و آزادگانی که از یک مقطع تحصیلی بالاتر استفاده می‌کنند، فرزندان شهدایی که مطابق بند الف ماده 44 قانون برنامه پنجم از یک مدرک بالاتر استفاده می‌کنند و نمایندگان مجلسی که یک دور کامل از نمایندگی آنها گذشته باشد نیز مشمول ثبت‌نام برای نمایندگی می‌شوند.


پایان پیام/

 

کد خبر 48743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha