به گزارش خبرگزاری شبستان كتاب «سیمای بد اعراب: هالیوود چگونه مردمی را بدنام میکند» نوشته جک جی. شاهین، استاد ارتباطات دانشگاه الینویس با ترجمه محمد سروی زرگر از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
بنا بر این گزارش، این كتاب ترجمهای است از كتاب Reel Bad Arabs: How Hollywood vilifies a people كه برای نخستین بار سال 2001 منتشر شد.
اثر برجسته جک شاهین درباره «چگونگی یا نحوه بازنمایی اعراب در هالیوود» شاخصترین اثر در حوزه مطالعات بازنمایی شناخته میشود. شاهین در این کتاب تصویر اعراب را در یک دوره زمانی طولانی مدت (از زمان تولد سینما تاکنون) بررسیکرده است. او در این مطالعه با بررسی بیش از 1000 فیلم نشان میدهد که تصاویر روی پردههای عریض سینما و تلویزیون بیش از صد سال است که در حال ساختن تصاویر کلیشهای و باورهای قالبی از اعراب هستند.
بنا به گزارش پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این اثر که محصول دو دهه تحقیق است چگونگی ساخته شدن کلیشه های رسانه ای را مورد توجه قرار داده و نشان میدهد که حاصل عملکرد صد ساله هالیوود، هدایت اذهان مخاطبان به این نکته بوده است که اعراب مسلمان و تمام مسلمانان عرب هستند و از سوی دیگر سعی شده که اعراب به شکل اقوامی بیعاطفه، بی رحم، وحشی، عقبمانده، غیرمتمدن و متعصبهای مذهبی نشان داده شوند که نسبت به مسیحیان و یهودیان دارای تنفری ریشهای هستند و درصدد کسب قدرت و ثروت جهانیاند تا به امیال جنسی خود پاسخ دهند.
گفتنی است، كتاب «سیمای بد اعراب:هالیوود چگونه مردمی را بدنام میکند» در دو جلد و با قیمت 50 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما