به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش امروز( 28 شهریور) در همایش مدیران مدارس استان یزد در سالن تربیت معلم استان یزد، گفت: «مدرسه محوری» سیاست جدی آموزش و پرورش است و اعتقاد داریم که تعلیم و تربیت در بستر مدرسه شکل می گیرد و به همین دلیل بیان می کنیم که در فرایند تربیت مدرسه محور است.
وی افزود: مدرسه محوری بدین معنی است که ادارات آموزش و پرورش مناطق تابع مدرسه و در نهایت نیز وزارت آموزش و پرورش تابع مدرسه است و ما باید به عنوان خدمتگذار تابع مدرسه باشیم.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: پیام دوم ما شامل «تربیت محصول مدرسه» است و وقتی می توانی ادعا کنیم که تربیت شکل گرفته که رفتار مطلوب در دانش آموز به طور نسبتا پایدار شکل گرفته باشد و لازمه تربیت جلب اعتماد است.
فانی تصریح کرد: امسال سال همدلی و همزبانی بین مردم و دولت است و این همدلی در سایه اعتماد است و اگر به دنبال تربیت هستیم باید اعتماد دانش آموز و اولیا آنها و معلمین و همکاران را نسبت به خود جلب کنیم.
وی ادامه داد: در نهاد تعلیم و تربیت بدون جلب اعتماد اتفاقی نمی افتد و در مدرسه محوری اعلام می کنیم که حاکمیت اخلاق جلب، مشارکت، مشارکت پذیری و تمرکز زدایی از لوازم اصلی مدرسه محوری است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: لازم است مدارس با اختیارات بیشتر و نوآوری بالاتر به امر تعلیم و تربیت بپردازند.
فانی گفت: نکته دیگر این است که رهبری آموزشی باید صورت گیرد و مدیر به عنوان رهبر آموزشی بتواند در زیر مجموعه خود نفوذ کند و لازمه رهبری آموزشی نیز قدرت نفوذ مدیران است و لازم نیست که نقش کارمند اداری را داشته باشند بلکه رهبر آموزشی به دلیل قدرت نفوذی که در زیر مجموعه خود دارد، می تواند اثر گذار باشد و تربیت را شکل دهد.
وی افزود: خلاقیت و نوآوری یکی از دستاوردهای عدم تمرکز و مشارکت پذیری و رهبری آموزشی است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: پنج توصیه برای افزایش اعتماد شامل صداقت و درک آن در زیر مجموعه، شایستگی، شفافیت در امر مدیریت، ثبات در رای، روش و وفاداری نسبت به کار و سازمان است که این ویژگی ها می تواند اعتماد را در سازمان و محیط آموزشی افزایش دهد و افزایش اعتماد زمینه ساز نفود در سازمان و مخاطبین است.
فانی خاطرنشان کرد: سیاست های پنج گانه ای که آموزش و پرورش در دولت یازدهم دارد در سال تحصیلی جاری نیز ادامه دارد که ساماندهی منابع انسانی، توسعه مشارکت در آموزش و پرورش، ارتقای آموزشگاهی و اختیارات مدیران مدارس، تمرکز زدایی در آموزش و پرورش و بودجه ریزی عملیاتی است که با شدت در سال تحصیلی 94-95 ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: تلاش آموزش و پرورش این است که فاصله و تبعیض ها کم شود و موضوعی است که از قبل از انقلاب وجود داشته و دولت یازدهم تلاش کرده که این فاصله را کم کند و برای اجرای رتبه بندی علاوه بر 25 هزار میلیارد بودجه آموزش و پرورش میزان ۱۳ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد ريال برای اجرای مرحله اول رتبه بندی اختصاص داده شده است.
فانی گفت: آموزش و پرورش با مطالعه و برنامه ریزی و اقدامات کارشناسی برای رفع مشکلات از قبل وجود آمده تلاش کند و هم اینکه در آینده با مشکلات کمتر روبرو شویم.
وی افزود: سند تحول نظام آموزش و پرورش کشوری مبنای برنامه ششم توسعه خواهد بود و نقشه راه سند تحول آماده شده است که مرداد 94 رونمایی شد و مبنای برنامه ششم توسعه است که امیدواریم با تصویب برنامه ششم بتوانیم گامهای اساسی در اجرای سند تحول برداریم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در 6 ماه ابتدای سالجاری روزانه 7 مدرسه یا 44 کلاس درس را ساختیم و در اختیار قراردادیم و در این راستا نیز یک هزار و ۳۰۰ مدرسه و هشت هزار کلاس درس و هزینه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ريال مدارس اماده شده است و تا اخر سال 700 مدرسه دیگر نیز انجام می شود.
فانی بیان کرد: امسال با تلاش های انجام شده بیش از 40 هزار کلاس درست با بخاری های نفتی و گازی خداحافظی خواهد کرد و استاندارد سازی می شود.
نظر شما