به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سی و یکم شهریور 59 یادآور خاطراتی است که در اوج تلخی، طعم شیرین رشادت و فداکاری، عشق و ایمان و شهادت را تداعی می کند. روزگاری که به ما می آموزد برای دفاع از آب و خاک کشور نیازمند داشتن نظام دفاعی قدرتمندی هستیم به همین بهانه به معرفی جدیدترین دستاوردهای نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران می پردازیم:
رادار بلند برد "نذیر"
رادار بومی «نذیر» یک سامانه راداری با دقت بسیار بالا در تفکیک اهداف است که توانایی آشکار کردن و شناسایی اهداف با سطح مقطع راداری پایین را دارد؛ این سامانه در برابر موشک های ضد رادار مقاوم بوده و توانایی کشف اهداف در برد بیش از ۸۰۰ کیلومتر و با ارتفاع ۱۰۰ هزار پا را دارد.
رادار سه بعدی "بینا"
رادار بومی «بینا» یک رادار کنترلی سه بعدی است که با قدرت تفکیک بالا از قابلیت آشکار سازی و شناسایی اهداف با سطح مقطع راداری پایین برخوردار است و می تواند ضمن کشف اهداف رادار گریز، با جنگ الکترونیک نیز به طور کامل مقابله کند این دو رادار کاملا بومی توسط متخصصان پدافند خاتم الانبیاء طراحی و به بهره برداری رسیده است.
جنگنده مافوق صوت "صاعقه"
هواپیمای شکاری صاعقه از نوع جنگنده های دوسکانه می باشد که کاملا بومی و بدست متحصصان داخلی ساخته شده است. از ویژگی های این جنگنده بسیار پیشرفته می توان به ارتقا و بهینه سازی سیستم اویونیک و تسلیحاتی هواپیما در سطح(اس،ار،ای،ای)، بومی سازی اقلام وندور میکانیکی و هیدرولیکی اشاره کرد که با تلاش بی وقفه و مشترک متخصصان هوشمند و افتخار آفرین سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به منصه ظهور رسیده است.
موشک" سجیل"
این موشک در واقعه برای نابودی اسرائیل توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است به نوعی از مدل موشک های بلستیک می باشد که برد عملیاتی نزدیک به 2000 کیلومتر و از ویژگیهای منحصربفرد آن دقت بالا در اصابت به اهداف تعیین شده، زمان بسیار کوتاه آماده سازی و عملیاتی شدن سامانه پرتاب، زمان بسیار کوتاه انتقال سایت پرتاب پس از شلیک، قابلیت لانچر متحرک، قابلتیم حمل موشک آماده شلیک را می توان اشاره کرد.
سجیل جزو آن دسته از موشکهای بالستیک کشور است که با خروج از جو و طی مسیر در چنین ارتفاعی به داخل جو بازگشته و با سرعت حدود 10 تا 12 ماخ (حدود3400 تا 4080 متر بر ثانیه) به سوی هدف سرازیر میشود که انهدام آن از سوی سامانههای دفاع هوایی موجود را ناممکن میسازد و تاکنون در دو نمونه سجیل 1 و 2 معرفی شده است.
موشک "حوت"
«حوت» یکی از سریع ترین موشک های رادارگریز آبی جهان است که معادل 100 متر در ثانیه سرعت دارد که حدود 3 برابر بیشتر از آن موشکی سرعت دارد که آمریکایی ها از داشتن آن به خود می بالند. فناوری ساخت چنین موشکی فقط در اختیار ایران و روسیه (موشک اشکوال) است و به حتم در صورت پرتاب 2 عدد از این موشک ها ناوهای آمریکایی حاضر در خلیج فارس بدون داشتن راه فراری ضربه ای سخت و مهلک متحمل خواهند شد. موشک انداز های این موشک ترسناک کاملاً رادار گریز بوده و از دید رادارهای دشمن مخفی می مانند.
تانک های "ذولفقار"
تانک ذولفقار یک که بدلیل داشتن سیستم کنترل آتش توانایی شلیک در حین حرکت را نیز دارد که مجهز به سیستم هشدار دهنده و پدافند لیزری می باشد.
ذولفقار 3 از پیشرفته ترین مدل تانک های خانواده ذولفقار می باشد که از جمله امکانات این تانک می توان به ثابت نگاه داشتن توپ در هنگام مانورها و چرخش ها امکان درگیری با اهداف ثابت و متحرک و قالبت انتقال اطلاعات به کامپیوتر درون تانک، سرعت بالا، فشنگ گذاری اتوماتیک، مسافن یاب لیزری، توپ 125 میلیمتری بدون خان، قابلیت پرتاب موشک های کورکننده رادارهای دشمن و سیستم آشکار سازی مادون قرمز اشاره کرد.
تانک "مبارز"
تانک مبارز در اصل مدل بهینهسازی شده تانک چیفتن در ایران است. تانک چیفتن در سال ۱۹۶۶ در بریتانیا تولید و از سال ۱۹۷۲ وارد ارتش ایران شد. در طول سالهای اخیر، تغییرات زیادی بر روی تانک چیفتن انجام گرفت. مدل نهایی ارتقا یافته تانک چیفتن، توسط ارتش جمهوری اسلامی " مبارز" نام گرفت. تعویض موتور ال۶۰ لیلاند با یک موتور پرقدرتتر با توان ۸۵۰ اسب بخار، تعویض محفظه سوخت، تغییراتی در چرخ دنده و شاسی تانک، نصب تجهیزات ضد ضربه جدید و افزودن یک سیستم هدفگیری لیزری، از جمله تغییراتی است که توسط متخصان نظامی ایران بر روی تانک چیفتن انجام گرفت.
موشک خلیج فارس؛مافوق صوت بالستیک علیه کشتیها و ناوها
موشک بالستیک و هوشمند خلیج فارس با سرعتی مافوق صوت میتواند انواع ناوها و شناورهای دشمن را مورد اصابت قرار دهد.
موشک هوشمند و بالستیک "خلیج فارس " یک موشک مافوق صوت و کشتیزن بوده و تفاوت آن با موشکهای قبلی این است که دیگر موشکها عمدتاً با سرعتی زیر صوت و به صورت کروز عمل میکردند اما "خلیج فارس " با سرعتی مافوق صوت و به صورت بالستیک از سطح زمین شلیک شده و به صورت عمودی از ارتفاع بالا میتواند هرگونه ناو و یا شناور دشمن را مورد هدف قرار دهد.
شعاع برد عملیاتی این موشک 300 کیلومتر است که در آینده نزدیک نسل جدید آن با بردی بیشتر تولید خواهد شد.
بالستیک دوربرد شهاب 6؛معروفترین موشکهای ایرانی
خانواده موشکهای شهاب (شهاب1، 2 ،3 و . . . ) را باید معروف ترین موشک های ایرانی در دنیا دانست. این موشکها که در انواع میان برد و دوربرد ساخته شده اند، می توانند به راحتی سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار دهند و شاید همین ویژگی بود که نام شهاب را به عنوان کلید واژه مرگ برای رژیم صهیونیستی در جهان جا انداخت.
موشک شهاب 6 یک بالستیک قاره پیمای دوربرد است که در کلاس جدیدی از موشک های ایرانی قرار می گیرد که کماکان در حال توسعه است. شهاب6 از راکتی با سوخت جامد-مایع که 2 یا 3 مرحله ای است استفاده می کند. بیشتر قطعات آن از شهاب 5 استفده میکند اما با کم کردن وزن و پیشرفته تر کردن کلاهک برد آن از 6000 تا 10000 کیلومتر می رسد.
بالستیک دوربرد شهاب 5
موشک دوربرد شهاب 5 یکی از موشک های بسیار پیشرفته با برد حداکثری می باشد که اطلاعات کمی درباره این موشک منتشر شده است.
بالستیک دوربرد شهاب 4
موشک شهاب ۴ با برد بیش از 3000 کیلومتر، یک موشک ساخت ایران است که در برنامه موشکهای بالستیک دوربرد ایران قرار دارد. این موشک نخستین موشک ایرانی است که برای حمل ماهواره و قرار دادن آن در مدار طراحی شدهاست. تغییرات روی موشک شهاب ۴ منجر به ساخت موشک فضایی ایرانی که کاوشگر ۱ نام دارد، شده است.
بالستیک میان برد شهاب 3
شهاب ۳ یکی از بهترین موشک های بالستیک میانبرد با سوخت مایع است. موشک شهاب 3 اولین موشک بالستیک میان برد ایران است. مدل اول این موشک که با نام شهاب - آ3 شناخته می شود بردی برابر 1300 کیلومتر را دارست. مدل بعدی این موشک که با نام شهاب - ب3 شناخته می شود از کلاهکی سنگین تر بهره می گیرد و توانایی هدف قرار دادن اهدافی در 2000 کیلومتری را داراست. نوع آخر این موشک شهاب - دی 3 نامیده می شود که بردی بین 2200 تا 3000 کیلومتر را داراست و این به معنای پوشش کامل اراضی اشغالی است.
ناوشکن پیشرفته "دماوند"
از ویژگی های این ناوشکن دارا بودن از ساختار سازهای متفاوت است بهصورتی که از آخرین فناوری محاسبات و قدرت ساخت و سازه برخوردار است.از دیگر ویژگی های این ناوشکن می توان به سیستمهای دیجیتالی و سیستم دفاع و مراقبت از خود را با توجه به سیستمهای راداری پیشرفته که در نوع خود بینظیر است اشاره کرد.
مجهزشدن آن به سامانه مدیریت نبرد در اتاق عملیات این شناور از زیر سطح و اعماق دریا، در آسمان حوزه مأموریت و محیط سطح آب، سیستم نرم افزاری و سخت افزاری کاملاً پیشرفته به سیستم فرماندهی ناو کمک میکند تا بتواند اهداف مشخصی را شناسایی و در مواردی که نیاز باشد از آن استفاده کند، سیستم سلاح و مراقبت دیدبانی که بهصورت تجمیعی نمایش داده میشود و به فرمانده کمک میکند تا بتواند بهترین تصمیم را برای اقدام در آن واحد اتخاذ کند و بومی و بهروز بودن اکثر سامانههای سلاح، ناوبری، مخابراتی و سیستمهای دیدبانی و مراقبتی این شناور است از دیگر ویژگی های این ناوشکن بومی است که می توان به آن اشاره کرد. این شناور با قابلیت تدافع، تهاجم و رهگیری همزمان اهداف هوایی، سطحی و زیرسطحی، مسلح به سامانه موشکی کروز، اژدرافکن، سامانههای توپ 76 و 40 میلیمتری، سامانههای پردازش راداری و رادارهای تاکتیکی سطحی و هوایی است.
بالگرد شاهد285
شاهد285 به عنوان یک بالگرد سبک و پر تحرک، دقیقاً در رده بالگردهایی برای اجرای هر چه بهتر مأموریت های پیش گفته قرار دارد.
این بالگرد دارای برد بالای 800 کیلومتر بوده و مداومت پروازی مطلوب آن که حدود 5 ساعت است، امکان باقی ماندن آن در آسمان بدون نیاز به دفعات زیاد بازگشت برای سوختگیری را ممکن می سازد.
استفاده گسترده از مواد کامپوزیتی غیر فلزی، علاوه بر کاهش وزن پرنده و جذب و کاهش انرژی امواج راداری، فواید دیگری نیز دارد. از آن جمله می توان به عدم ایجاد خوردگی و زنگ زدگی (که در فلزات، پدید می آید) و در نتیجه امکان کار در محیط های گوناگون، جذب و مستهلک کردن ارتعاشات تولیدی موتور و همچنین عمر و دوام بالاتر قطعات مربوطه اشاره داشت. کاهش وزن پرنده در اثر استفاده از مواد کامپوزیتی که از فلزات سبکتر هستند، باعث افزایش وزن محموله قابل حمل این پرنده نیز میشود.
جایگاه حمل جنگ افزار، یک عدد در هر طرف بدنه است که هر یک امکان نصب یک یا دو پرتابگر هفت تایی راکت 2.75 اینچی را دارد.
نظر شما