قاسم سمیعی، مدیرکل امور روستایی استانداری گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: بعد از وقوع سیل سال های 80 و 81، به دلیل خسارت های زیادی که به روستاهای منطقه وارد شد، استان طرحی برای جابه جایی روستاهای در معرض خطر به تصویب رساند.
وی افزود: در آن زمان قرار بود قریب به 50 روستا که عمدتاً در مناطق شرقی استان قرار دارند، جابه جا شده و در مکانی که خطر سیل و رانش زمین آنجا را تهدید نمی کند، ساکن شوند.
مدیرکل امور روستایی استانداری گلستان با بیان اینکه برخی از این روستاها طی همان سال ها جابه جا شده اند، خاطرنشان کرد: اجرای طرح کوچ در برخی از روستاها انجام شده اما به دلیل اینکه به طور کامل همه مسائل مورد نیاز این روستاها پیش بینی نشده بود، برخی از روستاییان دوباره به محل سکونت قبلی خود مراجعت کردند.
وی با بیان اینکه تکلیف برخی از روستاها هنوز مشخص نیست، افزود: علیرغم جابه جایی برخی از روستاها، هنوز تکلیف برخی از روستاهای دیگر مشخص نیست. با این حال کارشناسان معتقدند که ایمن سازی بهترین راه حل ممکن است.
سمیعی با اشاره به محدودیت اعتباری برای اجرای این طرح خاطر نشان کرد: جا به جایی روستاها نیازمند به اعتبارات بسیار زیادی دارد، تهیه زمین و تملک آن و تأمین زیرساخت ها و تأسیسات از دیگر مشکلات اجرای این طرح هاست در حالیکه در بحث ایمن سازی، با اجرای برخی از طرح ها و برنامه ها، خطر پذیری روستاها نسبت به بلایای طبیعی از جمله سیل و زمین لغزه و رانش، کاهش پیدا خواهد کرد.
نظر شما