به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (۲۸ شهریور) در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی با اشاره به اینکه آبرسانی به بیرجند از سربیشه در سال 82 آغاز شد که فاز اول آن با 150 لیتر در ثانیه سال 85 به بهره برداری رسید، اظهار داشت: اعتبار این فاز حدود 6 میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: در سال 86 فاز دوم این پروژه شامل احداث تصفیه خانه آب بیرجند در استان شروع شد که ابتدا باید در سال 89 به بهره برداری می رسید اما با توجه به عدم تخصیص اعتبار، پروژه طولانی شد و امروز با حضور مسئولان کشوری افتتاح می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه برای این پروژه سال گذشته حدود 13 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است، گفت: فاز دوم تصفیه خانه آب شرب بیرجند بیش از 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
امامی با اشاره به اینکه افتتاح تصفیه خانه آب شرب بیرجند جزو پروژه های افتتاحی دهه فجر سال قبل بود، اظهار داشت: به دلیل آماده نبودن پروژه در ایام دهه فجر، استاندار خراسان جنوبی اجازه افتتاح طرح را نداد و دستور تکمیل این طرح را صادر کرد که در حال حاضر تمام تصفیه خانه وارد مدار بهره برداری شده است.
وی با بیان اینکه این پروژه 27 کیلومتر خطوط انتقال داخل شهر داشته است، گفت: برای تمام این پروژه بیش از 30 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی و به خصوص بیرجند در سال آینده با توجه به مهاجرت های زیاد به مرکز استان، با مشکل کمبود آب مواجه خواهد شد، اظهارداشت: در حال حاضر پروژه انتقال آب از دشت مختاران به بیرجند در دستور کار قرار دارد که امید است بتوانیم با بهره برداری از این پروژه مشکل آب بیرجند را برطرف کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: تلاش می شود این پروژه تا دو سال آینده به بهره برداری برسد.
وی تصریح کرد: پروژه انتقال آب از مختاران به بیرجند، حدود 90 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که امید است تامین شود.
امامی همچنین به پروژه انتقال آب به زیرکوه از آهنگران اشاره کرد و گفت: این پروژه در حال حاضر در مرحله مطالعات قرار دارد و امید است در ردیف بودجه سال 95 قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه فاز اول این پروژه 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، افزود: فاز دوم پروژه که شامل آبرسانی به شهر قاین نیز می باشد، 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه وضعیت مصرف آب در استان بحرانی است، اظهار داشت: در حال حاضر میزان مصرف آب در استان بیشتر از تولید است و این نمی تواند توسعه پایداری برای استان در آینده به همرده داشته باشد.
وی با بیان اینکه توافق 1425 نیاز است 217 میلیون مترمکعب آب از سایر استانها به خراسان جنوبی وارد شود، گفت: در سال گذشته مطالعات انتقال آب از سایر استانها به خراسان جنوبی آغاز شد و تلاش می کنیم که زودتر وارد فاز اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی آب سطحی نداریم، تاکید کرد: توقع می رود در بحث مدیریت منابع آب، مردم نیز با صرفه جویی به شرکت آب استان کمک کنند و همچنین مسئولان اعتبارات را به صورت ویژه به این مهم اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه رشد جمعیت و خشکسالی باعث کاهش کیفیت آب در استان شده است، افزود: باید تلاش کنیم تا با مدیریت مصرف درست، سطح تولید آب استان از این پایین تر نیاید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه پروژه انتقال آب به استان در مرحله مطالعاتی قرار دارد، اظهار داشت: تلاش می کنیم امسال کلیت نقشه راه آبرسانی به استان از میان این مطالعات استخراج شود.
نظر شما