به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، ناصر عاشوری، نماینده مردم فومن وشفت در مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه(26شهریور) در یادمان شاعر گرانقدر گیلان استاد میراحمد فخرینژاد(شیون فومنی) اظهار کرد: ما وظیفه سنگینی نسبت به مباحث فرهنگی داریم، خصوصا در دنیایی که هر روز هجوم خرده فرهنگها از طرق مختلف بیشتر از گذشته در جامعه حضور پیدا میکند.
وی افزود: اعتقادات، هجوم زبانهای ملی به لهجهها، زبانها، فرهنگها سبب شده که در دنیا فرهنگها و لهجهها و زبانهای کمجمعیت به سرعت در حال فنا و نابودی باشد.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی گفت: برخورد فرهنگها به دلیل اینکه اشرافیت زبانهای ملی در کشورهای مختلف بیشتر است به سرعت سیطره پیدا میکند و حضورش فراتر از آن چیزی است که در تصور ما است.
عاشوری با بیان اینکه یکی از وظایف سنگین هر فردی از اعضا این جامعه دفاع عملی از زبان مادری است، تصریح کرد: ما به امثال شیون فومنی بسیار بدهکار هستیم و خدماتی که شیون به زبان گیلکی کرده سالهای بعد همه متوجه خواهند شد که این فرد چه آثار فرهنگی بزرگی را برای این قوم انجام داده است.
وی با بیان اینکه همه مسئولیم این هجمههای وسیع فرهنگی را در خانواده خود کنترل و مدیریت کنیم، خاطرنشان کرد: در حقیقت زبان شیوا و فرهنگ زیبا باید به نسلهای آینده به هر طریق ممکن انتقال پیدا کند تا در چند دهه آینده شاهدنباشیم کسی گیلکی صحبت نمیکند.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همه باید به هر طریقی که میتوانیم از طریق تئاتر، شعر، موسیقی و ... زبان گیلکی را به نسلهای آینده انتقال دهیم.
شعر با حضور شیون جان تازهای به خود گرفت
در ادامه یوسف نیکانجام، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن با بیان اینکه شیون فومنی در اشعار گیلکی خود از حکایتهای محلی بسیار سود برده است، افزود: زبان شعر شیون بسیار ساده و روان است و مردم این خطه خود را در شعر او مییابند.
وی با بیان اینکه مردم با شعر شیون فومنی احساس پیوند و نزدیکی میکنند، گفت: میتوان گفت وی جز محدود شاعران معاصر گیلکی است که شعرش دارای مخاطب عام است.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن تصریح کرد: قدرت در تکنیک روایت از جمله ساختار آن و پردازش شخصیتها و زبان نسبت به واژگان شعر او بسیار نیرومند ساخته شده ست.
نیکانجام با بیان اینکه شعر با حضور شیون جان تازهای به خود گرفت، خاطرنشان کرد: شیون با ارائه اشعار شیوای گیلکی و قالب نوار کاست صوتی تحول عظیمی در ادبیات گیلکی ایجاد نمود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اشعار گیلکی همراه با شاهنامه فردوسی، دیوان حافظ و مثنوی مولانا در خانههای اکثر گیلانیان وجو دارد، اظهار کرد:اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن مفتخر است که میتواند سهم کوچکی در بزرگداشت بزرگان عرصه فرهنگی و هنری این دیار داشته باشد.
نظر شما