به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور شب گذشته(26 شهریور) در جمع خبرنگاران همدان گفت: در بدو ورود به استان همدان دو شکارچی اسلحه های خود را قربانی کردند که این اقدام نشان دهنده تلاش خوب سازمان های مردم نهاد برای آگاهی بخشی به مردم است.
وی افزود: معدوم کردن اسلحه شکاری حرکت ارزشمندی برای حفظ محیط زیست است چرا که شکارهای بیرویه به جمعیت حیات وحش کشور و استان آسیب می رساند.
وی تصریح کرد: استان همدان به لحاظ تنوع زیستگاه طبیعی ارزشمندی دارد و این در حالیست که حفاظت کمتری از آن صورت گرفته است .
ابتکار با بیان اینکه امیدوارم ارتقای سطح حفاظت از زیستگاه های استان انجام شود، اظهار داشت: همچنین باید با احیای تالابها ذخایر ارزشمند زیستی را به طبیعت بازگردانیم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به توسعه گردشگری طبیعی در استان همدان اشاره و خاطرنشان کرد: در صورتی که گردشگری طبیعی در استان همدان رونق پیدا کند در افزایش ارزش زیست محیطی نیز مؤثر است.
استان همدان پیشرو در مکانیزه کردن آبیاری اراضی کشاورزی
وی با اشاره به اینکه در استان همدان هزار حلقه چاه غیرمجاز آب مسدود شده است، افزود: با وجود اینکه استان همدان دارای تنش آبی است اما در مکانیزه کردن آبیاری اراضی استان جزء پیش روترین استانهای کشور است.
وی گفت: متاسفانه در کشاورزی با روند برداشت بی رویه آب لطمات جدی به استان وارد کرده است که دولت برای تغییر این روند مصمم است.
وی ابراز داشت: هر فعالیت توسعهای اعم از گردشگری، کشاورزی و صنعتی باید در چارجوب ملاحظات زیست محیطی انجام شود و اکنون کشور در زمینه فرسایش خاک، افت سفرههای زیرزمینی، آلودگی آب و خاک رتبه خوبی ندارد.
ابتکار خاطرنشان کرد: گردشگری پایدار جزء ظرفیت های مهم استان است که با ارتقاء شاخص های زیست محیطی در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی می توان ظرفیت های فوق العاده ای برای گردشگری ایجاد کند.
مجوز شکار هیچگونه چهار پا در ایران صادر نشده است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره صدور مجوز شکار به افراد خاص و خارجی، افزود: مجوز شکار هیچگونه چهار پا در ایران صادر نشده و شکارچی خارجی نیز به هیچ عنوان نداشته ایم .
وی اظهار داشت: گراز به عنوان حیوان زیانکار به شمار می رود که در برخی از نقاط کشور شکایت از سوی کشاورزان و دامداران برای صدمه زدن به محصولات و دام ها از سوی گراز را داریم و مجوز شکار آن صادر شده است.
وی با بیان اینکه مناطق ورجین لواسانات و میانکاله مازندران از تصرف زمینخواران خارج شده است، گفت: در دولت تدبیر و امید همه دستگاههای دولت برای جلوگیری از زمین خواری به طور جدی وارد شدند.
وی ادامه داد: در راستای جلوگیری از عبور ریل راه آهن از مناطق حفاظت شده اقدامات زیادی انجام شده است و باید این نکته را در نظر گرفت که خطوط راه آهن آسیب کمتری نسبت به جاده سازی برای مناطق حفاظت شده ایجاد می کند.
ابتکار در خصوص ریزگردها، گفت: برنامههای ملی و استانی برای مقابله با گردوغبار در دست تدوین است و اگر استانی خودش کانون گرد و غبار داشته، همه دستگاههای دخیل مشخص شدند و سند گرد و غبار استان برای شناسایی این پدیده در دست تدوین است.
نظر شما