به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، دکتر حمیدرضا سپهری، بنیانگذار شرکت عمران و بهسازی ایران مهمان ویژه آیین افتتاح دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان بود، که پشت تریبون رفت و گفت: گرگان شهری است که در طول تاریخ از اشخاص زیادی مهمان نوازی کرده است و همین امر باعث ماندگاری نام گرگان شد.
وی افزود: بافت تاریخی گوهر هر شهر محسوب شده و ما این گوهر را در بیشتر شهرهای کشور داریم.
سپهری یادآور شد: عامل انسان و خرد، فن و دانش و استفاده از مصالح و امکانات باهم تلفیق شده و در هر مکان این گوهر را با ویژگی های متفاوت ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه حیات خانه کبیر به دست شماست و شما می توانید جریان زندگی را در این خانه و بافت تاریخی گرگان حفظ کنید، ادامه داد: این ساختمان به منظور احداث دفتر بهسازی و احیا بافت تاریخی و برای کاربری نهایی خانه فرهنگ گرگان تملک شده است.
حسین کتولی، نماینده شرکت عمران و بهسازی در گلستان با یادآوری اینکه تفاهم نامه 6 جانبه حفاظت، بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان در خردادماه امسال امضاء شده است، گفت: احیاء و بهسازی و حفاظت از بافت تاریخی یک کار چند وجهی است که از عهده یک سازمان و یک نهاد بر نمی آید.
وی افزود: از اینرو دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان، میراث فرهنگی، شهرداری گرگان، راه و شهرسازی، اوقاف گلستان و انجمن مردم نهاد حامی میراث رویکرد تخریب را از اذهان پاک کرده و بنا دارند به بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان فکر کنند.
کتولی ادامه داد: طراحی و مرمت تک بناها و انجام مطالعات در خصوصو ابنیه تاریخی گرگان از دیگر وظایفی است که برای دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان پیش بینی کرده ایم.
وی با بیان اینکه مطالعات باغ مزار استاد لطفی در محله سبزه مشهد توسط کارشناسان شرکت عمران و بهسازی ایران انجام شده است، اضافه کرد: همچنین این دفتر بنا دارد خانه های تاریخی را تملک کند که این روند از ماهها قبل آغاز شده و تاکنون دو پلاک در محله دوشنبه ای و 3 پلاک در محله سرچشمه توسط این دفتر تملک شده است.
کتولی با تاکید بر اینکه شرکت عمران و بهسازی بهره بردار خانه های تاریخی گرگان نیست، تصریح کرد: این شرکت خانه های تاریخی را مرمت کرده و احیاء می کند و آنرا تحویل بهره برداران می دهد.
وی متذکر شد: آگاهی بخشی و آشتی دادن مردم با بافت تاریخی گرگان از دیگر برنامه های دفتر احیاء و بهسازی بافت تاریخی است زیرا اعتقاد داریم اگر خود مردم گرگان به احیاء و مرمت بافت تاریخی راغب نشوند آنرا پس می زنند.
شایان ذکر است؛ میهمانان آیین افتتاح دفتر بهسازی و احیای بافت تاریخی گرگان و هشتاد و چهارمین سالگشت ثبت بافت تاریخی گرگان در فهرست آثار ملی ایران با شیرینی ها و شربت های محلی (سرغبیلی، نان خرمایی و شربت انار شیرین و... ) پذیرایی شده و شنیدن مراسم خواستگاری گرگانی در قالب شعر توسط اثنی عشری، پژوهشگر فرهنگ عامه گرگان تداعی گر خاطرات آداب و رسوم و فرهنگ اصیل گرگانی در یک خانه تاریخی بود که مورد توجه میهمانان قرار گرفت.
نظر شما