طاهره امینی، پژوهشگر و کارشناس علوم اجتماعی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به شاخصه های ازدواج آسان، اظهارداشت: برخی مشکلات پیش روی زوج های جوان ناشی از سطح بالای توقعاتشان است و برخی عوامل محیطی و تحولات پرشتاب نیز به آن دامن می زند.
وی با اشاره به نقش خانواده ها در ایجاد ازدواج آسان و پایدار، خاطرنشان کرد: از اجرای مقدمات پرتکلف عقد و عروسی گرفته تا مهریه های سنگین و تهیه وسایل زندگی و مسکن می تواند زوجین و خانواده هایشان را تحت فشار قرار دهد و تا مدتها آثار منفی آن باقی خواهد ماند.
امینی با تاکید بر اهمیت الگوپذیری نسل جوان از روش زندگی امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) ، تصریح کرد: جوانان می توانند با شناخت، انتخاب درست، آگاهی، دور اندیشی و اندکی قناعت به سوی ازدواج آسان گام بردارند و این سنت قدسی را براساس آموزه های دینی به جای آورند.
وی با اشاره به راهکارهای تسهیل در ازدواج جوانان، اذعان داشت: عوامل متعددی در تحکیم و تداوم زندگی زوجین موثر است که راهکارهای اقتصادی یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین شاخص ها در این راستا می باشد.
این پژوهشگر با بیان اینکه زندگی مدرن و آپارتمان نشینی امکان زندگی زوج های جوان در کنار والدین را غیرممکن ساخته است، تاکید کرد: این درحالی است که در گذشته زوج های جوان در سایه زندگی با والدین می توانستند علاوه بر استفاده از تجربیات ایشان، بسیاری از هزینه های زندگی شان کاهش می یافت و فرصتی برای پس انداز و صرفه جویی های موثر اقتصادی برای زوج های جوان فراهم می شد.
امینی با بیان اینکه چشم پوشی از آداب و رسوم پرهزینه ازدواج را از دیگر راهکارهای انجام ازدواج آسان برشمرد و افزود: خانواده ها با حذف آداب و رسومی که تاثیری در روند زندگی و خوشبختی فرزندانشان ندارد می توانند نقش موثری در زمینه سازی برای ازدواج آسان جوانان داشته باشند.
وی ادامه داد: خرید هدایای گران قیمت در دوران نامزدی، برپایی چندین مراسم پیاپی نظیر جشن نامزدی، عقدکنان، حنابندان، عروسی، پاتختی و پاگشا آن هم در تالارهای مجلل و با حضور مهمانان بسیار نه تنها در استحکام و پایداری ازدواج تاثیری ندارد بلکه زوج های جوان و خانواده هایشان را با چالش اقتصادی مواجه می سازد.
امینی تاکید کرد: برپایی یک مراسم آبرومند برای آغاز زندگی از بروز فشارهای روحی و روانی برای زوجین و خانواده ها و اختلافات ماندگار جلوگیری می کند.
وی یادآور شد: زوج های جوان برای تهیه لوازم منزل و جهیزیه به جای صرف هزینه های بالا برای خرید مارک های خارجی، از مارک ها و برندهای استاندارد داخلی که با قیمت مناسب عرضه می شوند، استفاده کنند.
این پژوهشگر با اشاره به نقش دوستان و اقوام در تسهیل ازدواج برای زوج های جوان، خاطرنشان کرد: بهتر است هنگام تهیه هدیه، با ارتباطی صمیمانه و دور از تکلف با عروس و داماد، از آنان درباره نیازهای ضروری شان سوال و با توافق آنان، کالای مورد نیازشان را خریداری کنیم.
امینی یادآور شد: حتی در مواقعی که امکان چنین تعاملی وجود ندارد و یا به هر دلیلی نمی توان از این شیوه استفاده کرد، می توان در مراسم عروسی، هدایای نقدی اعطا کرد.
کارشناس علوم اجتماعی، خریدهای غیر ضروری، بی فایده یا کم فایده را از دیگر موانع ازدواج آسان برشمرد و گفت: متأسفانه زوج ها بیشتر از روی تقلید و چشم و همچشمی، هزینه های غیر ضروری را به خود تحمیل می کنند.
امینی، چشم و همچشمی و تجمل گرایی را از دیگر چالش های پیش روی ازدواج آسان عنوان کرد و افزود: اگر کمی توقع مان را پایین بیاوریم می توانیم به یک زندگی مشترک ایده آل توام با آرامش دست یابیم.
وی با اشاره به اهمیت ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و الگوسازی از ازدواج امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) در میان نسل جوان، خاطرنشان کرد: باید سبک زندگی و ساده زیستی این بزرگواران را برای جوانان تبیین کنیم.
امینی با اشاره به نقش خانواده ها در انجام ازدواج آسان و پایدار، تاکید کرد: خانواده ها باید ساده زیستی و قناعت را از کودکی به فرزندانشان بیاموزند تا در بزرگسالی و مواجهه با زندگی بتوانند با پیروی از این الگو زندگی موفقی داشته باشند.
نظر شما