محمود اخوان مهدوی، نماينده انجمن حمايت از ميراث فرهنگي سرزمين گرگان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان افزود: دفتر بهسازی و احیای بافت های تاریخی به عنوان نخستین نمایندگی استانی در سطح کشور، به منظور بازسازی 5 محله تاریخی گرگان آغاز به کار می کند.
وی یادآور شد: خردادماه امسال بعد از يک دهه تلاش در نهايت تفاهم نامه شش جانبه ميان اداره کل راه و شهرسازي، اوقاف و امور خيريه، اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري وصنايع دستي گلستان، شوراي اسلامي شهر و شهرداري گرگان و انجمن حاميان بافت تاريخي سرزمين گرگان براي حفاظت و احياي بافت تاريخي 5 محله قديمي مرکز استان به امضا رسيد.
اخوان مهدوی با بيان اينکه گرگان داراي 2 هزار و ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده است، گفت: ۱۵۱ هکتار از مساحت ياد شده به عنوان بافت تاريخي و 405 هکتار به عنوان سکونتگاه غير رسمي شناسايي شده است.
وی ادامه داد: بافت تاریخی گرگان، سومین بافت با ارزش و دارای سبک معماری پس از استانهای یزد واصفهان است و وسیعترین بافت تاریخی شمال ایران است.
اخوان مهدوی افزود: بافت تاریخی این شهر در سال ۱۳۱۰ خورشیدی در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسید که محدوده آن منطبق بر محدوده قاجاری شهر استرآباد است.
پژوهشگر تاريخ و فرهنگ گرگان و صاحب غني ترين آرشيو اسناد تاريخي منطقه، تصریح کرد: بافت تاريخي گرگان يک بافت زنده و ارزشمند است اگر شهرداري و ميراث و ديگر ارگان ها از حفاظت از آن شانه خالي کنند به فرهنگ و ميراث استان و مملکت خيانت کرده اند.
اخوان مهدوی خاطر نشان کرد: به جاي اينکه به دنبال بزرگ نمايي اقدامات کوچک انجام شده و موشکافي اقدامات گذشته باشيم باید به دنبال راهکارهاي حفاظتي آن باشيم.
وي با بيان اينکه بيشتر آسيب هاي وارد بر بافت ناشي از ناآگاهي مالکان و مديران است، اضافه کرد: شواهد موجود نشان مي دهد که ميراث فرهنگي بافت را رها کرده و در حال حاضر به حفاظت و مرمت چند تک بنا در بافت مشغول است و شهرداري نيز حاميان بافت را به بازي گرفته است.
به گفته اخوان مهدوی، در هشتاد و چهارمین سالگشت ثبت بافت تاریخی گرگان این بافت شرايط اسفباري قرار دارد و امیدواریم گشایش این دفتر زمینه حفاظت بیش از پیش از آن را فراهم کند.
نظر شما