به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، عصر روز گذشته (24 شهریور) در مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین، گفت: جمهوری اسلامی ایران در دنیا از متنوع ترین صنایع دستی برخوردار است.
وی افزود: در حال حاضر تعداد 350 نوع صنایع دستی در کشور وجود دارد که این ظرفیت به خاطر تنوع قومی اتفاق افتاده است و باید سعی شود این سرمایه قومی را حفظ کرد.
نامور مطلق اظهارداشت: این صنایع تضعیف غیر کاربری شدند و باید این صنایع قومی را دانش بنیان کرد.
وی با بیان اینکه نادیده گرفتن صنایع دستی یک نبوغ می خواهد، تصریح کرد: صنایع دستی هم اشتغال زا، هم هویت ساز و هم ارزآور است، در گذشته صنایع دستی ارز آورترین صنعت به شمار می آمد.
معاون صنایع دستی و هنر های سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: در جهت غنی کردن 350 نوع صنایع دستی باید تلاش ها و همت های بسیار جدی صورت گیرد تا شاهد آثار آن در کشور باشیم.
وی گفت: با توجه به اینکه برخی از مشاغل نیاز به اعتبار بسیاری بالایی دارند اما صنایع دستی با کمترین سرمایه می تواند اشتغال ایجاد کند و برای جامعه مفید واقع شود.
نامور مطلق صنایع دستی را زود بازده، پایدار و اصیل دانست و افزود: ارزش افزوده ای که صنایع دستی از آن برخوردار است هیچ یک از صنایع دیگر ندارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به همتی که در استان گلستان وجود دارد امید است یک جهش جدی برای ارتقا صنایع دستی صورت گیرد.
معاون صنایع دستی و هنر های سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اظهارداشت: برای بین المللی شدن این جشنواره باید اتاق فکری راه اندازی کرد و در این حوزه مولف باشیم چرا که جشنواره تنها پاسخگو نخواهد بود.
وی تصریح کرد: اقوام و قومیت های مختلف در کشور سرمایه هستند که باید از آن ها سود برد و در دوران پسا تحریم برای داشتن امنیت فرهنگی باید به این سرمایه ها توجه کرد.
نظر شما