اخلاق حسنه امام جماعت و تداوم رفت و آمد جوانان به مسجد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام مشایخی با اشاره به راهکارهای جذب جوانان به مساجد گفت: علاوه بر اینکه باید فعالیت های مناسب با شئون مسجد برای جوانان در مسجد اجرا شود، قبل از هر چیز اخلاق حسنه امام جماعت است که سبب می شود جوان به مسجد علاقه مند شود.

حجت الاسلام محمدرضا مشایخی، امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به محور موضوعات مباحثی که باید در منبر مساجد مجاور بازار مطرح شود، اظهار کرد: مسجد همسایه بازار تفاوتی چندانی با مسجد محلی ندارد اما به هر حال با توجه به اینکه به لحاظ مکانی در مجاورت بازار قرار گرفته است باید نسبت به برخی مسایل که بیشتر مورد نیاز کسبه است توجه ویژه شود.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال امام جماعت چنین مساجدی باید بتواند مسایل مربوط به خرید و فروش، خمس، نحوه برخورد با مشتری را در کنار مباحث اخلاقی و سایر احکام بیان کند تا با توجه به فضایی مکانی مسجد مردم منطقه بتوانند بیشترین بهره را از مباحث ارایه شده ببرند. بنابراین ارایه مسایل فقهی مالی باید محور مباحثی باشد که در مساجد مجاور بازار مطرح می شود. 

 

حجت الاسلام مشایخی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد راهکارهای جذب جوانان به مساجد اشاره کرد و گفت: راهکارهای مختلفی در مورد هر منطقه و هر محله قابل بحث و بررسی است. باید تلاش کنیم تا آنچه که سبب می شود جوان به رفت و آمد به مسجد علاقه مند شود فراهم شود و مطابق با شئونات مسجد آنچه که موجب جذب جوانان است در مسجد ارایه شود. مباحث مشاوره ای در حوزه های مختلف و برگزاری دوره های مختلف دینی، فرهنگی می تواند موثر باشد.

 

امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) تصریح کرد: البته فارغ از موارد یاد شده از مهمترین مسایلی که می تواند جوانان را به مساجد بیاورد اخلاق و برخورد امام جماعت و مسجدی ها با جوانان است. آنها باید با رفتارشان جوانان را به مسجد دعوت کنند، در این صورت است که جوانان پایبند به حضور و اقامه نماز جماعت در مسجد می شوند.

 

وی در مورد فعالیت های مسجد امام حسن مجتبی (ع) می گوید: این مسجد سال های سال است که با کمک های مردمی اداره می شود البته مسجد وقفی است اما موقوفاتی ندارد و البته این مسئله از جهاتی خوب است و در عین حال مشکلاتی هم به همراه دارد. گاهی با کمبود بودجه مواجه می شویم اما با این اوصاف همواره فعالیت های مسجد برقرار است.

 

حجت الاسلام مشایخی با اشاره به حضور موثر و مستمر فعالیت های اهل مسجد در زمان جنگ تحمیلی اظهار کرد: در طول هشت سال جنگ تحمیلی این مسجد کمک های مردمی فراوانی را برای ارسال به جبهه ها جمع آوری کرد و از رزمندگان حمایت می کرد.

 

وی ادامه داد: اما این روزها به جز روال عادی برنامه های مسجد که شامل جلسات مستمر قرآن و احکام می شود، صندوق قرض الحسنه و یک خیریه در مسجد فعال است که خدمات بسیاری دارد. هر چند سال یکبار خیریه مسجد بسته های ارزاق را برای نیازمندان و مستمندان تهیه می کند و به دست آنها می رساند.

 

گفتنی است مسجد امام حسن مجتبی (ع) در خیابان مصطفی خمینی، چهارراه سیروس، خیابان پانزده خرداد شرقی قرار دارد.

 

 

کد خبر 486498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha