80 میلیارد ریال اعتبار جهت بهسازی کتابخانه های عمومی خوزستان نیاز است

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، اظهار داشت: جهت تعمیر، تجهیز و بهسازی کتابخانه های عمومی استان، در سال جاری بیش از 80 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، رحیم فضیلت پور، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، شب گذشته (5 تیر) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان، با تاکید بر اینکه بیش از 80 میلیارد ریال اعتبار جهت تعمیر و بهسازی کتابخانه های عمومی خوزستان نیاز است، گفت: از این اعتبار 9 میلیارد 650 میلیون ریال به تعمیر و بهسازی کتابخانه های عمومی خیرین و 20 میلیارد و 800 میلیون ریال نیز به تعمیر و بهسازی کتابخانه های عمومی نهادی اختصاص دارد.

 

وی افزود: همچنین 10 میلیون ریال به تجهیز کتابخانه های خیرین، 35 میلیارد و 550 میلیون ریال جهت تجهیز کتابخانه های عمومی و مرکزی استان و چهار میلیارد ریال به مکانیزاسیون کتابخانه های عمومی استان تعلق دارد.

 

وی به برنامه های سال 90 اشاره کرد و ادامه داد: برنامه های سال 1390 مبتنی بر سه عرصه سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان نهاد، استمرار فعالیت ها بر اساس سند چشم انداز 1404 و سال جهاد اقتصادی است.

 

فضیلت پور، تصریح کرد: تقویت فضای معنوی در کتابخانه های عمومی، راه اندازی بیش از 25 کانون ادبی در کتابخانه ها، تشکیل ستادهای نهضت مطالعه مفید در استان و شهرستان ها، ایجاد ایستگاه مطالعه در مکان های انتظار، برگزاری مسابقات کتابخوانی مختلف به صورت آنلاین و مکتوب، مکانیزه کردن 50 باب کتابخانه عمومی تا پایان سال و... از جمله برنامه های امسال است.

 

وی اضافه کرد: تأسیس شعب انجمن خیرین کتابخانه ساز در استان و شهرستان ها، اتصال کتابخانه های عمومی به سامانه اتوماسیون اداری، تکمیل پروژه های در حال تعمیر و بهسازی، زیباسازی نمای بیرونی و محیط پیرامون کتابخانه ها، پیگیری تملیک زمین بر اساس نقشه راه عمرانی استان، تهیه سند برنامه راهبردی کلیه شهرستان ها، تلاش در جهت جذب نیم درصد شهرداری ها و اتصال اداره کل به شبکه دولت الکترونیک از دیگر برنامه هیا این نهاد است.

 

وی برگزاری بیش از 80 مسابقه کتابخوانی آنلاین و مکتوب در موضوعات مختلف، غنی سازی اوقات فراغت جوانان و بهره مندی بیش از 160 هزار نفر از این طرح ها و حدود 20 هزار ساعت آموزش در این طرح ها، اجرای طرح دانش افزایی مهر در جهت ضرورت توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه مفید و شرکت 33 دستگاه اجرایی، 27 هزار و 438 نفر در این طرح با اعتبار جذب شده 13 میلیارد و 528 میلیون و 2 هزار و 918 ریال را از جمله برنامه های سال گذشته دانست.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، نمایشگاه فرهنگی بصره، شرکت در نمایشگاه کتاب استان، برپایی 187 نمایشگاه فرهنگی ( کتاب، عکس و ...)، همایش حافظ شناسی، خرید 24 عنوان کتاب از مؤلفان استان خوزستان، مراسم هفته کتاب، بهره برداری از 32 باب کتابخانه عمومی و جلب کمک های خیرین، شبکه گذاری 10 باب کتابخانه عمومی، راه اندازی فاز دوم کتابخانه مرکزی استان، جذب دانش آموختگان کتابداری با مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد استان از طریق آزمون استخدامی سراسری را از دیگر برنامه های انجام شده در سال گذشته عنوان کرد.

 

وی با مقایسه عملکرد این نهاد در سال های 88 و 89، بیان کرد: به لحاظ اعضای فعال 32 درصد، میزان مراجعه 31 درصد، امانت کتاب 19 درصد، کتاب 21 درصد، تعداد رایانه 38 درصد، تعداد کتابخانه ها 16 درصد، زیربنا هشت درصد، طرح کتاب من 332 درصد، ساعات خدمات اینترنتی 140 درصد، جلسات انجمن 32 درصد، مصوبات جلسات انجمن 5 درصد، ارتقا و در خصوص وصول نیم درصد شهرداری ها 19 درصد رشد منفی داشتیم.

 

وی خاطرنشان کرد: در برنامه نهاد کتابخانه های عمومی 11 محور برای ارتقای میزان کتابخوانی و مطالعه مفید در جامعه پیش بینی شده که یکی از این شاخص ها ارتقای سطح مشارکت های مردمی و خیرین است.

 

فضیلت پور، اذعان داشت: از بدو تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی تاکنون بالغ بر 105 میلیارد ریال از سوی خیرین خوزستانی در قالب اهدا و واگذاری ساختمان، زمین، تجهیزات و کمک مالی وصول و این موضوع باعث شد تا این استان در سه سال اخیر در جلب مشارکت های خیرین حائز رتبه اول در کشور باشد.

 

وی عنوان کرد: سیاست نهاد کتابخانه های عمومی کشور بر این است تا در خصوص توسعه کمی و کیفی کتابخانه هاو ارتقای فرهنگ مطالعه مفید، از خیرین دعوت کند؛ تاکنون نیز اساس نامه و مرام نامه تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز تهیه شده و کار در حال پیگیری است و در خوزستان نیز مقدمات آن انجام گرفته است.

 

وی ساخت کتابخانه، اهدای کتاب و همکاری در زمینه های مختلف فرهنگی را از برنامه های انجمن های خیرین کتابخانه ساز خواند و یادآور شد: هیئت مؤسس انجمن خیرین کتابخانه ساز(ایرانیان) با عضویت بادامچیان، واعظی و شیبانی تشکیل شده که مجمع عمومی این انجمن به زودی برگزار و قرار است انجمن خیرین در مراکز استان ها هم راه اندازی شود.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به تعیین تکلیف تسویه حساب بدهی نیم درصد شهرداری های استان از سال 83 تا 89، تأکید کرد: کل طلب شهرداری ها به کتابخانه های استان 155 میلیارد و 45 میلیون و 393 هزار و 652 ریال است که از این مبلغ 23 میلیارد و 22 میلیون و 626 هزار و 127 ریال وصول شده و 132 میلیارد و 22 میلیون و 767 هزار و 525 ریال باقی مانده است.

 

وی بیان داشت: تصمیم گیری در خصوص پرداخت بدهی نیم درصد سال جاری با توجه به تصویب و ابلاغ ماده 117 قانون بودجه سال 90 که به خاطر ضمانت اجرائی مناسب در سوم خرداد1390 به تصویب رسید که بر اساس آن وزارت امور اقتصاد و دارایی (خزانه داری کل کشور) مکلف است با نظر معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در صورت عدم پرداخت سهم نیم درصد کتابخانه های عمومی کشور رأسا توسط هر شهرداری در پایان هر فصل و حداکثر تا پایان بهمن از سرجمع اعتبارات مربوط به درآمد همان شهرداری از جمله سهم عوارض شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 48632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha