هجمه های فرهنگی در مقابله با فرهنگ اصیل بختیاری ناتوان است

رئیس بنیاد ایران شناسی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: هجمه های فرهنگی دشمنان در مقابله با فرهنگ اصیل طوایف بختیاری همچنان ناتوان است.

عباس قنبری عدیوی، رئیس بنیاد ایران شناسی چهارمحال و بختیاری، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: علی رغم همه تلاش های دشمن برای کم رنگ کردن هویت ملی ایرانیان، خوشبختانه این تلاش ها مغلوب فرهنگ اصیل مردم در دیار بختیاری شده است.


قنبری عدیوی افزود: توجه بیش از پیش مردم مناطق زاگرس نشین به موسیقی اصیل بختیاری و نواها و نجواها یکی از عوامل اوج حفظ هویت و اصالت در بختیاری به شمار می رود.


 وی تصریح کرد: بختیاری ها با وجود ابزارساده موسیقی همچون ساز ، سرنا(sorna) ودهل (dohol) بیش از صدها مقام در موسیقی خلق کرده و نه تنها مغلوب موسیقی های بی پایه واساس زیرزمینی نشده اند، بلکه همچنان ترجیح می دهند شادی هایشان را باساز راست و عزاداری ها را باساز چپ برگزار کنند.


قنبری عدیوی، موسیقی بختیاری را از جمله موسیقی هایی عنوان کرد که در آن ابتذال راه ندارد چراکه استفاده از عناصر طبیعت، ستایش معبود، خردگرایی و دوستی خاندان نبوی اصلی ترین محور سرایش اشعار و خلق آهنگ می باشد.


این پژوهشگر ادبیات فولکلور چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بسیاری از موسیقی های وارداتی (زیرزمینی )، فاقد معنا و مفهوم مناسب است و در واقع نوعی وحمله به ارزش های سنتی ایرانیان به شمار می رود و این در حالی است که موسیقی های سنتی و اصیل ایرانی به خصوص موسیقی بختیاری، سرتاسر شور و حماسه و ارادت به خاندان اهل بیت (ع) می باشد.


قنبری عدیوی، هم ذات پنداری و مطابقت با فطرت انسانی را مهم ترین ویژگی موسیقی بختیاری عنوان کرد و گفت: حتی اگر افراد بختیاری هم نباشند به محض شنیدن نواهای این قوم، با آن مانوس می شود و بدون فهم دقیق از اشعار آن، براحتی با خواننده همنوا شده و حس غالب بر نوا را به خوبی درک می کند.


وی با اشاره به برخی نواهای مشهور بختیاری افزود: گاگریو موسیقی و نواهای مخصوص عزاداری ها، آهای گل با نجواهایی زیبا و صمیمی در ایجاد همدلی بین خانواده های عروس وداماد در عروسی ها، موسیقی و نوای هلی ها در روزهای خرمن کوبی برای طلب رزق وبرکت خرمن در کلام کشاورزان و لالایی هایی که درآن عشق به والدین و قدردانی ازآن ها همچنین حب اهل بیت موج می زند، هنوز دربین بختیاری ها رایج است.


وی با تأکید بر لزوم تشویق هنرمندان به حفظ موسیقی های اصیل و سنتی ایرانی به خصوص موسیقی بختیاری، خاطر نشان کرد: ترویج همراه با آگاهی مهم ترین رسالت نهادهای فرهنگی برای حفظ واشاعه موسیقی اصیل اقوام ایرانی می باشد.


پایان پیام/

کد خبر 48629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha