انتقاد از حضور کمرنگ نمایندگان موافقِ طرح تشکیل سازمان قرآن در جلسه نقد و بررسی

خبرگزاری شبستان: حضور کمرنگ نمایندگان مجلس موافقِ طرح تشکیل سازمان قرآن کریم در جلسات نقد و  بررسی طرح تشکیل سازمان قرآن کریم مورد انتقاد جدی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دومین جلسه نقد و بررسی طرح تشکیل سازمان قرآن کریم، امروز سه شنبه 24 شهریورماه 94 با حضور احمد آریایی نژاد، سیدمحمدحسین میرمحمدی، مجتبی رحماندوست و لاله افتخاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عباس سلیمی، معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی، محمد بنیادی از دانشگاه اهل بیت (ع)، محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم، سیدعلی سرابی، رییس هیئت مدیره اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور، محمدحسین فریدونی، دبير مجمع مشورتی و رضا سلامت پناه، معاون مطالعات و برنامه ریزی شورای توسعه فرهنگ قرآنی و حسن محمدی مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور برگزار شد.

 

در این جلسه هر یک از حضار به بیان نظرات خویش درباره طرح تشکیل سازمان قرآن کریم پرداختند که در ادامه در 2 قسمت مجزا، نظرات موافق و مخالف ارایه می شود:

 

نظرات موافق

  • فراهم کردن زمینه پاسخگویی بیشتر دستگاه ها و نهادهای قرآنی
  • ایجاد هماهنگی بیشتر میان سازمان ها، مراکز، تشکل ها و نهادهای قرآنی
  • تسهیل در سیاستگذاری و اجرایی نمودن برنامه ها و مصوبات مرتبط
  • دوری از موازی کاری و انجام برنامه های کم فایده
  • پویاتر شدن دستگاه های قرآنی در نتیجه پاسخگو بودن
  • منظم تر شدن فرآیند تصویب و تخصیص بودجه به دستگاه ها، مراکز و تشکیل های قرآنی
  • درگیرشدن بیشتر دستگاه های نظارتی و اجرایی در فعالیت های قرآنی

 

نظرات مخالف

  • کمتر شدن حضور نیروها و گروه های خودجوش مردمی
  • ایجاد فرآیند تمرکزگرایانه و کم توجهی به ظرفیت های مردمی
  • ایجاد خلأ هنگامی که بودجه های حکومتی کم شود
  • تصور ایجاد سازمانی تحکم آمیز در اذهان مردم و فعالان قرآنی
  • ایجاد تسلسل و دور باطل در فرایندهای تصمیم گیری و اجرایی
  • دخالت در فعالیت های قرآنی سایر دستگاه ها و نهادها مانند وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ...
  • ایجاد موازی کاری و هدررفت توانمندی های بالقوه پیشکسوتان و فعالان قرآنی
  • کم توجهی به تجارب شورای توسعه فرهنگ قرآنی
  • عدم تناسب با فضای متکثر جامعه
  • کم توجهی به پیچیدگی های انسان ها و جوامع انسانی
  • فعال شدن حداقلی دستگاه های اجرایی و نظارتی

 

آنچه در دومین جلسه نقد و بررسی طرح تشکیل سازمان قرآن کریم مشهود بود، مخالفتِ حداکثری حاضران با این طرح بود؛ حتی کسانی که انتقاداتی مطرح کردند نیز موافقت چندانی با طرح تشکیل سازمان قرآن کریم نداشتند.

 

آنچه موجب تعجب بود عدم حضور طراحان و موافقان طرح به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود به طوری که اعضای جلسه بارها به ساکت بودن طرحِ مکتوب اشاره کردند و معتقد بودند: لازم است طراحان و موافقان در چنین جلساتی حضور داشته باشند تا ابعاد و زوایای طرح بیشتر آشکار و تبیین شود.

 

در دومین جلسه نقد و بررسی طرح تشکیل سازمان قرآن کریم مقرر شد شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیش از گذشته پاسخگوی سوالات دستگاه ها و نهادهای مرتبط به ویژه مجلس شورای اسلامی باشد تا بدین شکل یکی از انتقاداتی که زمینه ساز ارایه طرح تشکیل سازمان قرآن کریم شد، رفع شود.

 

در پایان این جلسه، لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی که حکم رییس جلسه را داشت، گفت: ضروری است شورای توسعه فرهنگ قرآنی دست کم هر 3 یا 6 ماه یک بار به مجلس شورای اسلامی گزارش دهد تا بدین وسیله نمایندگان مجلس و سایر دستگاه هایی مرتبط از فعالیت های قرآنی کشور مطلع شوند.

وی افزود: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است پاسخگوی تمام فعالیت های شورای توسعه فرهنگ قرآنی باشد.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ضروری است با هدف استماع و استفاده از نظرات تمام صاحب نظران، پیشکسوتان و فعالان قرآنی فراخوانی از سوی تشکل های قرآنی صورت گیرد. این فراخوان موجب می شود نظرات کارشناسی نخبگان و فعالان دریافت و به این شکل، بررسی طرح با دقت بیشتری دنبال شود.

 

وی در پایان گفت: یکی از اقدامات ضروری برای پویاتر شدن شورای توسعه فرهنگ قرآنی، توزیع دقیق و مناسب مسئولیت ها میان اعضای شورا است. ضمن اینکه لازم است نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور مستمر و پویاتری در جلسات این شورا داشته باشند.

 

بنابر این گزارش، مقرر شد طرح تشکیل سازمان قرآن کریم با برگزاری جلسات بیشتر با حضور حداکثری اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس، نمایندگان تشکل ها و نهادهای قرآنی و همچنین پیشکسوتان، صاحب نظران و فعالان قرآنی مورد نقد و بررسی بیشتر قرار گیرد. همچنین مقرر شد جلسه بعدی در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) برگزار شود.

از حواشی این جلسه عدم انتظارِ اعضا از حضور خبرنگاران بود به طوری که خبرنگاران در تهیه گزارش با سختی هایی روبرو شدند. البته ناگفته نمایند کارکنان اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور به عنوان میزبان، علیرغم دستپاچگی اولیه، در ادامه زمینه تهیه گزارش را برای خبرنگاران فراهم کردند.

 

شایان ذکر است طرح تشکیل سازمان قرآن کریم از سوی میرهادی قره‌سید رومیانی، نماینده مجلس شورای اسلامی تهیه و 7 مردادماه جاری در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از سوی هیئت‌ رئیسه به صورت عادی اعلام وصول شد. این طرح که علیرغم مخالفت فراکسیون قرآن و عترت و با امضاء 62 نفر از نمایندگان مجلس اعلام وصول شد، بحث‌هایی برانگیخته است. سرانجام مقرر شد جلسات نقد و بررسی این طرح با حضور نمایندگان مجلس، نمایندگان دستگاه ها و مراکز و همچنین فعلان و پیشکسوتان قرآنی برگزار شود.

کد خبر 486282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha