غربت پیوند آسمانی در زمین/ ازدواج اولویت هفتم جوانان

خبرگزاری شبستان: ازدواج، پیوند آسمانی است که در سال های اخیر موانع و مسائل مختلفی آن را تحت الشعاع خود قرار داده است به طوری که این روزها غربت این پیوند آسمانی در روی زمین احساس می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اول ذی الحجه برابر با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به نام روز ازدواج در تقویم کشور ثبت شده است، مقوله ای که در احادیث متعدد مورد تأکید است و پیامبر گرامی اسلام فرموده اند: در اسلام، هیچ بنایی نزد خدا محبوب تر از ازدواج نیست.

ازدواج تا به آنجا اهمیت دارد که خود خداوند متعال وعده یاری را در این امر خیر داده است به طوری که در نهج الفصاحه آمده سه کار است که هر کس به اعتماد خدا و به انتظار ثواب کند، بر خدا لازم است که وی را یاری کند و او را برکت دهد: هر کس در آزاد ساختن خود به اعتماد خدا و به امید ثواب بکوشد، بر خدا لازم است که وی را یاری کند و او را برکت دهد و هر که به اعتماد خدا و به امید ثواب ازدواج کند بر خدا لازم است که وی را یاری کند و او را برکت دهد و هر که با اعتماد به خدا و به امید ثواب زمین بایری را آباد کند بر خدا لازم است که وی را یاری کند و به او برکت دهد.

در سال های اخیر ازدواج این پیوند آسمانی در میان جوانان تحت تأثیر مسائل مختلفی قرار گرفته است به طوری که معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین این امر مهم را اولویت هفتم جوانان کشور دانست و در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: اولین موضوعی که در جزو موانع ازدواج محسوب می شود و باید در این خصوص آسیب شناسی نیز صورت گیرد، اقتصاد و اشتغال است.

مهران قاسمی ادامه داد: موضوع دیگر بحث تحصیلات عالیه است که نگاه جوانان به این حوزه موجب شده که جوانان ما مقداری از ازدواج پرهیز داشته باشند و بحث دیگر تغییر ذائقه فرهنگی جوانان موضوع دیگری است که با توجه به وسایل روز، اشاعه فرهنگ غربی در جامعه ما باعث شده تا شاهد تأخیر در بحث ازدواج و در واقع بالا رفتن سن ازدواج در جوانان باشیم.

* تغییر ذائقه فرهنگی و بالا رفتن سن ازدواج

وی افزود: نگاه حداکثری به مسائل ازدواج از دیگر موانع در این امر است اینکه ما بخواهیم به شکل ایده آل و آرمانی همه موارد در ازدواج مهیا باشد، ممکن نیست و بسیاری از جوانان ما امکان ازدواج را دارند ولی نگاه حداکثری به امکانات دارند در نتیجه ازدواج نمی کنند.

معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین با اشاره به سن ازدواج جوانان عنوان کرد: سن ازدواج در استان قزوین برای پسران 28 سال و برای دختران 24 سال است که یکی از علل  مهم در بحث تأخیر ازدواج، تغییر ذائقه فرهنگی جوانان است که در این راستا باید برنامه داشته باشیم.

وی توضیح داد: نکته مهم دیگر در این حوزه عدم وجود آموزش در کشور ماست؛ ما در مقاطع مختلف زندگی کودکان، نوجوانان و جوانان خود برنامه ای برای آموزش اینها و اینکه نگاه فرهنگی، سنتی، دینی و نگاه جامعه خود را به حوزه ازدواج برای شان تبیین کنیم، نداریم؛ تا زمانی که فرد وارد دانشگاه می شود تازه متوجه می شویم که باید آموزش هایی اولیه را داشته باشیم که این آموزش ها نیز کافی نیست.

قاسمی تصریح کرد: به غیر از مسائل اقتصادی که باعث شده جوانان دیر ازدواج کنند، ادامه تحصیل و نگاه حداکثری به این مقوله، عدم برنامه ریزی کلان و نگاه زیربنایی به مسائل ازدواج در کشور و عدم حضور رسانه های مختلف در پای این مسئله به ویژه صدا و سیما برای تبیین دقیق مسائل جوانان و ازدواج موجب شده است تا نتوانیم جوانان را به سمتی ببریم که زودتر ازدواج کنند.

* ازدواج اولویت نخست 3.5 درصد جوانان

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص میزان احساس مسئولیت پذیری جوانان برای ازدواج اظهار کرد: با توجه به آمار ازدواج اولویت هفتم جوانان کشور است و ما مشاهده می کنیم که حتی ازدواج از اولویت جوانان ما خارج شده و این بسیار بد است که بر اساس برآوردی که در کشور وجود دارد ازدواج اولویت 3.5 درصد جوانان است و این موضوع تکان دهنده است.

معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین تأکید کرد: به نظر می رسد یک قسمتی از ماجرا ناشی از تنوع طلبی در بین جوانان می شود، وجود گذرگاه ها و جایگاه هایی که جوانان ما نیازهای روانی و جسمانی خود را در آنجا تخلیه می کنند و دنبال معیارهایی واقعی برای رفع آن نیستند موجب می شود که جوانان از مسئولیت ازدواج شانه خالی کنند و نشانه های آن در کشور ما دیده می شود.

وی افزود: در این حوزه نیاز به فرهنگ سازی هستیم و من مشکل را در سیاست گذاری های کلان در حوزه فرهنگ به ویژه در حوزه جوانان می بینم؛ ما سیاست گذاری کلان در حوزه جوانان نداریم و در واقع سازمان متولی مسائل جوانان نداریم که تمام عیار قدرت تصمیم سازی و تصمیم گیری در حوزه مسائل جوانان که یک مورد آن ازدواج است را داشته باشد.

* غفلت مجلس شورای اسلامی و مسئولان نسبت به مسائل جوانان

قاسمی با اشاره به غفلت مسئولان نسبت به مسئله ازدواج گفت: بخش عمده ای از سیاست گذاران نگاه درستی به این مسئله ندارند با اینکه مقام معظم رهبری بارها به ویژه در سال های اخیر در بحث ازدواج و مسائل جمعیتی دغدغه داشتند؛ برنامه جدی برای اینکه جوانان ما ازدواج کنند و مسائل شان را تسهیل کنیم نداریم و باید نگاه سیاست گذاران و سیاست مداران به ویژه نگاه مجلس تغییر کند.

وی اعلام کرد: در کشور ما مجلس قانون گذار است و ما ندیدم مجلس به خصوص در دوره اخیر در مورد مسائل جوانان به شکل جدی ورود داشته باشد اگر هم دولت نمی خواهد کاری در این حوزه انجام دهد دولت را موظف کند که کاری را در این حوزه انجام دهد.

معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین با اشاره به برنامه های این اداره کل در حوزه ازدواج جوانان بیان کرد: آنچه در این حوزه برای ما در اولویت قرار دارد، بحث آموزش است؛ امور جوانان استان از نظر سرمایه انسانی و منابع مالی محدودیت هایی را دارد و نخستین کاری که کردیم این بود از همه ارگان هایی که مشاوره ارائه می دهند، درخواست کردیم که در هفته ازدواج مشاوره رایگان داشته باشند و خود ما نیز بحث مشاوره به خانواده ها را داریم.

* راه اندازی کمپین ازدواج آسان

قاسمی تصریح کرد: اقدام دیگر راه اندازی کمپین ازدواج آسان و گفتگوی جوانان در خصوص ازدواج آسان است که در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده ایم.

وی یادآور شد: هفته پیش رو هفته ازدواج است که تصویب شده هفته بدون طلاق باشد و همه نهادهای مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند همچنین اقدام نمادینی که به همین مناسبت صورت گرفته این است که تمام مسابقات ورزشی استان را مزین به ازدواج آسان کرده و در همه شهرستان نیز برنامه داریم.

معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین در پایان با تبریک سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) خاطر نشان کرد: امیدواریم جوانان ما به تأسی از این دو بزرگوار نگاه به ازدواج آسان داشته باشند و با الگوگیری از زندگی امام علی (ع) و حضرت فاطمه (ع) بتوانند موفقیت را هرچه بیشتر در زندگی خود تجربه کنند.

کد خبر 486278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha