باید به توانمندسازی و انتقال تجربیات در كارهای فرهنگی توجه شود

خبرگزاری شبستان: مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: كار فرهنگی در صورتی كه با توانمندسازی و انتقال تجربیات به افراد همراه باشد ثمربخش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی چهارمین كنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی در بیان اهداف برگزاری این كنگره اظهار داشت: تكریم و معرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا، شبكه‌سازی، توانمندسازی و انتقال تجربیات شركت‌كنندگان، بررسی و ارائه راه‌كارهای پیشرفت و تعالی فرهنگ روستا و عشایر، گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی در ترویج خوداتكایی و كارآفرینی در جوامع روستا و عشایر و... از جمله اهداف برگزاری این كنگره می‌باشد.

وی در ادامه سخنان خود به عناوین همایش‌ها و موضوعات مطروحه در این كنگره اشاره كرد و گفت: با حضور استادان حوزه و دانشگاه و صاحب‌نظران برجسته سعی شده است همایش‌ها و جلسات مختلف با موضوعات گوناگونی در این كنگره ارائه شود كه به اختصار می‌توان به عناوین ذیل اشاره كرد:

تعالی و مقاوم‌سازی فرهنگ روستا و عشایر، نقش مسجد در تعالی و مقاوم‌سازی فرهنگ روستا و جامعه عشایر، نقش فعالان فرهنگ و هنر روستا در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، جهاد فرهنگی و مدیریت جهادی در روستا و عشایر، سبك زندگی اسلامی ایرانی با اتكا به هویت و فرهنگ اصیل روستا و عشایر.

معرفی كارگروه‌های حاضر از دیگر مواردی بود كه رئیس چهارمین كنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر به آن اشاره كرد و تصریح نمود: به منظور اثربخشی به بحث‌های اختصاصی و استفاده از توان جمعی و با حضور مدرسین و استادان برجسته، موضوعات مرتبط با كار فرهنگی و هنری در مساجد روستایی و جامعه عشایری تحت عنوان كارگروه‌های مشخص شده در این كنگره ارائه می‌شود.

وی در این ارتباط به برخی از عناوین این كارگروه‌ها اشاره كرد؛ از جمله: شاخص‌های هویت روستا و عشایر با تكیه بر الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، حضور موثر در فضای مجازی (فرصت‌ها و تهدیدها)، بركت در زندگی با اتكا بر كارآفرینی و كسب رزق حلال، اصول كار فرهنگی از منظر مقام معظم رهبری، اصول كار تشكیلاتی و شیوه‌های ارتباط‌گیری و كارگروه نقش ائمه جماعات در ارتقاء فعالیت‌های دینی روستا و عشایراشاره كرد.

دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر كانون‌های فرهنگی هنری مساجد كشور در ارتباط با مخاطبان این كنگره بیان داشت: امام جماعت مسجد روستا (روحانی مستقر یا طرح هجرت)، مدیران مسئول كانون‌های فرهنگی هنری مساجد روستائی، فعالان و استعدادهای برتر فرهنگی هنری روستا و عشایر و دهیاران روستاها از جمله مخاطبان این كنگره به شمار می‌آیند.



اقدامات پیش‌بینی شده در سال94

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه اقدامات پیش‌بینی شده در سال94 در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری مساجد روستایی و عشایر كشور اظهار داشت: انتشار نشریه فرهنگ و هنر روستا و عشایر (از نیمه دوم سال94)، ایجاد بانك اطلاعات استعدادهای برتر فرهنگ و هنر روستا و عشایر كشور، معرفی استعدادهای برتر فرهنگ و هنر روستا و عشایر با همكاری سازمان صداوسیما، برگزاری حلقه‌های تربیتی فرهنگی چهره به چهره در مناطق روستایی و جامعه عشایری، راه‌اندازی سایت فرهنگ روستا و عشایر و... برخی از اقدامات پیش‌بینی شده در سال94 می‌باشد.

وی همچنین در زمینه اجرای طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری كشور گفت: راه‌اندازی و حمایت از كانون‌های فرهنگی هنری، مراكز فرهنگی دیجیتال و كتابخانه‌های ثابت و سیار در مناطق پرتراكم عشایری، مشاركت در ساخت و احداث مساجد و اماكن مذهبی در مسیر عبوری و اسكان دائم عشایر، فراهم نمودن زمینه‌های لازم جهت جلب مشاركت جامعه عشایری در جشنواره‌ها و مناسبت‌های ملی و مذهبی، حمایت از پژوهش‌های فرهنگی هنری (بنیادی و كاربردی مرتبط با جامعه عشایری) و... از جمله اقدامات پیش‌بینی شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه معاونت‌ها و سازمان‌های تابعه آن در اجرای این طرح ویژه می‌باشد.


دفتر حوزه فرهنگ روستا و عشایر

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی در ارتباط با فعالیت دفتر حوزه فرهنگ روستا و عشایر نیز اظهار داشت: تأسیس این دفتر و جذب نیروی متخصص از دیگر برنامه‌های انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است كه با رویكرد توجه به مبحث فرهنگ روستاها و توسط ستاد عالی كانون‌های فرهنگی هنری مساجد كشور پیگیری شده است و برخی از اقدامات انجام شده توسط این دفتر به اختصار عبارتند از:

- برگزاری 3دوره كنگره ملی برگزیدگان فرهنگ و هنر روستا و عشایر با شركت بالغ بر 2100نفر تاكنون.

- راه‌اندازی و حمایت از بیش از 9هزار كانون فرهنگی هنری روستایی و عشایری.

- راه‌اندازی كانون‌های فرهنگی هنری سیار عشایری در 16 استان مرزی كشور (به صورت آزمایشی در استان ایلام).

- اعزام تیم‌های سیار ترویج كتاب به مناطق عشایری در استان كهگیلویه و بویراحمد (به صورت آزمایشی).

- پیشنهاد روز ملی روستا در تقویم رسمی (15مهرماه) از سوی شورای فرهنگ عمومی كشور.

- راه‌اندازی و حمایت از بیش از 4800كتابخانه عمومی و باز مساجد در مناطق روستایی و عشایری.

گفتنی است چهارمین كنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر با حضور بیش از 700نفر از فعالان و نخبگان روستا و عشایر كشور از 23شهریورماه لغایت 26شهریورماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

کد خبر 486175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha