به گزارش خبرگزاری شبستان ، سعید سعادتی معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های مساجد کشور امروز(23 شهریور) در آیین افتتاح چهارمین کنگره ملی برگزیدگان فرهنگی هنری روستا و عشایر که با شعار همدلی و همزبانی در عرصه اقتصاد و فرهنگ در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: این کنگره در آستانه روز ملی روستا و شهادت امام محمد تقی(علیه السلام) برای اعتلا و توسعه فرهنگ روستا با محوریت مسجد، این سنگر مقدس اسلام و انقلاب برگزار می شود.
وی با بیان اینکه این آیین ملی حول محور پیشرفت و اعتلای فرهنگ روستا و عشایر در دهه پیشرفت و عدالت برگزار می شود، ابراز کرد: تکریم و معرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا، شبکه سازی، توانمندسازی و انتقال تجربیات شرکت کنندگان، بررسی و ارائه راهکارهای پیشرفت و تعالی فرهنگ روستا و عشایر و همچنین گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، ترویج خود اتکایی و کار آفرینی در مناطق روستایی و عشایری از مهمترین اهداف این کنگره است.
سعادتی، وجه بارز انقلاب شکوهمند اسلامی را فرهنگی بودن آن دانست و گفت: در انقلاب اسلامی اهداف، شعارها و مطالبات بی¬شمار و مهمی در مورد فرهنگ، ارائه شده و میشود و در سال های بعد از پیروزی انقلاب نیز رهنمودها و فرمایشات امام راحل (رحمت الله علیه) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) همواره بر اهمیت مسئله فرهنگ، تاکید دارد.
وی ابراز تأسف کرد: هر چند نهادها و شخصیتهای مختلف درباره مدل و شاخصهای توسعه و از جمله الگو و شاخصهای فرهنگی تلاش کرده اند اما تاکنون به یک الگوی اسلامی ایرانی پذیرفته شده آن طور که شایسته تمدن نوین اسلامی است، دست نیافتهایم.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های مساجد در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: بدون توسعه همه جانبه یعنی پیشرفت در ابعاد علمی، فرهنگی و اقتصادی روستا و عشایر، که بالغ بر یک سوم جمعیت کل کشور را در برمی¬گیرد، توسعه عمومی و زیربنایی کشور ممکن نیست.
سعادتی تصریح کرد: کمتر کشور توسعه یافتهای پیدا می¬شود که روستاهای آن توسعه یافته نباشد و بدیهی است، مدیریت و هدایت صحیح مجموعه روستا و عشایر بدون شناخت دقیق وضعیت موجود، تعیین وضعیت مطلوب و تدوین نقشه راه و ترسیم وضعیتهای انتقال ممکن نیست.
وی تأکید کرد: برای تحقق این امر مهم، نقش متولیان این حوزه، از جمله: مدیران، نخبگان ، اصحاب رسانه و هنر ، خیرین و کنشگران فرهنگی-اجتماعی روستا و عشایر، از جمله اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد، بسیار تعیین کننده و تاثیر گذار است.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های مساجد ابراز کرد: توسعه و پیشرفت روستاها، عزم ملی و مدیریت جهادی و همدلی و همزبانی را می طلبد و امروز بخشی از این رسالت عظیم بر دوش کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
سعادتی در ادامه به تشریح اسلامی- ایرانی بودن الگوی توسعه و پیشرفت روستا و نسبت دو واژه اسلامی و ایرانی بودن در آن پرداخت و عنوان کرد: در اسلامی بودن، توجه به آرمانهای اسلامی الگوی توسعه، تقید به اصول اسلامی مطرح می¬شود اما مراد از ایرانی بودن این است که الگوی توسعه با همه آرمانها و اصول اسلامی خود، باید ایرانی هم باشد، زیرا ایران ظرف این توسعه است و میان ظرف و مظروف باید حتماً تناسب برقرار باشد.
وی با بیان اینکه در اسلام پیشرفت به معنای سعادت دنیا همراه با سعادت عقبی و رفاه مادی است، اضافه کرد: در این راستا، ماموریت مهم گفتمان سازی اقتصاد مقاوتی با محوریت تولید بر دوش فعالان حوزه فرهنگ و اقتصاد روستا و عشایر است.
این مقام مسئول تأکید کرد: این تولید باید در گستره ای وسیع و با همت بلند و تعاون اجتماعی، همراه با تولید معرفت، تولید فرصت، تولید عزت و منزلت و به طور کلی تبدیل نمودن محیط روستا به محیط تلاش و جهاد فرهنگی و اقتصادی باید باشد.
سعادتی افزود: در این میان، باید واقعیتهای جهان امروز را هم در نظر گرفت و با تکیه بر قدرت درون و بهره مندی از تمامی ظرفیت ها، فرصت ها و استعداد های کشور با کار و ابتکار و عزم ملی و روحیه جهادی، آمادگی همه جانبه خود را حفظ نمود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی از الگوی توسعه صحبت به میان میآید باید الگویی پایدار، مشارکتی، عدالت محور و پاسدار ارزشها و میراث فرهنگی یک کشور باشد و در کنار توسعه مادی، توسعه در معنویت، دینداری و اخلاق نیز مورد توجه قرار گیرد.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های مساجد ادامه داد: البته این، به معنای آن نیست که چشم بر تجربه سایر ملتها، ببندیم و از راهحل¬های عقلانی و دستاوردهای علمی و فناوریهای نوین و تجربههای مدیریتی دیگران در حل مشکلات خود استفاده نکنیم.
سعادتی ابراز کرد: استقلال در انتخاب الگو به معنای ستیزه با عقل، منطق و فطرت مشترک انسانی نیست، البته در همه حال، معیار و ملاک ما در تشخیص سره از ناسره، باید معیار و ملاک اسلامی ایرانی باشد.
وی اظهار کرد: ملاکی که معتقد است دنیای دور از خدا و دنیای بدون دین، دنیایی تهی از اخلاق و عدالت خواهد بود و خداوند متعال که کانون جوشان همه خوبی ها و ارزش هاست، باید در زندگی فردی و اجتماعی ما حضور دائم داشته باشد.
معاون ستاد عالی کانون های مساجد کشور، پیشرفت مناطق روستایی و عشایری را مستلزم همت فعالان و نخبگان این مناطق دانست و گفت: در مسیر پیشرفت و عدالت، انسان سازی اساس کار است چرا که پیشرفت بدون انسان سالم، یک پدیده بی جان، کور و تاریک است که مصداق آن را می توان در روستاهای آباد بدون سکنه سراغ گرفت.
وی در پایان با تقدیر از حمایت دبیر ستاد عالی کانون های مساجد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، در برگزاری این کنگره، ابراز امیدواری کرد: این حرکت و این حضور، به فضل الهی و با عنایت خاصه حضرت ثامن الحجج(علیه السلام) و عزم جدی شما در مسیر اهداف متعالی انقلاب اسلامی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی قرار گیرد.
خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانون های مساجد، گفت: توسعه و پیشرفت روستاها، عزم ملی و مدیریت جهادی و همدلی و همزبانی را می طلبد و امروز بخشی از این رسالت عظیم بر دوش کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
کد خبر 486172
نظر شما