بي توجهي افراد فرهیخته به فرزندآوري طبقات اجتماعي را برهم مي زند

خبرگزاري شبستان: رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان قزوين گفت: اينكه افراد باسواد و فرهيخته اقدام به فرزندآوري نداشته باشند، طبقات اجتماعي و قوميتي را برهم مي زند و اين امر نگراني ايجاد مي كند.

به گزارش خبرگزاري شبستان از قزوين، منوچهر مهرام ظهر امروز (23 شهريور) در همايش تبيين سياست هاي كلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و كودك كه در سالن اجتماعات استانداري قزوين برگزار شد، بيان كرد: بعد از سال ها فعاليت كشور در عرصه تنظيم خانواده و جمعيت و در شرايطي كه نرخ باروري به 6.6 در اوايل پيروزي انقلاب رسيده بود، نگراني ها باعث شد برنامه هايي براي كنترل صورت گيرد.

وي ادامه داد: از ميانه دهه 60 ديگر روند كاهش جمعيت را شاهد بوديم كه در چند سال گذشته نرخ باروري به عددي رسيد كه نگراني را براي مسئولان رقم زد و اين نگراني را ايجاد كرد كه شايد جمعيت در سال هاي بعد با اين روند كاهش با پيري مواجه شود.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان قزوين اضافه كرد: سياست كشور بر اين است كه روند خانواده هاي پرجمعيت را با تعداد بچه هاي بيشتر رقم بزند؛ بحث تك فرزندي موضوعي است كه در سال هاي اخير رايج شده و تمايل به فرزندآوري را كم كرده و نگراني هايي را با خود به دنبال دارد.

وي با اشاره به روند كاهش جمعيت در كشور توضيح داد: در حال حاضر 6 ميليون و 600 هزار خانم بين 15 تا 49 سال داريم كه مجرد هستند و يك ميليون و 700 هزار زوج نابارور در كشور داريم و اين عدد را اگر به كساني اضافه كنيم كه جان خود را در حوادث از دست مي دهند مشاهده مي كنيم كه جمعيت رو به كاهش مي رود.

مهرام اعلام كرد: آنچه مهم است در بحث باروري اين است كه بايد طبقات اجتماعي و قوميتي حفظ شود اينكه افراد باسواد و فرهيخته اقدام به فرزندآوري نداشته باشند، طبقات اجتماعي و قوميتي را برهم مي زند و اين امر نگراني ايجاد مي كند.

وي خاطر نشان كرد: مقام معظم رهبري در بحث سياست هاي كلي جمعيت بر مواردي نظير پويايي و بالندگي جمعتي، تربيت نسل سالم، صالح و كارامد، ايجاد تسهيلات مناسب براي مادران باردار، پوشش بيمه اي هزينه هاي زايمان و درمان ناباروري، ارتقا اميد به زندگي، تأمين سلامت و تغذيه سالم جمعيت، پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي، ايجاد فضاي كسب و كار با درآمد كافي و غيره تأكيد داشتند كه اين موارد بايد مورد توجه قرار گيرد.

در ادامه معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قزوين اظهار كرد: بر اساس سرشماري سال 1390 ميزان باروري كل استان 1.7 است كه كمتر از حد جانشيني است و به نظر مي رسد كه اين عدد طي سال هاي اخير به 1.9 و يا 2 رسيده باشد.

سعيد اسكويي افزود: در سال 92 تعداد مواليد 21 هزار و 291 مورد و در سال 93 نيز 22 هزار و 718 نفر بوده است كه رشد جمعيت را در سال هاي اخير داريم ولي تعداد ازدواج در سال هاي اخير كاهش و تعداد طلاق افزايش داشته است.

وي يادآور شد: در استان قزوين روزانه حدود 10 طلاق اتفاق مي افتد بنابراين اين موضوع مسئوليت ما و بقيه دستگاه ها را بيشتر مي كند و بايد برنامه ريزي داشته باشيم و شاخص ها را مستمر رصد كرده و آخرين وضعيت را در نظر داشته باشيم.

کد خبر 486059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha