به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی ، پروفسور ویکتور الکک، رییس مرکز زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه لبنان با حضور در بنیاد سعدی با سیدمحمدرضا دربندی، معاون امور بین الملل دیدار کرد و گزارشی درباره وضعیت آموزش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه های لبنان و زمینه های همکاری ارائه داد.
پروفسور الکک با بیان تاریخچۀ کوتاهی از شکلگیری رشتۀ زبان فارسی در دانشگاههای لبنان از 57 سال پیش تا کنون،گفت: زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه لبنان (کارشناسی زبان و ادبیات فارسی)، دانشگاه سن ژوزف (گرایش زبان فارسی) و دانشگاه روح القدس (ارائه واحد درسی زبان فارسی) تدریس می شود.
وی افزود: از آنجا که ادبا، شعرا و اهل فرهنگ از همۀ کشورهای عربی در لبنان گرد می آیند و از فضای باز سیاسی این کشور برای تبادل فرهنگ بهره می برند، برگزاری سمینارها و برنامه های علمی، فرهنگی، چاپ و توزیع کتاب، در حوزۀ فرهنگ ایرانی و زبان و ادبیات فارسی، تأثیر به سزایی در معرفی این فرهنگ و زبان به اندیشمندان و هنرمندان جهان عرب خواهد داشت.
وی به عنوان نمونه، از کنگره ای که با همکاری یکی از دانشگاه ها برایمعرفیاندیشهوفلسفۀملاصدرادرلبنانبرگزارکردهاند،یادکردند.
پروفسور الکک پیشنهادکرد، رایزنی فرهنگی ایران برای اطلاع رسانی از وجود رشته و گرایش زبان فارسی در دانشگاه ها، در نشریات و جراید، آگهی های تبلیغاتی چاپ کند چراکه مقولۀ گسترش فرهنگ ایرانی و زبان و ادبیات فارسی در جامعۀ علمی و فرهنگی لبنان، به معرفی و حمایت و توجه بیشتری از سوی رایزنی فرهنگی ایران نیاز دارد.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی نیز ضمن اشاره به برنامه و فعالیت های بنیاد سعدی اظهار کرد: در حال حاضر دو استاد ایرانی اعزامی در لبنان حضور دارند که آقایان دکتر فضیلت از دانشگاه تهران و دکتر کافی از دانشگاه شیراز.
وی با طرح این سوال که « با توجه به حضور فعلی این دو استاد ایرانی در لبنان، امکان ارتقای رشتۀ زبان و ادبیات فارسی در 3 دانشگاه نام برده وجود دارد؟»، گفت: برای ارتقاء رشته ها در سطح دکتری بنیاد سعدی چه کمکی می تواند ارایه دهد؟
رئیس مرکز زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه لبنان پاسخ داد: در صدد ارتقای این رشته تا سطح دکتری، به ویژه در دانشگاه لبنان، بوده و هستم، اما این کار بدون حمایت مادی و معنوی رایزنی فرهنگی ایران در لبنان امکان پذیر نیست، بنابراین مجددا طرح موضوع خواهم کرد.
نظر شما