به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام سعیدی امروز (5 تیر) در دیدار با اعضای ستاد برگزاری مراسم هفت تیر خاطرنشان کرد: برگزاری مراسم های گرامیداشت برای شهدای حرکت خوبی است و باید به نحو احسنت برگزار شود ولی نکته مهم این است که چنین مراسم هایی نباید خالی از بصیرت افزایی و صرفا جهت گرامیداشت باشد.
وی با اشاره به تلاش های فتنه گران برای به همین ریختن جامعه گفت: باید قبل از اینکه فتنه ای برپا شود، متوجه آن شد و با راهکار مناسب مانع از دست دادن سرمایه های جامعه شد و برگزاری چنین مراسم هایی همراه با بصیرت، یکی از این راهکارها برای مقابله با فتنه پیش از وقوع است.
امام جمعه قم ادامه داد: اگر بصیرت در جامعه نباشد، آن جامعه در مقاطعی دچار انحراف می شود، اولین شرط و رسالت مهم چنین مراسم هایی بصیرت افزایی در میان آحاد مردم است.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن مجید ادامه داد:خداوند متعال در قرآن خطاب می کند که حق و باطل را قاطی نکنید و حق و باطل را آنگونه که هست، بگویید، علت گمراهی بسیاری از مردم این است که این دو مطلب را به خوبی نشناختند.
حجت الاسلام سعیدی با تاکید بر رسالت خطیر مسئولان و علمادر این مسئله گفت: در نهج لبلاغه، دستورات پیامبر اسلام و روایات ائمه (ع) نسبت به این مسئله تاکید شده و باید علما همیشه اوضاع جامعه را رصد کرده و از جریان ها مطلع باشند.
وی اظهار داشت: نقش علما در این راستا بسیار مهم است و آنها باید حواسشان باشد و احوالات مردم را رصد کنند.
وی با اشاره به جریان نفاق و داستان جنگ جمل که به بر سر زدن قرآن ها رسید، افزود: ما چون در آن دوران نیستیم، می گوییم که چرا آن افراد مخالف حضرت علی (ع) اقدام کردند و پی به حقانیت ایشان نبردند ولی مسئله مهم این است که آیا خود ما در همین دوران قدرت تشخیص داریم.
تولیت آستان مقدسه حضرت معصومه (س) خاطرنشان کرد: در زمان انفجار در حزب جمهوری اسلامی نیز سه سال بیشتر از عمر انقلاب نگذشته بود و دشمن درست در زمانی که این نظام جدیدالاحداث بود، انقلاب را نشانه رفت و چنان سرمایه هایی را از ملت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: منافقان و ضد انقلاب ها همچون زمان صدر اسلام با چنین حرکت هایی تلاش داشتند که حق را وارونه جلوه دهند ولی مردم با بصیرت و انتخاب صحیح در مسیر ماندند و عقب نشینی نکردند.
وی افزود: این معجزه است که ملت ایران اسلامی با وجود جریان های فراوان نفاق و فتنه بنی صدر، منافقان و متاسفانه برخی از متدینین از مسیر انقلاب بازنگشتند.
حجت الاسلام سعیدی با اشاره به جریان انتخاب بنی صدر به عنوان رییس جمهور تصریح کرد: بنی صدر با امام راحل از فرانسه وارد ایران شد و اول انقلاب نیز چنان بحث می کرد و کمونیست ها را محکوم می کرد که همه در ریاست جمهوری اتفاق نظر داشتند و عقیده داشتند که بنی صدر لیاقت این پست را دارد.
وی افزود: بنی صدر یک سنت خاص خود داشت و زمانی که وارد مجلس سخنرانی می شد، می ایستاد و تمام حضار هم باید می ایستادند و برای شهدا فاتحه می خواندند، این اتفاق را خود من چندین بار به چشم دیدم.
وی ادامه داد: وقتی حق و باطل با هم مختلط می شود، چنان ظریف این اتفاق می افتد که تشخیص آن دو بسیار سخت است.
امام جمعه قم با اشاره به شرایط جامعه امروز گفت: در این زمان هم خلط میان حق و باطل اتفاق افتاد و در حال حاضر هم در چهره ها و جلوه هایی این خلط مشغول فعالیت است و اینها دست بردار نیستند.
وی تعبد و بصیرت را دو راه حل مهم در شناخت جریان ها و افراد حق از باطل دانست و افزود: انسان اگر بصیرت داشته باشد می تواند به قدرت تشخیص حق از باطل برسد و انتخاب های درستی داشته باشد.
حجت الاسلام سعیدی گفت: در مراحلی هم انسان قدرت تشخیص ندارد و در این زمان باید از راه تعبد و اقتدا به ولی فقیه زمان مسیر صحیح را انتخاب کنند.
وی در ادامه تصریح کرد:یکی از مسائل مهم در این راستا این است که نباید هیچ وقت به طور مطلق به کسی یا جریانی دل نبندید، بجز ولی فقیه که نائب امام زمان است.
تولیت آستان مقدسه حضرت معصومه (س) افزود: نباید در پیروی و علاقه به افراد چنان تندروی کرد که در زمان هایی هم مجبور به عقب گرد باشیم، همیشه باید در جریان های مختلف نه مقدم بود نه موخر.
وی ادامه داد: اگر حق و باطل در جامعه ای مخلوط شود، باید شاهد ذلت مردان حق و اهل دین و مکتب باشیم و باید کاری کرد تا جامعه از این حالت بیرون آید.
حجت الاسلام سعیدی اظهار داشت: زمانی که مرز میان حق و باطل از بین می رود، تنها چاره اش خون است و بس.
وی افزود: زمانی که این افراد برای رضای خداوند شهید شدند، دقیقا زمانی بود که اختلاط میان حق و باطل به جایی رسیده بود که اگر این 72 تن شهید نمی شدند، اینگونه حق از باطل ممتاز نمی شد، همانگونه که جریان شهادت امام حسین (ع) نیز در همین راستا بود و شهادت ایشان باعث جدایی همیشگی حق از باطل شد.
پایان پیام/
نظر شما