به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی دانشگاه ایلام، دکتر رضا رضازاده در نشست انتخاب دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی دانشگاهها و مراکز پژوهش و فناوری منطقه 5 کشور، اظهار کرد: در هر مسئولیتی برای موفق شدن و تعالی یافتن نیازمند نگاه دوباره و دقیق به خود و اطرافمان هستیم تا بتوانیم نقاط قوت و ضعف کار خود را تشخیص دهیم و نقاط قوت را تقویت کنیم.
مشاور رییس و مدیر حوزه ریاست دانشگاه ایلام، گفت: روابط عمومی دانشگاهها باید به آن درجهای از توانایی برسند که همگام با تغییرات مدام جهانی در عرصه تکنولوژی و ارتباطات، نقش خود را برای ایفای نقشی مؤثر در جامعه ای دانا محور مهیا کنند و مسیری هموار برای رجوع شهروندان باشند.
وی با بیان اینکه در جهان امروز تکنولوژی و فرآوردههای آن ما را احاطه کرده است، تصریح کرد: باید خود را برای شرایطی به شدت متغیر آماده کنیم و ملزومات حرفهای شدن را فراهم و برای خود دغدغههای جدید ایجاد کنیم.
مدیر حوزه ریاست دانشگاه ایلام با تأکید بر اینکه باید با بهروز کردن اطلاعات و تقویت «تفکر انتقادی» در راه رسیدن به اهداف حرفهای گام برداریم، تصریح کرد: سم مهلک روابط عمومیها افتادن در چاه ویل روزمرگی است، اینکه به فعالیت های جاری خو کنند و از شناسایی زمین جدید بازی خود غافل شوند. پس باید با خلق ایدههای جدید با مشکلات هماوردی کنند و بتوانند با جوهرهی فکری و ارادهی معطوف به ساختن، پیچیدهگیها را بفهمند و حل کنند.
رضازاده نشر الکترونیک، فعال کردن پورتال روابط عمومی دانشگاه و استفاده از تمام ظرفیتها برای برقراری ارتباط با جامعهی هدف و حتی ارتباط با شهروندان بهنحویکه دانشگاه محل رجوع جامعه شود را ازجمله روشهای اعتلای جایگاه روابط عمومی دانشگاهها دانست.
معاون مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه نباید نگاه به روابط عمومی مناسبتی و تشریفاتی باشد، گفت: دیگر مدیران روابط عمومی باید با مجهز شدن به سواد رسانهای به سمت نظام جامع اطلاعرسانی بهروز و کارآمد حرکت کنند.
دکتر اسماعیل بایبوردی در جلسه انتخاب دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی دانشگاهها و مراکز پژوهش و فناوری منطقه 5 کشور در دانشگاه ایلام، اظهار کرد: شغل روابط عمومی آنهم در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از اهمیت ویژهای برخوردار است و مدیران و کارشناسان این حوزه بهعنوان ناقلان دانایی و آگاهی باید به کار خود اعتقاد داشته باشند.
وی با بیان اینکه مسئول روابط عمومی باید در گام اول معتقد باشد آگاهی حق مردم است، تصریح کرد: مدیر و کارشناسان روابط عمومی باید بدانند که نباید با هر زبان و ادبیاتی صحبت کنند بلکه ادبیات آنان همواره وحدتآفرین و آرامشبخش باشد.
معاون مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: اکنون در هیچ جای دنیا از روابط عمومی نمیپرسند بر خبرنویسی، تهیه گزارش، نوشتن جوابیه و تکذیبیه احاطه دارید، بلکه اصل داشتن سواد رسانهای و خبری، سیاسی، اجتماعی، روانشناسی و حقوقی و سواد فناوری اطلاعات است.
بایبوردی بابیان اینکه وجود بیش از 2 هزار و 600 دانشگاه و موسسهی آموزش عالی، بیش از 70 هزار عضو هیئتعلمی، بیش از 4 میلیون دانشجو، 154 قطب علمی، 348 انجمن علمی،1109 نشریهی علمی پژوهشی،36 پارک علم و فناوری، 156 مرکز رشد و 4 هزار و 400 مرکز دانشبنیان رسالت سنگینی را فراروی روابط عمومیهای وابسته به وزارتخانه قرار داده است، تأکید کرد: با روابط عمومی سنتی نمیتوان نقش اطلاعرسانی در دنیای امروز را ایفا کرد.
وی روابط عمومی الکترونیک را نیاز امروز روابط عمومیها بهطورکلی و خصوصاً روابط عمومیهای دانشگاهها و مراکز آموزش علمی دانست و تصریح کرد: شورای هماهنگی روابط عمومیها نیازمند وقت گذاشتن و تشکیل اتاق فکر هستند و اعضا باید هرکدام روابط عمومی را خانهی خود بدانند و برای اعتلای آن گام بردارند.
معاون مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استقرار کارشناس آنلاین، بارگذاری تولیدات علمی و ایدهها در شبکههای اجتماعی، برگزاری تورهای رسانهای بین مناطق مختلف و مراکز علمی و برگزاری نمایشگاههای مجازی را از راههای حرکت بهسوی روابط عمومی الکترونیک نام برد و تصریح کرد: نباید نسبت به شبکههای اجتماعی قانونی بیتفاوت بود.
وی با تأکید بر اینکه نباید نگاه به روابط عمومی مناسبتی و تشریفاتی باشد ابراز امیدواری کرد به مدد این تفکر و اصلاح نگرش شاهد حرکت به سمت نظام جامع اطلاعرسانی، روزآمد و فراگیر باشیم.
در این جلسه که با حضور مدیران روابط عمومی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان و لرستان برگزار شد، «فرهاد فتاحی» مدیر روابط عمومی دانشگاه ایلام با کسب اکثریت آرا به عنوان دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری منطقه 5 کشور انتخاب شد.
نظر شما