به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اصحاب رسانه در ادامه سفرهای جهادی به مناطق محروم این بار برای بازدید از مناطق محروم آذربایجان شرقی عازم روستاهای سردشت شدند.
در این سفر رسانه ها در جریان خدمت رسانی گروه های جهادی دانشگاه تهران و دانشگاه ایران قرار گرفتند. این دانشگاه ها در چند کارگروه عمرانی، آموزشی و پزشکی،دندانپزشکی، بهداشت به مناطق محروم خدمات ارایه می دهند که از جمله این خدمات می توان به احداث کانال، احداث پل در بخش عمرانی و در بخش پزشکی نیز ارایه خدمات در بخش دندانپزشکی، مامایی و عمومی اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، اقرلو، مسئول گروه جهادی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به تیم های دندانپزشکی، مامایی و فعالیت این گروه ها به صورت غیرمتمرکز در روستاهای اشخل، نیوژ و نیزه گفت: احداث کانال در روستای نیوژ به دلیل جریان متوالی سیلاب ها می تواند مردم این روستا را از گزند سیلاب و زمستان های سخت نجات دهد.
این فعال جهادی با اشاره به گروه کار آفرینی و دامپروری، کشاورزی، آموزش و بهداشت، مستندسازی و پژوهش گفت: گروه پژوهش نیز با شناسایی لایه های اجتماعی گوناگون روستاها سعی در حل مشکلات اهالی روستا در بخش های گوناگون دارد.
وی گفت: این گروه از پنجم شهریور در این منطقه حضور دارند و تقریبا به اتمام پروژه های خود رسیده اند. گروه پزشکی در حال طی کردن آخرین ویزیت های پزشکی است، گروه پزشکی به صورت سیار در روستاها حضور می یابد و به درب منازل روستاییان مراجعه می کند و در جریان سلامت آنها قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه برخی از مشکلات فیزیولوژیک و پزشکی نیست و مشکلات روانی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه درمان دو هفته ای درمان قابل توجه و موثری نیست سعی می کنیم مردم روستا را با شبکه بهداشت و درمان استان مرتبط کنیم که البته مشکلات زیادی به جهات ساختاری و اداری داریم.
مشاوره ساده با کنترل فشار خون می توانست مانع از کوری روستا زاده شود
وی اظهار کرد: گروه پزشکی با موردی برخورد کردند که به دلیل فشار خون بالا بینایی خود را از دست داده بود و این فرد تنها با ارایه خدمات ساده پزشکی می توانست بینایی خود را از دست ندهد در حالی که هیچ گزارش پزشکی و مشاوره ای به این فرد ارایه نشده بود. ما سعی می کنیم دستگاه های مسئول در این زمینه را فعال کنیم و از سوی دیگر مردم نیز در پی حل مشکلات خود باشند و پس از رفتن گروه جهادی از این منطقه خود مردم با روحیه مطالبه گری مشکلات خود را حل کنند و مدام وابسته به گروهی نباشند که از جاهای دیگر برای ارایه خدمات به این نقطه می آیند.
وعده های داده شده در هنگام عمل بی جواب می ماند
این فعال جهادی در ارتباط با ناهماهنگی در بخش های ستادی و سازمانی برای ارایه خدمات به مناطق محروم گفت: بخشی از ارایه خدمات در این مناطق مربوط به هماهنگی میان دستگاه ها است که عموما قول هایی داده می شود اما در هنگام عمل تلفن ها جواب داده نمی شود.
ناهماهنگی برای اسکان جهادگران درد و دلی شنیدنی
وی گفت: یکی از ساده ترین هماهنگی ها اسکان جهادگران در این منطقه بود که باید با آموزش و پرورش انجام می شد و از ماه ها قبل پیگیری های لازم انجام شده بود اما با حضور گروه جهادی در این منطقه متوجه شدیم که هماهنگی ها انجام نشده است و مجبور شدیم با هماهنگی آموزش و پرورش تهران محلی برای اسکان جهادگران فراهم شود و یا خودروهایی که قرار بود برای نقل و انتقال جهادگران برای ارایه خدمات در دسترس قرار گیرند، نبود و ما مجبور شدیم با کمک خیرین و یا کمک نهادهای دیگر این مشکل را حل کنیم.
مسئولان در ارایه خدمات به مناطق محروم خود را مکلف نمی دانند
وی با بیان اینکه مشی مسئولان در خدمت به مناطق محروم خوب نیست، گفت: گروه جهادی در انتخاب مناطق برای ارایه خدمات توسط گروه جهادی پروسه زمانی تعریف می شود که برای این منطقه سه سال در نظر گرفته شده است و به صورت متداوم 2 هفته در سال در این مناطق حضور می یابیم و حتی بعد از خروج گروه جهادی از منطقه تیم مهندسی برای ارزیابی خدمات انجام شده وارد منطقه می شود، به طور مثال در عید قربان تیم فرهنگی برای ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی وارد منطقه می شود و در طول سال نیز برای مدارس بسته های آموزشی ارسال می کنیم.
اقرلو اظهار کرد: تیم دامپروری نیز با توجه به بازدهی دام ها در فصول مختلف بسته های آموزشی را ارسال می کنند و تیم پزشکی نیز با شبکه مشاوره در ارتباط است تا بتوانند مشکلات بهداشتی مردم را حل کنند.
جای خالی اموزش و پرورش در ارایه خدمات آموزشی در مناطق مرزی
وی در مورد مشکل آموزشی بچه های روستا گفت: مشکل اصلی مردم روستا این است که باید در این منطقه مدرسه ای برای پوشش آموزش کودکان وجود داشته باشد. در میرآباد در چند کیلومتری روستای نیوژ مدرسه شبانه روزی وجود دارد اما در این روستا فقط مدرسه ابتدایی وجود دارد و به دلیل عدم تامین هزینه حمل و نقل دانش آموزان اهالی از فرستادن کودکان خود به مدرسه در شهر میرآباد خودداری می کنند.
وی ادامه داد: ما پیشنهاد کردیم سرویسی به کودکان ارایه می شود و یا سوبسیدی به این بخش اختصاص داده شود تا با کمک آموزش و پرورش بتوانیم مشکلات آموزشی کودکان را حل کنیم. این گروه جهادی از بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و دانشگاه ایران در این منطقه حاضر شده است و گروه 200 نفره است و از سال 82 فعالیت خود را آغاز کرده است و هر سال یک اردوی جهادی داخل کشور و یک اردوی جهادی خارج از کشور در عراق برگزار می کند. فعالیت های این گروه در 13 کارگروه تعریف شده است که به برخی از آنها اشاره شد.
عدم توانایی مسئولان در انجام وظایف مشکل اصلی مردم مناطق محروم
وی خطاب به مسئولان گفت: اگر مسئولیتی را می پذیرید به وظایف خود عمل کنید و اگر توانایی انجام وظایف خود را ندارید به فکر مردمی باشید که به واسطه حضور شما در این پست از بسیاری از خدمات محروم هستند و این مشکل اصلی مردم در مناطق محروم است و باید رویکرد مسئولان نسبت به پذیرش پست ها تغییر کند.
وی در مورد ظرفیت این منطقه گفت: ظرفیت اصلی این منطقه باغات آن است و می توان با تغییر پرورش گیاهان و نوع کوددهی برداشت محصولات از این منطقه را چند برابر کرد. در مورد دام ها نیز اگر مسایل بهداشتی در مورد دام ها رعایت شود و به تغذیه دام ها توجه کنند به راحتی می توان با بهره وری بیشتر و بازدهی بیشتر با افزایش یک و نیم درصد افزایش چشمگیری داشت.
ارایه 200میلیارد تسهیلات به متقاضیان اقتصاد مقاومتی
رحمانی، مسئول بسیج سازندگی آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: بسیج سازندگی سپاه استان آذربایجان غربی در سال 93 در مجموع بالغ بر 200 میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان اقتصاد مقاومتی پرداخت کرده است و در حدود 5 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی با اشاره به فعالیت 1200 کارگاه تولیدی گفت: در سال 94 مجموع تسهیلات ما بالغ بر 30 میلیارد تومان است و پیش بینی می کنیم برای هشت هزار نفر اشتغالزایی ایجاد شود.
رحمانی در مورد عرصه های اشتغالزایی در استان با اشاره به پرورش مرغ بومی، گاو، گوسفند، شترمرغ و پرورش انواع قارچ ادامه داد: تولید محصولات ارگانیک، لبنیات، علوفه های دامی از دیگر عرصه های اشتغالزایی است.
درد دل دانش اموز روستای اشخل با خبرنگاران/ از ترس افتادن توپ در دره فوتبال بازی نمی کنیم
در ادامه این سفر، اصحاب رسانه در روستای اشخل حضور یافتند و با یکی از دانش آموزان روستا آشنا شدند. این دانش آموز 12 ساله در مورد مشکلات روستای خود با ما گفتگو کرد.
نا عدالتی اموزشی و حسرت دانش اموزان روستایی برای ادامه تحصیلات
سلام، دانش آموز 12 ساله این روستا است که با اشاره به دوری مدارس راهنمایی از این روستا گفت: روستای ما مدرسه راهنمایی ندارد و برای رفتن به مدرسه راهنمایی باید شش کیلومتر راه را طی کنیم تا به روستای نیزه برسیم. در زمستان این مسیر بسیار سخت است و سرما آزاردهنده است و اگر بخواهیم با ماشین به مدرسه برویم روزی 5 هزار تومان هزینه رفت و آمدمان است.
فقط 2 ساعت آب در اختیار مردم روستاست
این دانش آموز در مورد مشکلات دیگر روستا به آب آشامیدنی اشاره کرد و افزود: این روستا در روز 2 ساعت بیشتر آب ندارد و در بقیه روز آبی برای رفع حاجت مردم وجود ندارد و در 2 ساعتی که آب در اختیار مردم است مردم آب را برای استفاده در ساعات دیگر در حوضچه و یا در بشکه ای دیگر ذخیره می کنند.
وی با بیان اینکه ذخیره آب نیز به صورت بهداشتی انجام نمی شود، اظهار کرد: ما در اینجا زمین فوتبال نداریم و کودکان روستا حتی در مدرسه نیز نمی توانند به راحتی فوتبال بازی کنند زیرا امکان افتادن توپ بچه ها در دره وجود دارد، پس به همین جهت بازی نمی کنند.
دکتر دو هفته یک بار هم برای ویزیت به روستا مراجعه نمی کند
این دانش آموز در مورد وضعیت بهداشت روستا گفت: گاهی اوقات هفته ای یک بار یک دکتر برای معاینه اهالی روستا به اینجا مراجعه می کرد اما در چند ماه اخیر حتی 2 هفته یک بار هم هیچ دکتری برای معاینه اهالی این روستا به اینجا مراجعه نکرده است.
سعادتی، مسئول امور عمرانی این گروه جهادی گفت: این گروه جهادی 2 پروژه را در 2 روستا تعریف کرده است که یکی از این پروژه ها ساخت پل و دیگری ساخت کانال بوده است که ساخت پل در روستای مامکاوه و ساخت کانال در روستای نیوژ انجام شده است.
وی در مورد بودجه این پروژه ها گفت: بودجه از بخش های مختلف دهیاری، بخشداری، استانداری و سایر بخش ها تامین می شود.
سعادتی در مورد تیم تحقیقات در این منطقه گفت: تیم تحقیقاتی گروه جهادی با پژوهش در منطقه به ترتیب اولویت هایی را در پروژه های خود در نظر می گیرد که البته بعضی از پروژه ها نیز از طریق سازمان های دیگر به گروه جهادی پیشنهاد داده می شود و ما در بررسی های خود پروژه ها را برای اجرا در دستور کار قرار می دهیم.
رحمان محمودزاده، معلم روستای نیوژ است که از نبود مجتمع آموزشی در چند روستا انتقاد دارد، وی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: روستای نیوژ فقط دارای دبستان است و دانش آموزان برای گذراندن دوره راهنمایی باید به روستای نیزه در شش کیلومتری این روستا مراجعه کنند که در زمستان این مسیر برای آنها بسیار سخت است و خطر حیوانات وحشی از جمله خرس و گراز نیز در این منطقه دانش آموزان را تهدید می کند. دانش آموزان برای گذراندن دوره دبیرستان باید به شهر میرآباد مراجعه کنند که به دلیل هزینه رفت و آمد بسیاری از اهالی روستا این هزینه را تقبل نمی کنند، به همین جهت بسیاری از دانش آموزان پس از گذراندن دوره ابتدایی تحصیل را رها می کنند.
خطر حیوانات وحشی در زمستان برای دانش اموزان روستا
وی با اشاره به تعداد دانش آموزان این منطقه گفت: آموزش و پرورش به دلیل کم بودن دانش آموزان در این منطقه اقدام به احداث مدرسه نمی کند، به همین جهت کودکان این روستا برای گذراندن دوران تحصیل خود با مشکلات زیادی مواجه هستند، از مسئولان درخواست می کنیم تا با احداث مجتمع آموزشی در یکی از روستاهای اطراف نسبت به تجمیع دانش آموزان و ادامه تحصیل آنها اقدام کنند.
نبود گاز و ممانعت محیط زیست برای استفاده از درختان مشکل روستاهای مرزی
حسن از اهلی شهر می اباد است که برای راهنمایی اهالی رسانه با کاروان انها همراه شد.
وی در مورد مشکلات مردم روستا گفت: مردم این روستا از داشتن گاز محرومند به همین جهت غذای خود را با هیزم و چوب درست می کنند و در زمستان نیز با مشکل سرما دست به گریبان هستند.
وی اظهار کرد: مردم برای تامین هیزم در زمستان به طبیعت پناه می برند به همین جهت سازمان منابع طبیعی و محیط زیست با انها برخورد می کنند اما مردم به دلیل سرما و نبود گاز مجبورند .
وی در مورد خدمات پزشکی و اشتغال مردم گفت: این روستا نیوژ از توابع سردشت از استان آذربایجان غربی است که قریب به 6 روستا یک خانه بهداشت دارند.
حسن با بیان اینکه مردم روستا به دلیل نبود اشتغال برای کارگری به سایر شهرها و روستاها مهاجرت می کنند اظهار کرد: شغل مرد این منطقه دامداری و دامپروری و کشاورزی است اما به دلیل نبود امکانات اولیه برای زندگی مثل گاز و برق و آب و مدرسه مردم چند روستا به شهر ها کوچ کردند و چند روستا خالی از سکنه شده است.
حضور بازیگران سینما و تلویزیون در میان جهادگران
در ادامه این سفر گروهی از بازیگران و کارگردانان سینما و تلویزیون علی اسیوند، مهران رجبی، عبدالرضا اکبری،جلیل فرجاد،کوروش زارع برای بازدید از فعالیت گروه جهادی در روستای نیوژ از توابع شهرستان سردشت از استان اذربایجان غربی حضور یافتند.
مهران رجبی در مصاحبه با خبرنگار شبستان گفت: برای بازدید از فعالیت گروه جهادی به این منطقه اومدیم تا در جریان فعالیت کار و تلاش دانشجویان گروههای جهادی قرار بگیریم. دوست داشم وپیشنهاد دادم تا با خانواده برای چند روز در این منطقه حضور پیدا کنیم.
کوروش زارع از دیگر بازیگران حاضر در این گروه در مورد فعالیت گروه جهادی گفت:وقتی تلاش بچه های داشجو رو دیدم دوران جنگ برایم زنده شد، در زمان جنگ مردم روستا پیر و جوان همه با هم هر چه داشتند در طبق اخلاص می گذاشتند و رزمندگان را یاری می کردند امروز نیز دانشجویانی که شاید در شهرهای بزرگ از بهترین امکانات شهری بهره می برند برای ارایه خدمات به این مردم در شرلیط بسیار سخت در منطقه حضور یافتندو با تلاش و کوشش سعی در حل مشکلات مردم کشور دارند که جای تقدیر و تشکر ویژه از تلاش این جهاد گران را دارد.
نظر شما