امام عصر(ع) مجری و شریک قرآن

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر مهدوی گفت: قرآن طرح و برنامه ای ازسوی خداست. اما مجری این فرامین الهی در هر عصری امام آن عصر است و در عصر ما نیز مجری این احکام امام عصر(ع) است.

حجت الاسلام عباس رمضانعلی زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به فراز "اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یا تالِىَ كِتابِ اللَّهِ وَتَرْجُمانَهُ" سلام بر تو ای امامی که تلاوت گر کتاب خدا و روشنگر آنی، گفت: در این فراز دو سلام در یک موضوع که همان پیوند امام زمان(ع) با قرآن است، بیان شده است.

وی با بیان اینکه در این فراز قرآن ناطق با قرآن صامت ارتباط پیدا می کند، خاطرنشان کرد: دو تفاوت اساسی بین قرائت و تلاوت آمده با این توضیح که قرائت به خواندن یک کلمه می گویند و تلاوت به خواندن دو کلمه یا بیشتر، همچنین قرائت همان خواندن کتاب های معمولی است اما تلاوت به خواندن کتاب های آسمانی گفته می شود.

حجت الاسلام رمضانعلی زاده با اشاره به مطرح شدن دو واژه قرائت و تلاوت در قرآن، اظهارداشت: تالی در یک معنا به معنای تلاوت کننده قرآن آمده و در یک معنا پیرو و همراه. با این توضیح که امام زمان(ع) با صوت دلنشین قرآن را قرائت می کنند و پیرو و همراه این سنت و روش هستند.

این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام زمان(ع) براساس این فراز شریک و مجری اجرای قرآن است، تصریح کرد: قرآن طرح و برنامه ای ازسوی خداست. اما مجری این فرامین الهی در هر عصری امام آن عصر است و در عصر ما نیز مجری این احکام امام عصر(ع) است.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) ادامه داد: امام صادق(ع) ما اهل بیت(ع) هستیم که پیوسته خدا از ما یکی را مبعوث می کند که همه کتاب را از اول تا آخر می داند، بنابراین کسی که علم به همه قرآن دارد، باید مجری قرآن نیز باشد، همچنین امام باقر(ع) در شرح حدیث ثقلین می فرماید: پیوسته کتاب خدا با دلیلی و امامی از ما همراه است تا بر سر حوض کوثر وارد شود.

حجت الاسلام رمضانعلی زاده با اشاره به انوع تالیان، افزود: نخستین تالی خداوند متعال است. همانطور که در آیه 58 سوره آل عمران آمده، ما آیات قرآن را بر تو تلاوت می کنیم، دومین تالی رسول خدا(ص) هستند که در آیه دوم سوره جمعه آمده است. این پیامبر اسلام(ع) است که آیات قرآن را تلاوت می کنند.

این پژوهشگر مهدوی سومین تالی را امامان معصوم دانست و بیان داشت: تالی به یک معنا یعنی کسی که علم به ظاهر و باطن قرآن داشته باشد و عمل به محتوای آن کند که البته این مقام مخصوص امامان معصوم نیست. در حالی که علامه مجلسی در بحار به این موضوع اذعان می کند. بر این اساس متقین و انسان های با تقوا نیز تلاوت گر قرآن هستند.

وی با اشاره به خطبه 191 نهج البلاغه، خاطرنشان کرد: امام علی(ع) در این خطبه می فرماید؛ متقین کسانی هستند که قرآن را جزء به جزء ایستاده و مودب در دل شب می خوانند و دل خود را با آیات قرآن محزون می کنند. آنها دردهای دروغین و باطنی خود را با قرآن دوا می کنند.

حجت الاسلام رمضانعلی زاده با بیان اینکه قرآن دوای درد عمومی انسان هاست، اظهارداشت: در احوالات امام حسین(ع) و یارانش در شب عاشورا آمده است که از خیمه آنها صدای قرآن بلند شنیده می شد.

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به ۳ گروه شکوه کننده و شاکی، تصریح کرد: امام علی(ع)، پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) شکوه کنندگان بودند، امام علی(ع) در خطبه 17 نهج البلاغه فرمودند: به خدا شکوه می کنم، از مردمی که با نادانی زندگی می کنند و در گمراهی می میرند و هیچ کالایی پیش اینان در این دنیا بی ارزش تر از قرآن نیست.

وی افزود: پیامبر اسلام(ص) نیز فرمودند: چه بسا کسانی که قرآن را تلاوت می کنند اما همین قرآن آنان را لعنت می کند. کسانی که قرآن را می خوانند اما به آن عمل نمی کنند و به آن ولایت ندارند.

حجت الاسلام رمضانعلی زاده با اشاره به تالیان دروغین و تالیان راستین قرآن، اظهارداشت: تالیان دروغین بنی امیه و بنی عباس بودند. کسانی که تالیان واقعی قرآن مانند امام موسی کاظم(ع)  را حبس کردند، چه زمانی که امام رضا(ع) را تبعید کردند، چه زمانی که تالیان راستین را چون امام حسن عسکری(ع) محاصره کردند و چه زمانی که امام حسین(ع) را به شهادت رساندند.

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع)، خاطرنشان کرد: حضرت فرمودند هرگاه مهدی(ع) ظهور کند، برخی مردم جاهل با قرآن به جنگ با امام می آیند و بیشتر از جدشان که از مردم جاهل کشیدند، سختی می کشند، راوی می گوید: پرسیدم چه می شود که این گونه می شود؟ امام پاسخ دادند: بت های زمان پیامبر(ص) از سنگ و چوب بود اما در آخرالزمان همین قرآن را بت می کنند و با تاویل به رای قرآن با امام وارد جنگ می شوند.

وی با اشاره به بخشی از فراز "و ترجمانه" گفت: امام عصر(ع) هم تلاوت گر قرآن هستند و هم مترجم، مفسر و روشنگر این کتاب الهی هستند. بر این اساس امام علی(ع) می فرمایند: این قرآن خطی است. بین دو جلد و یک مترجم و مفسر می خواهد و چه کسانی بهتر از رجال الهی که کسانی نیستند، جز محمد و آل محمد.

کد خبر 485067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha