به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، منطقه تهران پارس سال های سال است که میزبان شهرکی است که در آن جمع کثیری از خانواده های شهدا و جانبازان زندگی می کنند. شهرکی که شاید این روزها حال و هوای بیست و شش سال قبل را نداشته باشد، یعنی روزهایی که جنگ به پایان رسیده بود و دولت مردان در صدد آن بودند تا از خانواده های ایثارگران حمایت کنند. این بود که در سطح تهران چندین شهرک برای این خانواده ها ساخته شد و ساکنان آنها فقط و فقط خانواده های شهدا و جانبازان بودند. رویکردی که دست کم 10 سالی می شود که از میان رفته است و زندگی در این شهرک ها آزاد شده و خانواده های عادی هم می توانند در این محیط زندگی کنند. اما با وجود آنکه شرایط این شهرک ها مثل گذشته نیست همچنان حضور تعداد قابل توجهی از خانواده های شهدا و جانبازان در این شهرک ها به چشم می خورد. این فضا روزگاری را به یاد می آورد که انسان هایی از جنس خود ما به جبهه رفتند و برای آزادی و دفاع از شرف این ملت جلوی تیر دشمنان بعثی ایستادند.
حضور در این شهرک و قدم زدن در محیط آن به تنهایی یادآور سال های جنگ تحمیلی است. درست وقتی نیمی از مسیر شهرک را طی می کنیم با تعدادی ویلچرنشین مواجه می شویم که همیشه همانجا جلو مسجد پاتوق شان است. جانبازانی که زندگی این روزهایشان را با مسجد گره زده اند. هرچند که مسجد قمر بنی هاشم(ع) نیز بعد از گذشت سالیان سال از احداث شهرک تاسیس شد...
در راستای بررسی فعالیت های این مسجد با حجت الاسلام علی صابری، امام جماعت این مسجد به گفت وگو نشسته ایم:
حجت الاسلام «علی صابری»، امام جماعت مسجد «قمر بنی هاشم(ع)» شهرک «شاهد» تهران درباره روند ساخت این مسجد در مجموعه شهرک خانواده های شاهد و ایثارگر می گوید: کلنگ ساخت این مسجد در سال 1387 به زمین خورد و از آن زمان کار ساخت آن شروع شد. مساحت مسجد حدود سه هزار متر است که در قالب چهار طبقه با سازه ای قوی و با توجه به وضعیت ایثارگران ساخته شده است یعنی معماری مسجد به گونه ای طراحی شده است که قشر جانباز حاضر در مسجد بتواند به راحتی به داخل مسجد تردد داشته باشد.
وی ادامه می دهد: زمین این مسجد وقفی است و در عین حال چندین قطعه زمین در اطراف مسجد از سوی چندتن از جانبازان خریداری شد و به مسجد اضافه شد اما هنوز ساختمان مسجد کامل نشده است و با کمبود منابع مالی مواجه هستیم.
حجت الاسلام صابری با بیان اینکه نزدیک به دویست خانواده شهید در مجموعه این شهرک زندگی می کنند، می گوید: نزدیک به صد و هفتاد خانواده جانباز شامل جانبازان قطع نخاعی، جانبازانی که بینایی خود را از دست داده اند، جانبازان قطع پا و دست در این شهرک زندگی می کنند با این وجود تاکنون مسجدی در این شهرک نبود که بالاخره سال 1387 کار ساخت مسجد آغاز شد و ارگان هایی چون بنیاد شهید، نیروهای انتظامی، شهرداری ما را در ساخت این مسجد یاری کردند.
امام جماعت مسجد قمر بنی هاشم(ع) در ادامه در مورد حضور خود در این مسجد گفت: حدود هشت سال است که در مسجد حضور دارم اما به صورت رسمی یکسال می شود که به عنوان امام جماعت فعالیت می کنم که در این مدت توانسته ایم این مسجد را در حوزه های مختلف برنامه های مذهبی و مناسبتی فعال کنیم.
حجت الاسلام صادقی ادامه می دهد: در طول ماه مبارک رمضان و ماه محرم هر شب برنامه داریم و جمعیت بسیاری در مسجد حاضر می شوند. همچنین در مناسبت های ملی بیشتر جمعیت ایثارگر و جانبازان در مسجد حضور می یابند، همچنین روزهای جمعه دو دستگاه اتوبوس برای بردن اهل مسجد به نماز جمعه وجود دارد که یا به نماز جمعه تهران می روند و یا به نماز جمعه شهر ری.
امام جماعت مسجد قمر بنی هاشم(ع) با اشاره به دوره های آموزشی که در این مسجد به شکل مستمر برگزار می شود، افزود: کلاس های قرآنی همواره در مسجد برقرار است و دوره های تجوید، روخوانی، دوره های تدبر در قرآن همواره جزو برنامه های اصلی مسجد به حساب می آید ضمن اینکه هر شب تفسیر قرآن داریم.
خاطر نشان می شود این مسجد با پیگیری حدود ۲۰۰ نفر از جانبازان ۷۰% شهرک شاهد و دستور مقام معظم رهبری طراحی و ساخت آن شروع وشد تا مرحله نازک کاری پیشرفت رفت. در ادامه مجمع خیرین مسجدساز با حمایت خود نسبت به ساخت این مسجد سبب شد تا امروز مسجد قابل بهره برداری باشد هرچندکه هنوز نمای بیرونی آن به پایان نرسیده است.
نظر شما