به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، حسن غفوری فرد که به تازگی به عنوان رئیس خانه احزاب انتخاب شده در نشست خبری در محل وزارت کشور به تشریح برنامه های آتی این تشکل صنفی برای خبرنگاران پرداخت.
وی گفت: در دولت یازدهم و به همت آقای رحمانی فضلی وزیر محترم کشور تلاش شد تا خانه احزاب مجدداً احیا شود. در خانه احزاب جدید تغییراتی در اساسنامه آن ایجاد شد تا از هر جناح کشور یعنی اصولگرا، اصلاحطلب و مستقلین در آن حضور داشته باشند در همین راستا تعداد اعضای شورای مرکزی از 16 به 21 نفر تغییر پیدا کرد.
رئیس خانه احزاب افزود: همچنین ریاست خانه احزاب از دو سال به سه سال تغییر پیدا کرد تا هر سال یکی از جناحها به عنوان رئیس خانه احزاب منصوب شود و در جلسه شورای مرکزی بدین صورت تصمیمگیری شد تا ریاست خانه احزاب سال اول برعهده اصولگرایان، سال دوم مستقلین و سال سوم با اصلاحطلبان باشد.
وی با بیان اینکه جلسه اول سال اول خانه احزاب ایران روز گذشته برگزار شد یادآور شد: دیروز در اولین جلسه خانه احزاب که با حضور هیأت رئیسه جدید کار خودش را شروع کرده بود قرار شد تا در آئیننامه اجرایی بازنگری ایجاد شود و در همین راستا از هر جناح دو نفر برای تشکیل این کارگروه تشکیل شد.
غفوریفرد یادآور شد: قرار است در جلسه آینده اعضای کمیتههای هفتگانه خانه احزاب مشخص شوند و جلسات شورای مرکزی هر دو هفته یک بار تشکیل شود.
وی در ادامه به تهیه منشور وفاق در دوره قبلی خانه احزاب اشاره و تصریح کرد: در دوره قبلی خانه احزاب منشور وفاق از سوی هیأت رئیسه تهیه و از سوی رهبران احزاب وقت امضاء شده بود که قرار شده تا این منشور برای این دور بازنگری صورت گیرد و به امضای رهبران احزاب درآید.
رئیس خانه احزاب ایران، اولویت اصلی خانه احزاب در سال انتخابات را احیای کمیته نظارت بر انتخابات دانست و اظهار داشت: خانه احزاب ایران به دنبال آن است تا کمیتهای با نام نظارت بر انتخابات سریعتر احیاء شود تا بخش غیردولتی هم بتواند در انتخابات نظارت داشته باشد تا صحهای در خصوص آزاد بودن انتخابات گذاشته شود. و دنیا بداند که در ایران دموکراسی کامل برقرار است.
غفوریفرد خاطرنشان کرد: قرار شده تا هیأت رئیسه خانه احزاب به صورت هفتگی در یکی از احزاب فعال کشور حضور یابد و و با اعضای شورای مرکزی آن حزب جلسه برگزار کند تا با مشکلات و دغدغههای احزاب بیشتر آشنا شود.
وی در ادامه به پیگیری خانه احزاب برای دریافت بودجه مستقل از دولت اشاره کرد و افزود: طی رایزنیهایی که در دورههای قبل با دولت و مجلس شورای اسلامی داشتیم موفق شدیم تا بودجه ناچیزی را به خانه احزاب از سوی دولت اختصاص دهند که این امر نشاندهنده آن است که احزاب در کشور جایگاه ویژه و خاصی دارد و میتوان آن را به عنوان ابزار دموکراسی در کشور دانستم البته امیدواریم که دولت یازدهم در راستای فعالتر شدن خانه احزاب این بودجه را افزایش دهد.
غفوریفرد ادامه داد: هیأت رئیسه خانه احزاب رایزنیهایی را انجام داده تا هرچه سریعتر دیداری با سران سه قوه و وزیر امور خارجه کشورمان داشته باشد.
رئیس خانه احزاب ادامه داد: خوشبختانه در یکی دو سال اخیر دولت یازدهم فضای آرامش بیشتری ایجاد کرده البته ما همیشه فضای آزادی داشتیم و اینگونه نبوده که فضا امنیتی بوده باشد بلکه باید در انتخابات کنترل و نظارت بیشتری صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: ما بنا داریم در آستانه انتخابات آتی نیز کمیته نظارت بر انتخابات خانه احزاب را فعال کنیم چرا که احزاب در گسترش دموکراسی رابطه مستقیم دارد و احزاب دیدهای نظارتی هستند.
رئیس خانه احزاب گفت: تلاش خواهیم کرد احزاب با حضور خود موجب نشاط و شور در انتخابات شوند چرا که یکی از شاخصهای اقتدار هر نظام مشارکت است و این مشارت با حضور احزاب تقویت میشود.
وی در مورد عضویت در خانه احزاب نیز گفت: هر گروهی که از وزارت کشور مجوز فعالیت بگیرد میتواند درخواست خود را برای عضویت در خانه احزاب ارسال کند و ما بلافاصله درخواست وی را بررسی میکنیم اما این احزاب باید از وزارت کشور پروانه فعالیت داشته باشند.
غفوریفرد با تأکید بر اینکه خانه احزاب حزب نیست و نمیتواند کار حزبی کند، گفت: خانه احزاب حتی نمیتواند برای انتخابات لیست بدهد چرا که یک تشکل صنفی است و وظیفه و مأموریت آن کمک به تحزب است نه کمک به یک حزب خاص.
وی در مورد تدوین قانون احزاب در کمیسیون شوراهای مجلس اشاره کرد و گفت: در این قانون که البته هنوز به تصویب نرسیده است آمده که احزاب حتماً باید دفتر و مکانی داشته باشند حتی باید در چند استان دفاتر خود را فعال کنند و احزاب موجود نیز باید خود را با این مصوبه تطبیق دهند وگرنه منحل خواهند شد.
وی معتقد است که برخی از احزاب میتوانند با هم ادغام شوند و احزاب جامعتری تشکیل دهند چرا که مشکلات اقتصادی بسیاری پیش روی احزاب وجود دارد.
غفوریفرد با بیان اینکه بنا داریم دفاتر استانی خانه احزاب را نیز فعالی کنیم، گفت: هیچ حزبی نباید خود را در مقوله انتخابات کنار بگیرد همه باید به شور و نشاط انتخابات کمک کنیم. ما نیز تلاش خواهیم کرد همه سلیقههای موجود و قانونی کشور مشارکت داشته باشند البته احزابی که دچار مشکل شدند، خیر.
رئیس خانه احزاب ایران همچنین در مورد مذاکرات خانه احزاب با شورای نگهبان در مورد احراز صلاحیتها اظهار داشت: بنا داریم با رؤسای سه قوه و همچنین شورای نگهبان دیدار و مذاکره داشته باشیم.
وی افزود: نمیدانیم شورای نگهبان چقدر علاقه داشته باشد که با ما پای میز گفتوگو بنشیند اما طبیعتاً دیدار و مذاکره ما با همه مقامات و نهادهای مهم در اولویت کار است.
رئیس خانه احزاب ایران خاطرنشان کرد: شورای نگهبان مرجع تصمیمگیری و رأی نهایی در مورد احراز صلاحیتها است بنابراین دخل و تصرف و اعتراضی در رأی نهایی نداریم اما برای حضور پرشورتر احزاب در انتخابات آتی با شورای نگهبان مذاکره خواهیم کرد.
در انتهای این نشست خبری، قدرتعلی حشمتیان نایبرئیس خانه احزاب نیز گفت: کمیتههای تخصصی خانه احزاب به طور مساوی بین 3 جریان، اصولگرا، اصلاحطلب و مستقلین تقسیم خواهند شد.
وی افزود: چون فقط یک خانم در شورای مرکزی خانه احزاب حضور دارد طبیعتاً کمیته امور زنان خانه احزاب به اصولگرایان تعلق میگیرد و 6 کمیته باقیمانده بین 3 جریان تقسیم میشود.
نایبرئیس خانه احزاب در مورد انتخابات هیأت رئیسه این تشکل صنفی نیز گفت: بنده نیز نایبرئیس اول خانه احزاب بودم اما تقاضای اصلاحطلبان مبنی بر اینکه حسین کمالی که به عنوان نایبرئیس دوم انتخاب شده بود جایش را با من جابهجا کند را پذیرفتم.
حشمتیان خاطرنشان کرد: خودم نایبرئیسی اول را به آقای کمالی دادم بنابراین این که گفته میشود اصلاحطلبان به زور نایبرئیس اولیه را از من گرفتند، اشتباه است.
نظر شما