به نقش زنان در دوران دفاع مقدس به صورت ویژه پرداخته شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، با تاکید بر تبیین نقش زنان در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: باید بتوانیم در قالب بانک اطلاعاتی سوابق زنان در جنگ تحمیلی را جمع آوری و معرفی کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سیده ‌فرانک موسوی، مدیرکل امور بانوان و خانوده استانداری خوزستان، امروز(17 شهریور) در جلسه مشاورن فرمانداران در امور بانوان که در استانداری برگزار شد، زن را یکی از ارکان دینی حوزه فعالیت خانواده دانست و گفت: در کانون های فرهنگی اجتماعی بانوان باید در جهت تقویت و تعمیق باورهای دینی زنان و ارتقای توانمندی آنها تلاش کرد.

 

وی بر معرفی و بومی سازی الگوی زن مسلمان تاکید کرد و افزود: از آنجا که در کانون های فرهنگی اجتماعی بانوان ممکن است مراجعه کنندگان از سواد بالایی برخوردار نباشند از این رو باید در راستای ارتقای آگاهی آنها از طریق برگزاری دوره های مختلف آموزشی که به توانمندسازی آنها در تحکیم بنیاد خانواده و عرصه های اجتماعی کمک می کند، اقدام کنیم.

 

وی از فعالیت 23 کانون فرهنگی اجتماعی در استان خبر داد و با بیان اینکه باید از سوی فرمانداری ها اعتباری برای فعالیت های کانون های فرهنگی هنری بانوان در نظر گرفته شود، تصریح کرد: این اعتبار می تواند در جهت تجهیز و تعمیر کانون ها و برنامه های فرهنگی اجتماعی هزینه شود اما تاکنون نتوانستیم اعتباری در این خصوص دریافت کنیم.

 

موسوی، در بخش دیگری از سخنان خود به گرامی داشت هفته دفاع مقدس اشاره کرد و اذعان داشت: ستاد گرامی داشت دفاع مقدس به ریاست استاندار تشکیل شده و 6 کمیته برای این منظور تشکیل شده است که یکی از این کمیته ها امور بانوان است، بنابراین باید برنامه هایی با محوریت بانوان در دوران دفاع مقدس تدارک ببینیم.

 

وی با تاکید بر تبیین نقش زنان در دوران دفاع مقدس، اضافه کرد: زنان خوزستانی در دوران جنگ حضور پررنگی در پشتیبانی از جبهه ها داشتند از این رو باید به این جنبه ها بیشتر توجه شود و بتوانیم نسبت به شناسایی و معرفی این بانوان تلاش و سوابق زنان در جنگ تحمیلی را در قالب بانک اطلاعاتی جمع آوری کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید اطلاعات زنان شهیده، جانباز، آزاده و ایثارگر و همه کسانی که به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم در جنگ حضور داشتند را شناسایی کنیم، ادامه داد: همچنین لازم است از زنان پژوهشگر و محقق جهت نگارش خاطرات دوران دفاع مقدس کمک بگیریم تا بتوانیم وقایع این دوران را به صورت مکتوب ثبت کنیم.

 

مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان، در خصوص موزه زنان دفاع مقدس اشاره کرد و یاد آور شد: موزه زنان دفاع مقدس در محلی که در دوران جنگ زنان به پشتیبانی از جبهه ها مشغول بودند، افتتاح شده که بخشی از آن به آثار زنان خوزستانی حاضر در جبهه‌ های جنگ اختصاص یافته است.

 

ابراهیم پودنچی، نماینده دبیر ستاد گرامیداشت دفاع مقدس، نیز طی سخنانی عنوان کرد: اگر می بینیم خوزستان در ایجاد باغ موزه دفاع مقدس و جمع آوری آثار آن دوران از سایر استان ها عقب مانده به این خاطر است که این استان مرکز جنگ بوده و بیش از نقاط دیگر کشور آسیب دیده از این رو بعد از جنگ مشغول بازسازی خسارات ناشی از جنگ بودیم.

 

وی با اشاره به اینکه در دوران جنگ بسیاری از مردم خوزستان مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند ولی برخی از استان ها با شرایط جنگ و جنگ زدگی نا آشنا هستند، خاطر نشان کرد: نقش زنان در دفاع مقدس کمتر از مردان نبوده و همه دوشادوش یکدیگر به دفاع از میهن اسلامی مان پرداختند.

 

وی با بیان اینکه ظرفیت و فضای لازم برای کار در حوزه دفاع مقدس به ویژه در حوزه بانوان در این استان وجود دارد و باید با همت و تلاش به این موضوع پرداخته شود، اظهار کرد: پارک شهروند اهواز مکان احداث موزه دفاع مقدس استان است و هم اکنون در حال مطالعات این پروژه هستیم؛ موزه زنان دفاع مقدس نیز نیاز به تجهیز محتوایی دارد که باید آثار و اسناد آن تکمیل شود.

 

همچنین فاطمه احمدی، مسئول بسیج جامعه زنان سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان، تعداد زنان شهیده استان را یک‌ هزار و 575 نفر عنوان کرد و با بیان اینکه خوزستان بالاترین آمار زنان شهیده در کشور را دارد، گفت: باید آثار به جای مانده از این شهدا را جمع آوری و در موزه زنان دفاع مقدس قرار دهیم.

 

کد خبر 484949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha